Neden Astra j yi seçtiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BAKUTA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Neden Astra j yi seçtiniz?

güzel bir tercih yapmışsınz, aracınz hayırlı olsun güle güle kullanın

kocabebek_66 link' Alıntı:
Ankarada gezmediğim bayi kalmadı. wavesinden skodasına hondasından renosuna niisanından pejosuna citroeninden fiatına... 2004 dizel corsam vardı ve baya bi masraf acmıştı bana. bi daha opelmi asla diyordum..... ki yeni astrayı gördüm.... daha sonrası... 1.3 dizel cosmo beyaz cd500 navi deri döşeme sonruuf... hiç araçtan inesim gelmiyoo.. Allah herkese nasip etsin inşallah...
hayırlı olsun aracınız, sizi kısaca tanışma odasına da alabilir miyiz :) ?
http://www.opelsizasla.com/forum/index.php?topic=2.0

İlk görüşte aşk. Birde üstüne üstelik rakiplerine göre uygun fiyat ve zengin donanım. Onu görünce düşünmeye bile gerek kalmadı. İnternette bir iki saat diğer arabalarla kıyasladım. Diğer markaların bayilerini bile gezmedim. Sonra opel bayilerine telefon açmaya başladım elinizde araba varmı diye .Tabi hepsi olumsuz cevap! Sonunda opel gerçek var deyince soluğu orada aldım. sport istiyordum ama 1.4T sadece enjoy plus hakim gri var dedi.Renk zaten hoşuma gidiyordu Sport için 2 ay beklemeniz gerekecek dediler.Nerde bende o sabır bulmuşum aracı kaçırırmıyım hemen aldım (29 mayıs 2011).Aşk bu başka birşeye benzemez. Birde bugün araca kapı içi led ,dikiz altına led, ayak bölgesine led yaptırdım. Astra ya bir daha aşık oldum. 1996 dan beri üç defa sıfır corolla aldım ama ilk defa bir araç bana bu kadar keyif verdi.   

ilk çıktığı anda yolda gördüğüm o siyah astra yokmu beni beynimden vurulmuşa çevirdi bu aracı almak için ankara opan'a kaç defa gitmişim hatırlayamam tamamen aşk meselesi...

2006 yılından beri satmaya kıyamadığım asla değiştiremediğimn audi a3 aracımı yakın arkadaşım 1.6 115 AT cosmo almasıyla birlikte bayiiden ilk gün benim kullanarak çıkartmam sebebiyle 5 gün içinde sattım ve şuan 1.4 turbo cosmo AT aracıma ben de aşığım..
tek üzen tarafı benzin tüketimi , audiden de önce 2004 astra G njoy aracım vardı opele yakınlığım hep vardı zaten ama yeni astra kesinlikle bir aşk..

drbatuhan link' Alıntı:
2006 yılından beri satmaya kıyamadığım asla değiştiremediğimn audi a3 aracımı yakın arkadaşım 1.6 115 AT cosmo almasıyla birlikte bayiiden ilk gün benim kullanarak çıkartmam sebebiyle 5 gün içinde sattım ve şuan 1.4 turbo cosmo AT aracıma ben de aşığım..
tek üzen tarafı benzin tüketimi , audiden de önce 2004 astra G njoy aracım vardı opele yakınlığım hep vardı zaten ama yeni astra kesinlikle bir aşk..
sn. drbatuhan öncelikle hoşgeldiniz
buradan kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?
http://www.opelsizasla.com/forum/index.php?topic=2.0
ayrıca A3 ile astrayı daha detaylı karşılaştırma yapabilir misiniz? (konfor, yol tutuş, motor, iç dizayn, malzeme kalitesi vs)

Aslında çok sevdiğim Focus umu satıp Astra alırken kafam karışıktı ama Astra da Focus a göre kalite, ambiyans ve yol konforunda daha elit bir hava vardı, ilk test ettiğim anda bu özellikleri açıkcası beni çok etkilemişti..

öncelikle çok hoş ve kaliteli bir forum ortamı yaratmışsınız teşekkür etmek isterim.
biz aile olarak 1997 astra 1.4 gl sedan, 2001 1.6 gls classic sedan, 2004 HB 1.6 njoy ultra mavi manuel ( ehliyetimi aldığımdaki ilk göz ağrımdı ), 2004 1.0 essantia corsa araçlarımız oldu.
2004 enjoy astramın yerine 2006 yılında 2005 model coupe 1.6 102 bg ambiente paket audi a3 almıştım. Audinin kalitesi , konforu tartışmasız 2004 G kasa astradan üstündü. ama kalkıştaki hızlanma ve serilik açısından G kasa astradan geriydi. Ve tabiki donanım olarak sis farı , yol bilgisayarı astrada varken audide yoktu. A3 aracımı çok severek 5 sene kadar kullandım ve 9binkm aldığım aracımı 79binde sattım. satış nedenime gelirsek yakın arkadaşım 21.03.2011 de sıfır 2011 cosmo 1.6 AT yeni astra aldı. Aracı ilk gün arkadaşımın kolu kırık olduğu için ben sürdüm ve bayiiden ben çıkardım. Tek kusuru hantallığıydı onun dışında süspansiyon audiyi aratmıcak düzeydeydi hatta audiden daha bile başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Doluluk olarak cosmo J kasa astrayı audiyle karşılaştırmaya kalksam sanırım audide o opsiyonları eklesek fiyat 20bin tl artardı. yeni bir a3'ü yeni kasa çıkarması gerektiği ve güncel kasayı çok uzattığı için düşünmüyordum. A4 düşündüm ancak gene boş araçlar cosmo astradan hayli pahalıydı. ve astranın tasarımına ben de vuruldum. Bayiide görüldüğünden farklı gelmişti bana .Direksiyondayken yüzümde aptal bir sırıtma ve mutluluk vardı. Gerçekten aşık olunacak bir araç. Malzeme kalitesi olarak ne kadar kaliteli olsada audiden bir miktar geride kalmakta iç mekanda. Ancak o kadar dolu ve şık bir araçta önemsenicek bir eksiklik değil bu bana göre. Golf 6 hiç düşünmemeitim hem tasarım olarak özelliği yok hem ekstra boş araçları dünya fiyata satıyorlar. Astranın 1.4 140 bg motorunu 102 bg 1.6 a3 ten sonra kesinlikle söylemeye gerek bile bulmuyorum. Aracımı istanbul Mar otodan aldım ve aldığım gün ankaraya geldim. uzun yol izlenimimde kesinlikle audinin ne süspansiyonunu ne yol tutuşunu aratmadığını düşünüyorum. Şuan için tek memnuniyetsizliğim yüksek yakıt tüketimi olabilir. Aracım şehir içinde sakin kullanımda kasarsam basmazsam 10litre civarı , turbonun tadını alıyım dersem 12-13 litre yakmakta. uzun yolda aldığım gün istanbulda 230 tlye fulledim rezerv dahil. ankaraya gelirken boluya kadar 110-120 geldim son 100 km 140-150 ara ara yokuş aşağı olmasıyla bastım ve 3/4 depoya yakın bir tüketim oldu. A3 aracımla da bu hızlarda ortalama 120 ile yarımdan fazla 3/4 ten az şekilde yolculuğumu tamamlıyordum. tabi o aracım manuelken astra J otomatik şanzıman olmasının da etkisi mevcut.
özet olarak 5 yıldır a3 kullanıyordum ancak astra J yi aldığım andan itibaren eski aracımı hemen hiç aramadım.
tasarım , donanım, konfor , teknoloji olarak bence sınıfında rakipsiz yeni astra.

Orko link' Alıntı:
İlk görüşte aşk. Birde üstüne üstelik rakiplerine göre uygun fiyat ve zengin donanım. Onu görünce düşünmeye bile gerek kalmadı. İnternette bir iki saat diğer arabalarla kıyasladım. Diğer markaların bayilerini bile gezmedim. Sonra opel bayilerine telefon açmaya başladım elinizde araba varmı diye .Tabi hepsi olumsuz cevap! Sonunda opel gerçek var deyince soluğu orada aldım. sport istiyordum ama 1.4T sadece enjoy plus hakim gri var dedi.Renk zaten hoşuma gidiyordu Sport için 2 ay beklemeniz gerekecek dediler.Nerde bende o sabır bulmuşum aracı kaçırırmıyım hemen aldım (29 mayıs 2011).Aşk bu başka birşeye benzemez. Birde bugün araca kapı içi led ,dikiz altına led, ayak bölgesine led yaptırdım. Astra ya bir daha aşık oldum. 1996 dan beri üç defa sıfır corolla aldım ama ilk defa bir araç bana bu kadar keyif verdi.     

Sn Orko, Aracınız hayırlı olsun, Dikiz altına led, ayak bölgesine led uygulamasını nerde yaptırdınız? Birde nekadara mal oldu bu uygulama?

Geri