OGS den bedava

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan efe074
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
06bb2655' Alıntı:
V. Yerleşme ve seyahat hürriyeti
MADDE 23. – Herkes, yerleşme ve seyahat hürriyetine sahiptir.
Yerleşme hürriyeti, suç işlenmesini önlemek, sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlamak, sağlıklı ve düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmek ve kamu mallarını korumak;
Seyahat hürriyeti, suç soruşturma ve kovuşturması sebebiyle ve suç işlenmesini önlemek;
Amaçlarıyla kanunla sınırlanabilir.
(Değişik: 3.10.2001-4709/8 md.) Vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, vatandaşlık ödevi ya da ceza soruşturması veya kovuşturması sebebiyle sınırlanabilir.
Vatandaş sınır dışı edilemez ve yurda girme hakkından yoksun bırakılamaz.

sen bu maddeden köprülerin beleş olması kasnısına vardıysan tartışmayalım saygı duyarım...fikrini değiştirmek için söylemedim sadece kanunu yanlış yorumladığını görmeni istedim...

saygılar

Üstad bu nedir ya?Gece gece :D Hukuk kokusunu taaa 'müzik kutusu' linkinden aldım geldim hemen,ama olayı bitirmişsiniz,tebrik ederim valla...

corsaDistorsiyon' Alıntı:
Üstad bu nedir ya?Gece gece :D Hukuk kokusunu taaa 'müzik kutusu' linkinden aldım geldim hemen,ama olayı bitirmişsiniz,tebrik ederim valla...

walla bi fikir ayrılığına düştük bj ile hukukçuysan bizlere bu maddeyi anlatırsan sevinirim.bişeyler havada kalmamış olur en azından...

Devlet kimsenin özgürlüğünü elinden almıyorki..Köprüden geçme diyormu..Geç ama parasını ver öyle geç diyor..Bunda tartışılacak birşey yok bence..Dünyada bazı şeyler sadece bizim ülkemizde uygulanıyormuş gibi davranıyoruz..Ama zaten diğer ülkelerin bir çoğunda köprü veya otoban geçişleri ücretli büyütmemek lazım...

To_death_corsa' Alıntı:
Devlet kimsenin özgürlüğünü elinden almıyorki..Köprüden geçme diyormu..Geç ama parasını ver öyle geç diyor..Bunda tartışılacak birşey yok bence..Dünyada bazı şeyler sadece bizim ülkemizde uygulanıyormuş gibi davranıyoruz..Ama zaten diğer ülkelerin bir çoğunda köprü veya otoban geçişleri ücretli büyütmemek lazım...

:good:

Köprü yapılmasaydı bir yakadan ötekine nasıl geçecektin merak ediyorum. Kimse avrupa'dan asya'ya geçemezsin demiyo ki. Geçerken benim yaptığım şeyi kullanırsam parasını alırım diyo. Neticede belediye otobüsüne binmek gibi bi şey. Sana verilen hizmeti kullandığın için para ödüyorsun.

Off topic'in kralı oldu ama affetsin konuyu açan arkadaş artık..

Millet istiyorki devlet ticaret yapmasın..Köprümü yaptı bedava geçelim..Yolmu yaptı gişe mişe olmasın..Olsa fenamı olur olmaz elbette..Ama devlet her hizmeti bedava verirse o zaman muz cumhuriyeti olur işte...Vergi vermekle iş bitmiyor..Vergi veriyoruz + devletin bize sunduğu hizmetlerden ücreti karşılığı faydalanıyoruz..Oysaki hepsinin alternatifide var..Feribotla karşıya geçmek veya otoban yerine eski yolu tercih etmek gibi..

konuyu toplayalım

arkadaşlar bunu biz denemiştik ;

1. Araç reno master
2. Araç ford transit.

Reno masterın arkasından fordu da geçirelim ne olacak bakalım diye denemiştik kesinlikle madddi amaçlı yapmadık sadece nasıl sistemm diye merak ettik.

herneyse gece 2 araç aynı hızda 80 km hızda geçecektik, fakat iki aracında km leri aynı ama hızları farklı olduğu için biraz zorlkk yaşamamıza rağmen tampon tampona denebilecek kadar yakın bir şekilde ogs den geçtik....

ve sonuç ;
Fotogramızı çektiler:D

sanırım bu ogs alınırken aracın uzunluğuna göre hesap edilip ogs veriliyor.denemenizi tavsiye etmiyorum:D aracınızda ağır hasarlar verebilecek kazalara yol açabilir özelliklede tam gişeden geçerken.Aman Dikkat

Bu Benim Düşüncem 2 Köprü Bedava Olsun Demedim En Azindan Birisinden Bedava Geçiş Olabilir Dedim Istanbulda Oturanlar Varsa Söleyeyim önümüzdeki Yillarda Taksim Meydanina Hususi Araçlara Girişleri ücretli Yapacaklar Merak Etmeyin Arkadaşlar Ozamanda Herkes Yutar Parasini ödersin Girersin Zaten Türk Halkinin Vur Kafasina Al Ekmeğini

walla bi fikir ayrılığına düştük bj ile hukukçuysan bizlere bu maddeyi anlatırsan sevinirim.bişeyler havada kalmamış olur en azından...
ALLAH ALLAH BU ÜLKEDE DE SADECE HUKUKÇULAR MI BAZI OLAYLARA TEPKİLERİNİ GÖSTERMEK ZORUNDAKİ ANAYASA HER ZAMAN YORUMA KALMIŞTIR TAM BİR YAPTIRIMI YOKTUR OLMADIĞI İÇİNDE ANAYASA MAHKEMELERİ VARDIR O MADDE DE GEÇEN ZATEN TEK BİR KELİME İLE PARALI OLUYO KÖPRÜLER EKONOMİK GELİŞME CÜMLESİ DİR ZATEN BU ÜLKEDE KİMSE BİŞİYİ DEĞİŞTİREMEZ HİÇ Bİ HAKİM HİÇ Bİ YARGITAY ANAYASA MAHKEMESİNE TERS Bİ KARAR VEREMEZ SİCİLİNE İŞLENİR KISACASI ANAYASADAKİ MADDELER YORUMA AÇIKTIR BEN BOLE YORUMLARIM SEN FARKLI YORUMLARSIN Kİ BEN BU KONUYU KAPADIĞIMIZI SANIYODUM DA NEYSE BEN YOKKEN ZATEN SENİN BAYA YÜZÜNDE GÜLLER AÇMIŞ

Geri