Bu cihazların üreticilerinin yıllardır bir standardı olmadı. Net bir kaliteye sahip kendini ispatlamış, adıyla ön plana çıkmış, duyulmuş bir firma bile yok.
Bir xiaomi gibi oppo gibi Türkiye'de mağaza açacak çapta değiller. Çin'deki firmaların hali böyleyken Türkiye'deki distribütör ya da ithalatçı firmaların durumu kat kat beter.
Örneklemek gerekirse bildiğim eski uyducu yeni multimedyacı var, birçoğu da eskinin oto teypçileri. %99'u hiçbir halttan anlamıyor. Eskiden ne iş yaptığın önemli değil ama araştır öğren. al eline bi cihaz kurcala akşama kadar. Nitelikli mal satamıyorsun bari müşterine nitelikli bilgi ver. Bir de dürüst ol malını satmak için sahtekar olma, artısını eksisini söyle, müşterinin talebini dinle, istekleri doğrultusunda bir alternatif öner.
Bizler bile burada bu yarım yamalak bilgimizle multimedya konusunda arkadaşlarımıza istediği özelliklere sahip cihazları önermeye çalışıyoruz. Satıcının görevi bu olmalı, elinde kalmış bir halta yaramadığını kendinin de bildiği malı satmaya çalışmak değil.
Bir dönem araştırma yaptığımda konu hakkında epey bilgi sahibi olmuş ve Piyasadaki ustaların hiçbir halttan anlamadığını çok net görmüştüm.
Ama bunun suçu bizim satıcılarda değil, Çin'deki üreticilerde. Çin'deki üreticinin bir standardı olmadıkça Türkiye'deki satıcının bir standart yakalaması mümkün değil.
Firmaların bir standardı, kalitesi olmayınca ürünleri de binbir çeşit oluyor. Hepsi birbirinden farklı. Birçoğunun dışı aynı ama içi çok çok farklı. Dolayısı ile bizler de alırken karpuz misali ne çıkarsa bahtımıza diyoruz.
İki farklı multimedya cihazı kullandım, 2 yıldır kullanmıyorum. Çok şükür memnunum halimden