OGS den bedava

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan efe074
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
:) ben bir arabayı nerdeyse tamponundan ittirerek geçtim OGS den..Ama ama dıt ladı ogs..

bu ogs radar gibi aynı arabaya 2 tane ogs yi yanyana koy ikisindede çeker valla...yani mümkün deil öyle bişey olması...ayriyetten caiz deildir

bu arkadaşları tebrik ediyorum

Arkadaşlar, her ne kadar konu kapanmış gibi görünse de bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum. Anayasa genel olarak insan haklarına ve devlet düzenine ilişkin hükümler içerir. Anayasanın değişmesi mecliste nitelikli çoğunlukla alınabilecek bir kararla mümkündür. Anayasa mahkemesi, çıkartılan kanunların anayasaya uygunluğunu denetler. Bir hakimin anayasa mahkemesinin aldığı karara zıt karar vermesi diye bir kavram yoktur. hakim, anayasaya aykırı olduğu iddia edilen bir kanun maddesi varsa onu anayasa mahkemesine gönderir. Dolayısıyla hakimin anayasa mahkemesince anayasaya aykırı olduğuna karar verilen bir maddeyi hayır bu uygundur deyip uygulaması söz konusu olamaz zaten o madde iptal edilmiş olduğundan hukuken yoktur. Sanırım bahsettiğiniz Yargıtayca verilen kararlar. Onların da hakimler açısından bir bağlayıcılığı olmamakla beraber emsal teşkil etmektedirler. Ancak Hukuk Genel Kurulu tarafından (veya değişik yargı makamlarında muadilleri) verilen kararlar bağlayıcıdır.

Konunun özüne gelince, seyahat özgürlüğü kavramı parasız seyahat hakkını içermez. Devlet sizin seyahat etme özgürlüğünüzü kısıtlayamaz. Siz Malatya'ya gideceğim dediğinizde hayır kardeşim gidemezsin diyemez. Bu yolu otobandan mı gideceğiniz, köprüden mi geçeceğiniz bu durumdan tamamen bağımsızdır. Taksim olayının bir benzer ise dünyada demokrasinin beşiklerinden sayılan İngiltere'nin başkentinde yıllardır uygulanıyor ve herkes buna uyuyor.

Köprülere yapılan fahiş zamları protesto edelim ok. geçişler parasız olsun diyelim bu da ok. ama bu anayasaya aykırı bir uygulama değil tamamen devletin hüküm ve tasarrufu altında olan bir olay.

Ayrıca buraya yazılan hiçbirşey iki kişi arasında değil. Ben diğerlerini iplemem tarzı sözler de çok yakışık almıyor kanaatindeyim. Biraz daha saygılı olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Off-topic olduğu için özür dilerim ama en azından açıklayıcı oldu sanırım.

beleş gecmeyı bosverınde ınsan ıster ısteemz yanlıs yola gırebılıyor
yanlıs bır tarıf sonucu gece vaktı bogaz koprusunde buldum kendımı
mecbur gecmek zorundaydım bır taksıcden kgs sını kullanamk ıstedım ucretıyle
vermedı
vermek zorundada degıl eyvallah
ama gıseyı gectıkten sonra kı ogs satıs noktası oncesınde olsa ceza odeyene kadar bu bahaneyle bır ogs de ben alıyım derdım
ama gectıkten sonra anca gorebılıyorsunzu satıs noktasını
bu uygulama yerıne kgs fılan yerıne dırek kredı kartı konsa
avrupadakı yurttaslarım dahı kullanabılr bu sıstemı
sıfre fılan sormadan dırek tahsılatı yapsa yada en azından bır gıse konsa yıne nakıt ıcın
hatta bunların hıcbırı olmasada
kopru ılk yapıldıgında soylendıgı gıbı "koprunun malıyetı cıkana kadar ucret alıncak" sozu yerıne getırılseydıde hıc bu sıkıntılara gırmeseydık olmazmı?
dun tv de ıspark yetkılsının bır konusması vardı
benzer durum yıne soz konusu
guya deynekcılere cozum olarak her sokagı ısgal edıyorlarmıs
sur ıcınde her sk ta neredeyse ıspark ısgalı var degnekcılerden beter oldular
maksat degnekcıyı engellemekse madem sadece orda duran gorevlının maası cıkıcak kadar bır bedel alın 1 ytl gıbı sembolık bır rakaml alın nasılsa yınede gunde her sk tan 50 aractan ucret alındıgına gore haylı bır ucret toplanmıs olurdu
ve artan paraylada katlı otopark yapın ucretı yıne sembolık olsun
maksat hızmetse boyle yapılır
travık vakfıda bu zıhnıyetle kurulmus ama ben artık onlara trafık mafyası dıyorum hatta bır cıkartma hazırlayıp gordugum tum araclardakı vakıf yazının ustunu mafyası yazısıyla degıstırmek bıle ıstedım
sızden bekledıklerı sankı eve gıderken ıse gıdekren bakkala bıle ugrasanız arabanızı cebınıze koyup yanınızda goturmek park etmemek resmen

bunlar kesınlıkle hızmet degıldır
tamamen fırsatcılıktır
ama bu işlerın basına kım gelse parmagındakı balı yalıyor

(iyice offtopic olduk artık zaten yapıcak bişi yok :D )
Söylediklerinin bazılarına hak vermemek elde değil. Şu OGS satış sarabasının köprüyü geçtikten sonra durduğunu bilmiyordum gerçekten çok komik ve acı. yani olay OGS si olmayanlara OGS satmak old. göre neden geçtikten sonra? Hani OGS para yükleme istasyonu olsa anlıycam dicem az kalan gider doldurur. Eğer mantıklı bir sebebi varsa (işallah vardır) bilen bir arkadaşımız anlatsın lütfen.
Köprünün ücretsiz olması konusuna katılmıyorum tek gişe nakit olması konusuna da katılmıyorum. Parası çıkınca ücretleri kaldıracağız diyen şahsiyet ileri görüşlü olmaktan yoksun boş laflarla ağzımıza bir parmak bal çalmaya çalışmıştır. Köprünün ücretli olması taraftarıyım. Fakat 4ytl bir köprü geçişi için çok faiş bir tutardır. Ayrıca paralı olmasını istememin sebebi yoğunlaşmayı önlemek, insanların araba sahibi olmasının bir lüks olduğunu herkesin bilmesini sağlamak ve en önemlisi verdiğimiz paraların bize kaliteli yol olarak dönmesini istememdir. Malesef bunların hiçbiri gerçekleşmiyor. Paralar nereye gidiyor bilmiyorum ama bizim çukurlarla dolu yollarımıza gitmediği kesin. Otopark konusuna gelince. bence bu sokaklarda otopark olmadığı halde araç çekenlerin (hepimiz dahil) araçları azimle yılmadan çekilmelidir. Böylece trafiğin mahvolması azalır sokaklarda, devlet para kazanır hakkıyla, bizler yasaklara uymayı öğrenmiş oluruz. Bu tarihten sonra İST yada bunun gibi park probleminin bulunduğu illerde yapılan tüm binalara otopark zorunluluğu getirilmelidir imar aşamasında. Her binanın altına bir kapalı otopark!! Hırsızlık, vurup kaçma, kaldırıma çekme, cam kırma, taş atma, lastik bıçaklama, çizme olayları son bulacağı gibi sözü geçen değnekçiler de avuçlarını yalamış olurlar. Bunun dışındaki yerlerde ise devlet uygun olan yerlerde kendi otopark açmalı, kendi işletmeli ve parasını da kendi bizler için kullanmalıdır. malıdır melidir lerle olmuyo tabi sadece laf malesef, allah kurtarsın nediyim.

cok yanlıs dusunuyorsunuz.dedıgın gıbı olması ıcın sur ıcındekı yuzbınlerce bına yıkılıp yenıden yapılmalıdır
buna amerıkanın butce elverırmı bılmıyorum bızımkı zaten elvermezde
ayrıca tarıhı yapılar musade edermı oda var.
sur ıcınde yasıyorsak eger cebımızde tasıyıp yatagımzın altınamı koycaz gecelrı yada gunduz calısırken arabalarımızı?
devlet bızden zaten yol ve kopruler ıcın vergı topluyor bırde bunu kullandırtmak ıcn para toplanmasını nasıl savunabılrsınız?
ve deıdıgnız gıbı bu paraalr bu yollara yeterınce harcanmazken yollarken bozukken
sokakta araba cekmek marıfet degıldır
o arabayı pakedıcek alternatıf yer gostereblemk marıfettır
sızn hesaba bakarsak ben aracımı topkapı dısna partk edıp ordan tramvaya bınıp aksaraya gecmelıyım
kapımın onundeyken sahıp cıkamıyorum orda nasıl cıkıcam bu arabaya?

Geri