Süper ötesi çalışma olmuş. Ben de bir defasında (yaklaşık 5-6 sene önce) yıkattığımda başıma gelenler; ABS Beyin onarımı (sökmesi usta onarım kendim), ARAÇ Beyni kart oksitlenmesi (sökmesi usta onarım kendim), ateşleme bobini... ufak tefek soket+kablo oksitlenmeleri. vs...vs...
Hocam bu işlerden zerre kadar anlamazken cahil cühela insanları adam yerine koyup motor koruma yaptırdım, üzerine vernik gibi bir şey atmışlar, ısıya dayanıklı 2 yıl garantili dendi.
Ben sürdükçe blok üzerine de sıkılan vernik siyahlaştı, ayrıca elastik bir yapısı olmadığı için de genleşen parçalar üzerinde bu vernik atmaya başladı.
Bunu sökmek için çeşitli kimyasallar kullanmaya da gözüm yemedi çünkü plastiğe nasıl tepki verir bilemedim. Nasıl sökerim, ne ederim diye araştırırken sırf bu detay işleriyle ilgili bir forum buldum.
Forumu karıştırdıkça milletin yaptığı uygulamaları görüp yurtdışı menşeili fakat Türkiye' de de iş yapan global firmalardan bile tiksindim çünkü Türkiye' deki personeller gerçekten vasıfsız eleman ve 1-2 seminer, 1-2 hafta eğitimden sonra usta olduklarını zannediyorlar.
Ben bu forumdaki insanların yaptığı bir uygulamadan örnek vereyim, sıfır alınmış pahalı bir aracın üzerine sabotaj amaçlı asit dökmüşler ve boyayı perişan etmişler. Servis bazı parçaların değişmesi gerektiğini, bazılarının komple boyanması gerektiğini ve ücretinin de ona göre olacağını söylemiş. Araç sahibi bu adamlarla iletişime geçmiş ve servisin verdiği fiyatın neredeyse 3' de birine aracı teslim almış. Araç daha sonra ihtiyaçtan dolayı satılmış ve alan adamın yaptırdığı kontroller sırasında araçta boya ve değişen olmadığı raporlanmış. Nasıl yaptılar, ne gibi teknikler kullandılar düşünün
Her ay birkaç araç üzerinde çeşitli uygulamalar yapıp kullandıkları ürünleri bizlerle paylaşıyorlar, tabi biz de paylaşıyoruz fakat onlarınkilerin yanında benim bu uygulamam kumdan kale gibi kalıyor.
Her geçen gün amacıma biraz daha yaklaşıyorum fakat bazı yerlerden halen o vernik tabakasını sökebilmiş değilim. Dışarıdan bakıldığında trafikteki araçlara nazaran güzel görünüyor kabul ediyorum fakat bizimle paylaşılan uygulamalarla kıyaslanamaz
Bu arada her yıkamadan önce ve sonra nerede bir soket yada kablo varsa maddi durumum iyiyse kontak spreyi, kötüyse WD40 sıkıp ardından motor temizleme ürünlerini öyle kullanıyorum. Şimdilik bir problem yok fakat her yıkama operasyonu bu tarz riskleri de beraberinde getiriyor