motorum sağir mi ?

Ynt: motorum sağir mi ?

desmicare link' Alıntı:
Ara hızlanmalarda falan hiç bir sıkıntı yok... 180 e kadar normal çıkıyor sonrasında araba bağırmaya başlıyor....180 den sonra zorlanıyor... otomatik vites acaba ondan mı diye düşünmüştüm.. ilk otomatik vites deneyimim de.:)
valla benim araç ta otomatik 200 üstü hızlara bile gayet istekli çıkıyor ,bir video çekerseniz daha iyi yorumlaya bilirim.

ulas79 link' Alıntı:
valla benim araç ta otomatik 200 üstü hızlara bile gayet istekli çıkıyor ,bir video çekerseniz daha iyi yorumlaya bilirim.

Benden önceki sahibi bayandı ondan olabilir mi? araç aldığımda 25.000 km ydi aldığımda..

Yakıtı nerden alıyorsunuz shell den alıp würth ün katkısıyla yüksek devirde 20 km kadar aracı sıkıştırın biraz, bu arada ıslık sesi gibi bir ses geliyormu araçtan?

Mekanik bir aksam olan motorun sağır olması, hava yakıt hatları ve yanma ve ekzoz bölgelerindeki kirlenmenin ötesine geçemez;

1- Halk arasında motor açmak terimi eski motorlarda rodaj süresinde yaşanan sıkıntılardan dolayı konmuş bir isimdir.
2- Günümüzde rodaj süresini sağlıklı geçiren (piston ve gömlek ve ilgili aksamda) töleranslar içinde alışma/aşınma süresini yaşayan bir motor standart bir motordur.
3- Motor elemanlarında mekanik/elektriksel bir arıza yoksa; olsa olsa eksik/fazla yanmanın etkileri görülür (kurum bağlama)
4- Günümüzde üretilen motorların performansını etkleyen tüm veriler elektronik olarak beyin tarafından izlenebilir ve sınırlar dışına çıkan enstrumanın gördüğü değer arıza olarak kodlanır.

Motorun tüm verilerini (sıcaklık, basınç, yanma süreleri, hava oranı, zamanlamalar) dijital olarak görülebilirsiniz (uygun ekipman ve erişim kodu ile). Fakat elinizde üreticinin kontrol aralıkları olmadığından bunları yorumlayamazsınız. Ayrıca bu yetkinlikte/birikimde çalışan usta/serviste ben çok az gördüm. Eskiden motor verilerini yorumlayabilen ve ayarlayabilen az olduğundan sağır damgası halk arasında sebebi bulunamayan arızadır/hatadır.

İyi yakıt, doğru kullanım, zamanında bakım ve uzman yetkili (gerçekten yetkili) servis tarafından incelenen bir motorun sorun yaşaması için hiçbir sebep yok.

Fazla kafanıza takmayın çok üst ve alt devirde kullanmadan bakımlarını yaptırıp iyi bir servise danışarak umarım sorunlarınızı çözersiniz. Motoru yüksek devirde kullanınca motorunuz kaslı olmayacak hatta sürekli yüksek devir aşınmayı arttırdığından düşük devir gibi başka sorunlara sebep olacak. Üreticilerde motor sağır veya benzeri bir arıza tanımı yok. Mantıklı olup varsa nesnel sorunlar aramak lazım, yoksada iyi uzman tanıkıyorsanız fazla kurcalatmayın.

desmicare link' Alıntı:
Benden önceki sahibi bayandı ondan olabilir mi? araç aldığımda 25.000 km ydi aldığımda..
büyük ihtimal aracı çok devirsiz kullanmıştır ve araç gereksiz kurum yapmıştır ,konu sahibi arkadaşa yazdığı önerileri sizde uygularsanız araç kendine gelir.

niko22 link' Alıntı:
Yakıtı nerden alıyorsunuz shell den alıp würth ün katkısıyla yüksek devirde 20 km kadar aracı sıkıştırın biraz, bu arada ıslık sesi gibi bir ses geliyormu araçtan?

Araçta şuan lpg takılı ama lpg takılmadan öncede böyleydi.  yani araç şuan lpg li... ıslık sesi yok ama olsa neyin belirtisi başka bir arkadaşımın arabasında bu ses var ve bu sesden  şikayetciydi...

desmicare link' Alıntı:
Araçta şuan lpg takılı ama lpg takılmadan öncede böyleydi.  yani araç şuan lpg li... ıslık sesi yok ama olsa neyin belirtisi başka bir arkadaşımın arabasında bu ses var ve bu sesden  şikayetciydi...
ıslık sesi olur araçlarımızda tabi çok hafif olur buda turbo pallerinin havayı basma sesidir,ama bu ses çok yüksek ise büyük ihtimal paller zarar görmüş demek tir buda turbo basıncını düşmesi anlamına gelir ve araç çekişten düşer ve ileride büyük bir arıza olarak kapıya dayanır.

desmicare link' Alıntı:
benimde aracimin eski sahibi bayandi çok devirsiz kullanıyorlar ikimizde ayni dertten muzdaribiz  ??? ben katkı kullanmaya başladim cumarteside carbon clean motor temizleme ardindanda yağ değişimi yapicaz bakalım iyleşme olcak mı eğer faydasi olursa sizde ayni işlemleri yaparsiniz

tolgakeser link' Alıntı:
benimde aracimin eski sahibi bayandi çok devirsiz kullanıyorlar ikimizde ayni dertten muzdaribiz  ??? ben katkı kullanmaya başladim cumarteside carbon clean motor temizleme ardindanda yağ değişimi yapicaz bakalım iyleşme olcak mı eğer faydasi olursa sizde ayni işlemleri yaparsiniz

içimi rahatlattınız... bu arada ben 30.000 km bakımı yaptırdım ve değişen birşey olmadı. şuan araç 32.500 km de.

dedigim gibi ben 115 beygirle 214 yapıyorum.sizin 180 geçememeniz anormal.180 beygir araba 180 i gözü kapalı geçmeli..

Geri