motor yağı ışığı ve egzos gazı ışığı yandı...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan petro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

petro

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
merhaba arkadaşlar..2009 astra cdti aracımla ilgili bugün yaşadığım bir durum hakkında değerli görüşlerinize ihtiyacım var..18000 km de..şimdiye kadar yakıtı hep shell den aldım..yalnız bulunduğumuz yerdeki istasyon el değiştirince başka bir istasyondan 40 liralık yakıt aldım..totalden..bu dün oldu..yalnız totalden yakıt alınca aracın biraz daha serileştiğini farkettim..yakıt daha iyi galiba diye düşünüyordum ki bugün hareket halindeyken yağ lambası ve egzos gazı lambası aynı anda yandı..sönecek mi diye bekledim.sönmedi..arabayı stop ettim..tekrar çalıştırdım..her iki lambada söndü ..yalnız bir süre sonra tekrar yandı..evin önüne parkettim..stop edip tekrar çalıştırdım ..bu sefer ikisi de sönmedi..yanmaya devam ettiler..şu ana araba evin önünde..bir daha bakmadım..motor yağı ışığı yanar halde 1 km falan yol yapmışımdır...sorun ne olabilir?motor yağına yeni bakmıştım..genelde sık sık kontrol ederim..zaten 15000 bakımında yeni değişti..ikisinin aynı anda yanmasına anlam veremedim..yardım lütfen...saygılar...

biraz önce aşağıya inip birkaç kere çalıştırıp stop ettim..dün sürekli yanan ışıklar normal bir şeklide araç çalıştıktan sonra sönüyor..dikkat ederseniz bu ikisi araç çalıştıktan sonra en son sönen ışıklar..hala neden yaptığını anlamış değilim..

Opel bu yapar!
Hayatımda insanın canını sıkan ve vazgeçilemeyen başka bir araç daha görmedim.

Pedal testiyle bakın bakalım hangi arızaları kaydetmiş ECU

Fren pedalı ve gaz pedalına sonuna kadar aynı anda basıyorsunuz
Kontağı marş pozisyonuna getiriyorsunuz ama çalıştırmıyorsunuz(bütün ışıkların yandığı son evre)
2-3 saniye bekliyorsunuz
km sayacında ECN ile başlayan numaralar belirir,onlar arıza kayıtlarıdır.

yağ ışığı sarı yanıyorsa dert etme yağ değişim km si gelmis demektir geçen gün aynısı bende de oldu servisi aradım gel bişey olmaz dediler yaklaşık 20 km kadar yanar vaziyette gittim hararette değişme falan olmadı.yağ değişim km si gelmşti zaten kırmızı yanarsa sakat yürütmemek lazım...

Kontağı marş pozisyonuna getiriyorsunuz ama çalıştırmıyorsunuz(bütün ışıkların yandığı son evre)
2-3 saniye bekliyorsunuz
teşekkür ederim..yarın deneyeyim..sonucu bildiririm..iyi akşamlar..

yağ ışığı sarı yanıyorsa dert etme yağ değişim km si gelmis demektir geçen gün aynısı bende de oldu servisi aradım gel bişey olmaz dediler yaklaşık 20 km kadar yanar vaziyette gittim hararette değişme falan olmadı.yağ değişim km si gelmşti zaten kırmızı yanarsa sakat yürütmemek lazım...

yağ 15000 de değişti zaten..değişim zamanı değil..bir de sarı değil bu uyarı..kontağı çevirince ve motor çalışınca sönen son iki lamba aynı anda yandı ve sönmedi..o zaman için..şimdi her şey normal görünüyor..

2-3 saniye bekliyorsunuz
dediğiniz gibi denedim..hiçbir şey olmadı..fren gaz kontak anahtarı..devamında km sayacında bir şey değişmedi..

Geri