motor sesi

gazibedir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar benim sorunum aracın motor sesinin çok gelmesi opel corsa 1,4 sport otomatik 2008 model aracı alalı 1 hafta oldu ilk hevesle çok farketmedim ama aracın motor sesi ilk çalıştığında çok fazla geliyor ısınınca da çok az bişey azalıyor bir yere sordum bu aracın motor sesi bu problemi yok dedi ama bana hala çokmuş gibi geliyor.
video sunu buraya yüklemeyi başaramadım ama youtube a yükledim bakıp yardımcı olursaız çok sevinirim
https://www.youtube.com/watch?v=icxnrWTIc8Y&feature=youtu.be#password
bu şekilde olmuyorsa IMG 8078 olarak ararsanız çıkar şimdiden teşekkür ederim..

Rolanti de bana normal geldi. Gaza basinca dizel gibi sesi var sanırım onu diyorsun.Bunun çok nedenleri vardır elbet yalnız sana sesı azaltma taktiği olarak arabaya konulan yağ ve numarası hic enjektör temizleyicisi kullanılmış mi bunları bana söylersen yardimci olabilirim.Diğer ihtimalleri arkadaşlar daha net bilgi verebilir. Bide km kacta?

hocam aracınız twinport motor ise sesi bu şekildedir gayet normal. özellikle ilk çalıştırmada dizel i andırır.

araç 99.000 de

Araca kalın yağ kondu ise motor ses yapmaya meyilli olur helede kış aylarında. 5.30 dexos 2 uyumlu yağ kullanın kendi kullandığım yağ (Motul Clean 8100 fe 5.30). Birde wurth enjektör temizleyicisi depoya koyup fulleyin enaz 50 km durmadan aracın kullanilması lazım. Bunlardan sonra sesin azalmasıni görürsünüz. Birde triger zinciri ni kontrol ettirin önlem açısından 100 bine gelmiş araç ;)

arkadaşlar benim sorunum aracın motor sesinin çok gelmesi opel corsa 1,4 sport otomatik 2008 model aracı alalı 1 hafta oldu ilk hevesle çok farketmedim ama aracın motor sesi ilk çalıştığında çok fazla geliyor ısınınca da çok az bişey azalıyor bir yere sordum bu aracın motor sesi bu problemi yok dedi ama bana hala çokmuş gibi geliyor.
video sunu buraya yüklemeyi başaramadım ama youtube a yükledim bakıp yardımcı olursaız çok sevinirim
https://www.youtube.com/watch?v=icxnrWTIc8Y&feature=youtu.be#password
bu şekilde olmuyorsa IMG 8078 olarak ararsanız çıkar şimdiden teşekkür ederim..

Hocam ilk çalıştırmada gaza basma 1-2 dakika kendi haline çalışsın (eğer videoyu çekmeden önce çalıştırdıysanız problem yok)

Onun dışında bir problem yok, abilerin dediği gibi yağı değiştirip enjektör temizleyici atabilirsiniz

motor sesi normal. bende Vectra dan astra ya geçtiğimde çok gelmişti sesi. kara motor diyorlar bunlara üzerindeki kapak siyah olduğundan. zincir sizinkini varmı bilmiyorum ama zincir + twinport modülü oldumu normal motora göre biraz daha sesi çalışıyor.

hepinize çok teşekkür ederim...

ses normal bence twinport sonuçta

merhaba arkadaşlar

aranıza bende yeni katıldım. corsa 2014 otomatik enjoy aldım bende ilk defa opel kullandığım içindir belki ama araçdan gelen motor sesinin bayağı bir yüksek geldiğini düşünüyorum. ilk çalıştırdığımda dizel gibi çalışıyor. devir geçişleri biraz sesli . yorumlarda genelde normal oldğu yazıyor ama nedenini bulamıyorum. ikinci el almış olduğum için biraz şüphecide olabilirim.
twinport modellerinde ses normal yazılmış nedenini açıklayabilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim

Geri