nnt bor power koyduracağım sonuçlar açıklanacak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan imran
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tam senetetik motor yağı kullanılması halinde; yakıt tasarrufu, sessiz çalışma ve uzun motor ömrü zaten sağlanmaktadır.
Bu tür yağlara hiçbir katkı maddesi katılmaz yağın kimyasını bozar.
Bor ve türevlerini kullanmak yerine Tam sentetik motor yağı kullanarak hem uzun motor ömrü ve ekonomi sağlanır hemde aklınızda tartışmaya açık hiçbir konu kalmaz.
şu tam sentetik konusunda biraz daha açıklayıcı bilgi verseniz mesela marka model gibi felan daha aydınlatıcı olur :)

ben ilk kez sizden duydum hiçbiryerde yazmıyor yağ çubuğundan koyulmalı diye.normal motor yağ kısmından konuşuyor.
bor power pazarlama görevlisi ile tanıştım, özellikle o tavsiye etti, motora bu şekilde konulması gerekiyor dedi. ama bununla kimse uğraşmıyor bütün tamirciler yağ kapağından koyuyor.
bunun sebebi bence mantıklı, yağ çubuğu deliğinden koyarsanız direk kartere iner ve kartelde yağla homojen bir şekilde karışarak yağ pompası ile bütün motora sirayet eder.
yağ kapagından koyarsanız yukarıdan kartele süzülünceye kadar yağla tam olarak karışmadan motorun üst kısmında aşağıya doğru akar.

bor power pazarlama görevlisi ile tanıştım, özellikle o tavsiye etti, motora bu şekilde konulması gerekiyor dedi. ama bununla kimse uğraşmıyor bütün tamirciler yağ kapağından koyuyor.
bunun sebebi bence mantıklı, yağ çubuğu deliğinden koyarsanız direk kartere iner ve kartelde yağla homojen bir şekilde karışarak yağ pompası ile bütün motora sirayet eder.
yağ kapagından koyarsanız yukarıdan kartele süzülünceye kadar yağla tam olarak karışmadan motorun üst kısmında aşağıya doğru akar.
hımm mantıklı aslında.ama motor sıcakken yapıldığı için en nihayetinde hepsi kartelden devir yapacak.yine kaplar kanaatindeyim.çubuk deliği çok küçük yavaş akar:D

ben geçen bakımda kullandım aracım dizel olduğu için seste büyük bir şekilde azalma oldu

arkadaşlar aracımın yağının değiştirdim ve borpower koydum ancak araç bor koyduktan sonra teklemeye başladı.Mesela yokuş yukarı çıkarken devirden hafif düştüğünde yada kalktıktan sonra 2nci 3 ncü vites sonuna doğru tekleme yapıyor 2 defa kadar silkeliyor.şimdi yağın değişme zamanını bekliyorum.tekrar yağ değiştikten sonra bu sefer bor power kullanmıcam bakalım düzelme olacakmı merak ediyorum.Araç Opel Vectra 97CD

Arkadaşlar daha önce yukarıdaki gibi yazdığım bor power dan kaynaklandığını düşündüğüm arıza buji kablolarında olduğu ortaya çıktı.
Konu ile ilgili daha önceki bilgi için özür diliyorum.

Ayrıca daha önce uzun yolda km de 0.13 krş yakan aracım bordan sonra 0.12 krş indiğinide ölçmüş bulunmaktayım.

Bor powerla daha mutlu günlere...

kuzenime Adana da bayan dr dan 2004 cd aldık 40.000 km motor soğukken ilk kalkışın da yada lastiğin önünde taş varken ki kalkışında enteresan bir vuruntu sesi bir tıkırtı geliyordu servise gitti dinlediler üst kapak açılacak pistonlara bakılacak değişecek vs 2.000 tl gibi masraf var dediler. sonra sanayide Can Ustamız var dedim ki gel bir gidelim O da baksın. İlk dediği şey bu arabayı bayandan mı aldınız oldu? ( düşük devir yüksek vites azizliği neyse ) hemen çırağa bağırdı kap gel nnt yağ katkısı yağ çubuğunun olduğu yerden boşalttı 30 dk arabayı 2.000 devir de bekletti aradan 6 ay geçti kuzenim yaklaşık 10 bin km yol yaptı lpg takdırdı şuan mı sesten eser kalmadı :)

geçen hafta yağ km.sinin dolmasını beklemeden yağ ve yağ filtresini değiştirip bor power eklettim. aracı sadece şehir içerisinde 100 km.kadar kullanma fırsatım oldu; ilk farkettiğim araç 1.ve 2. viteste biraz rahatladı ve eskisine nazaran çabuk devirlendiği için daha seri, daha çok uzuyor.
seste belirgin bir azalma yok gibi. birde aracı soğukken ilk çalıştırdığımda 900 devirde çalışırken bor koyduktan sonra 850 devire düştü.
asıl etkileri 2.000 km.den sonra belli olduğundan etkilerini net anlamak için için biraz beklemek lazım.
ancak çevremde bu ürünü kullanan arkadaşların tamamının yorumları olumlu, olumsuz yorum yapana rastlamadım.

Arkadaşlar bende bor power koydum.yaği ve filtreleri değiştirdikten 1 hafta sonra. Kendimi kandirma yoluna gitmicem ben hiç bir fark hissetmedim. özelliklede motor sesi için koymuştum ama farki farkedemedim. Belkide castrol magnatech ile kulanmamak gerekiyodur. Bor power kullanan biri olarak 55 ytl yi boşuna verdim galiba.

Geri