Motor Temizliği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan salihcaglayan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Motor Temizliği

onder12 link' Alıntı:
bu motoru bırakma sistemi sadece fordlarda oluyo diye biliyodum bizimkindede varmış meğer. sevindim :D
Fiat linea da bile var
Cogu yeni aracta boyle

Ben aracı alalı 10 ay oldu neredeyse 3 ay'da yaylı halde gezdim hiç sıkıntı yaşamadan taki Burak'ların oradaki sete oturana kadar, ondan sonrada geçen Perşembe günü 30.000 bakımda karter korumayı da taktırdım.. :) Türk milletinin geninde var heralde bu başa gelmeden tedbir almıyoruz :)

AEE25 link' Alıntı:
Ben aracı alalı 10 ay oldu neredeyse 3 ay'da yaylı halde gezdim hiç sıkıntı yaşamadan taki Burak'ların oradaki sete oturana kadar, ondan sonrada geçen Perşembe günü 30.000 bakımda karter korumayı da taktırdım.. :) Türk milletinin geninde var heralde bu başa gelmeden tedbir almıyoruz :)

Kardeşim Aynen Öyle Başa gelmeden olmaz :) ama sana kim dedi ordan git ben sana gidiceğim yolu gösterdim :)))

BurakyNk link' Alıntı:
Kardeşim Aynen Öyle Başa gelmeden olmaz :) ama sana kim dedi ordan git ben sana gidiceğim yolu gösterdim :)))
Seviyemi bozdurma şimdi bana Burak, biliyorsun sende neden oturduğumu :D oniki babanın biricik oğlu olan polis memuru sağolsun..

ben alırken baba tavsiyesine uydum´´oğlum yollarımız kötü şimdiki araçlar alçak aracın altını sürtersen yağ karteri delinir mototor mahfolur birde senin araç otomatik şanzıman ,yağı boşalırsa motoru kucaklarsın´´lafının ardından galeriden çıkmadan taktırdım.

AEE25 link' Alıntı:
Seviyemi bozdurma şimdi bana Burak, biliyorsun sende neden oturduğumu :D oniki babanın biricik oğlu olan polis memuru sağolsun..

Hahahaha tabire bak :)))) gecmis olsun vallahi icim acidi

Bana kalırsa motor temizliği ya da koruması denilen şey çok anlamsız..Geçenlerde sonax da indirim varmış gelin kampanyadana yararlanın dediler, ben de yaptırdım..İlk anda gerçekten motor pırıl pırıl çıkıyor ortaya ancak daha sonra yağ gibi birşeyle tozlar biraraya geldiğinde ortaya iğrenç bir görüntü çıkıyor ve bence bu şekliyle temizlemesi daha da zorlaşıyor..
Bence motor koruma son derece anlamsız..Diye düşünüyorum :)

Şimdiki aklım olsa el sürdürtmezdim açıkçası...

alahan1963 link' Alıntı:
Bana kalırsa motor temizliği ya da koruması denilen şey çok anlamsız..Geçenlerde sonax da indirim varmış gelin kampanyadana yararlanın dediler, ben de yaptırdım..İlk anda gerçekten motor pırıl pırıl çıkıyor ortaya ancak daha sonra yağ gibi birşeyle tozlar biraraya geldiğinde ortaya iğrenç bir görüntü çıkıyor ve bence bu şekliyle temizlemesi daha da zorlaşıyor..
Bence motor koruma son derece anlamsız..Diye düşünüyorum :)

Şimdiki aklım olsa el sürdürtmezdim açıkçası...
Parlatici sikiyorlar sonra tozu daha cok cekiyor tereyagi gibi oluyor. Bencede bos is. Kendin alipta sikabilirsin. Ben sonax motor temizleyici sikmistim parildadi ama sonra cikarcam diye su ve sungerle bayagi ugrastim.

servıste spreyle yapmışlardı benımkını.. afyonda yıkattırdıgım guzel bır yer var suyla yıkıyor direk sorun olur mu ki?

En güzeli imkan varsa yıkamalardan sonra güzelce silmek. Motoru yıkatırken dikkatli olmakta fayda var (elektrik düzeni vs.). Sık motor yıkamasından kaçınmalı.

Geri