Corsa Ve Astra Kullanıcısınız Bu Vectra biraz geri adım attırıyor bilmiyorum hala karar veremedim ama yetkili servise gidip yıkatmak istiyorum ve sonradan yaşanacaklar pis kaldı
Konuda da yazıldığı gibi yıkayıp sorun yaşayan da var hiç sorun olmuyor diyen de. Sorun yaşama ihtimali kadar yaşamama ihtimali de var. Vectra sensör yönünden zaten hassas bir araç. Bunun üstüne ufak bir oksitlenme olsa arızayı buluncaya kadar uğraşman gerekecek. Forumlarda motor temizleme konusunda paylaşım yapanlar var. Madem meraklısın bu konulara oradaki malzemeleri alıp susuz sekilde yavaş yavaş temizlemeni öneririm. Servise çok güvenmemek lazım. Yıkarlar çalıştırırlar baktılar sorun yok bak birşey olmadı derler. Bikaç gün sonra arıza çıkar. Rahat rahat yıkama garantiliydi diye servise gidersin arızanın yıkama ile alakası yok diyip öyle bir sıyrılırlar ki derdini anlatamadan söve söve çıkarsın ordan. Ben Vectra kullanırken stop etme problemi yüzünden serviste bilgisayara bağlattım. Arızayı okutacağım diye verdi gazı sonuna kadar. Rolanti regülatörünün ordan ses gelmeye başladı. Ses yoktu şimdi sen gaza basınca olmaya başladı diye nekadar anlatmaya calistiysamda sonuç elde edemedim. Ne alakası var abi diyip durdular. Senin parça zaten arızalıymış bizden kaynaklanan bir durum değil diye açıklama yapıyorlar birde. Söve söve çıktım ordan. Hatta söverken biri ters ters baktı sinirlenip aracı üzerine sürecekken son anda kendimi tuttum triger filan değişimine servise gidilir. Değiştirdikleri parça koparsa tepelerine binersin de yıkama sonrası oluşan arızadan çok çabuk sıyrılırlar. Heleki yaşı olan bir araç sahibini isen direk kaç yaşında araba abi tabiki bozulur bu parça yıkama ile alakası yok derler. Tavsiyem yıkatma. İleride yağ kaçağı filan olur tespit etmek için yıkatırsın. Sorun çıkarsa da mecburen yıkattım dersin.durduk yere dertsiz başına dert alma.