Nazarımı Oldu Dersiniz ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GeNcO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ağzımdan aldın. biz ikinci bir far açmıyoruz. sadece sisleri yakıyoruz. fabrikadan çıkan sis lambalarından bahsediyorum. xenon taktırılan sis lambalarından bahsetmiyorum. bence xenonlar sislerde de rahatsız ediyor geceleri uzun yolda. bence kanun gayet açık. geceleri ikinci ışık olarak yakma diyor. biz ise zaten akşam üstü birinci ışık olarak kullanıyoruz.

deveydi sanırım..

deveye sormuslar..
-neren eğri?
deve;
-nerem doğru ki demiş..:kop:
bizimkide o hesap.. Alkollu-uykulu-süratlı(hızlı kullanana eyvallah;sürat farklı) araç kullanmayalım da herkes xenonları taksın gezsin..

benim sislerim xenon 3000k koyu sarı sis farı rengi o yüzden bir sıkıntım yok şimdiye kadar polis sislerime bir şeyde demedi sanırım beyaz xenon olması faktörüde var çünkü beyaz xenon oldumu o sis farı artık o araçda konulma amacından çıkıyor tamamen süs ve rahatsız edici bir hale geliyor kaldıki gerçek bir sisde yağmurda o sis farları önünüzü göstermez tam aksine daha beter eder bilimsel bir gerçek varsa dumanı sisi delen tek renk sarıdır bu yüzden sis farları bilhassa sisli ülkelerdeki araçlardaki kısalar bile koyu sarıdır..

Astra G'lerin sis camı büyük ve camın kendisi desenli olduğu için rahatsız ediyor olabilir ama Astra H,Corsa D gibi sis farı küçük olan araçlarda bir sıkıntı yaşamıyorum.Gerçi sisleri yakmayalı 3 aydan fazla sağlam mı bilmiyorum :D

Bu arada Angeller çok şık kazasız belasız :D:D

Işıkların kullanılması
MADDE 64- Araçların sürülmesi sırasındaki zorunluluk ve yasaklar aşağıda gösterilmiştir.
a) Zorunluluklar;
1. (Değişik: 17.10.1996-4199/24 md.) Yerleşim birimleri dışındaki karayollarında geceleri seyrederken, yeterince aydınlatılmamış tünellere girerken, benzeri yer ve hallerde uzağı gösteren ışıkların yakılması,
2. (Değişik: 17.10.1996-4199/24 md.) Geceleri, yerleşim birimleri dışında karayollarındaki karşılaşmalarda, bir aracı takip ederken, bir aracı geçerken yan yana gelinceye kadar ve yerleşim birimleri içinde, gündüzleri ise görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda yakını gösteren ışıkların yakılması,
3. Kuyruk (arka kenar) ışıklarının uzağı veya yakını gösteren ışıklar veya sis ışıkları ile birlikte kullanılması,
Zorunludur.
b) Yasaklar;
1. Gece sis ışıklarının sisli, karlı ve sağnak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması, 2. Dönüş ışıklarının geç anlamında kullanılması,
3. Karşılaşmalarda ışıkların söndürülmesi,
4. Öndeki aracı geçişlerde uyarı için çok kısa süre dışında uzağı gösteren ışıkların yakılması,
5. Yönetmelikte belirlenecek esaslara aykırı olarak ışık takılması ve kullanılması,
6. Sadece park lambaları ile seyredilmesi,Yasaktır.

Hakan abi resmen ezmişsin bizi yukarıdaki yazında :D bide benim xenonlar 3000 demişsin polis çevirmedi yada sorun etmedi diyorsunda sen sanırım istanbuldasın istanbul trafiğinde düşünebilirmisin polis seni giderken durduracakta ceza yazacak sis için bide :D benim bura amasya adamlar resmen plakama mimlenmiş ceza yazarken nasıl keyif alıyorlardı bana mantıklı gelmedi yaptıkları ve o sırada işin içine ben görevimi yapıyordum kelimesini soktu tam bana ceza yazarken onumuzden sis farları açık ve camlarında en siyahından film olan araba geçıyordu bende git dedim polise hadi bak adam gidiyor ona neden yazmıyorsun dedim yazarım istersem dedi bende görevini istediğin zaman mı yapıyorsun dedim :)

far ayar motoru orjınaldekı far dan cıkarcan sonara takcan sen cok ceza yersın oyle yada far ayar yerı var motorun gırdıgı yerde ayar somonu var :D

abi o somon dönmüyor işin açıkcası beyaz bişi ne sağa ne sola hareket dahi etmiyor :S

Hakan abi resmen ezmişsin bizi yukarıdaki yazında :D bide benim xenonlar 3000 demişsin polis çevirmedi yada sorun etmedi diyorsunda sen sanırım istanbuldasın istanbul trafiğinde düşünebilirmisin polis seni giderken durduracakta ceza yazacak sis için bide :D benim bura amasya adamlar resmen plakama mimlenmiş ceza yazarken nasıl keyif alıyorlardı bana mantıklı gelmedi yaptıkları ve o sırada işin içine ben görevimi yapıyordum kelimesini soktu tam bana ceza yazarken onumuzden sis farları açık ve camlarında en siyahından film olan araba geçıyordu bende git dedim polise hadi bak adam gidiyor ona neden yazmıyorsun dedim yazarım istersem dedi bende görevini istediğin zaman mı yapıyorsun dedim :)

estafurullah ne ezmesi sana takmışsa kafayı biraz sende uzun bir süre normal gez etrafda dikkat çekme unuturlar yani ellerine koz verme.

''. Gece sis ışıklarının sisli, karlı ve sağnak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması''

diğer farlarla BİRLİKTE yakılması yasak diyor biz farları yakmıyoruz ki sadece sis:)
avukat mı olsam:)
Önceleri sisler sadece kısa hüzmeler açıkken çalışırdı. Yani parklar açıldığında ön ve arka sisler çalışmazdı, illaki kısa farlarla beraber yanarlardı. Hatta arka sis lambası uzun hüzmeler açıldığında otomatikman sönerdi.

Geri