OGS den bedava

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan efe074
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ALLAH ALLAH BU ÜLKEDE DE SADECE HUKUKÇULAR MI BAZI OLAYLARA TEPKİLERİNİ GÖSTERMEK ZORUNDAKİ ANAYASA HER ZAMAN YORUMA KALMIŞTIR TAM BİR YAPTIRIMI YOKTUR OLMADIĞI İÇİNDE ANAYASA MAHKEMELERİ VARDIR O MADDE DE GEÇEN ZATEN TEK BİR KELİME İLE PARALI OLUYO KÖPRÜLER EKONOMİK GELİŞME CÜMLESİ DİR ZATEN BU ÜLKEDE KİMSE BİŞİYİ DEĞİŞTİREMEZ HİÇ Bİ HAKİM HİÇ Bİ YARGITAY ANAYASA MAHKEMESİNE TERS Bİ KARAR VEREMEZ SİCİLİNE İŞLENİR KISACASI ANAYASADAKİ MADDELER YORUMA AÇIKTIR BEN BOLE YORUMLARIM SEN FARKLI YORUMLARSIN Kİ BEN BU KONUYU KAPADIĞIMIZI SANIYODUM DA NEYSE BEN YOKKEN ZATEN SENİN BAYA YÜZÜNDE GÜLLER AÇMIŞ

BENDEN YAPTIĞIN ALINTIYI SIRF CEVAP VERMEK İÇİN YAPTIĞIN BELLİ.BEN ORDA NE DEDİM?DEDİMKİ HUKUKÇUYSAN ŞU YASAYI BİZE ANLAT.BU ÜLKEDE SADECE HUKUKÇULAR TEPKİ KOYAR DEMEDİM.DESEMDE SAÇMA OLUR ZATEN.ANAYASADA YORUM OLMAZ!VERİLEN KARARLARDA YORUM OLABİLİR.BU KONUYU KAPADIK TABİKİ BEN HUKUKİ OLARAK ANAYASADAKİ BU MADDENİN ANLAMINI SORDUM.SENİN ANLADIĞINMI BENİM ANLADIĞIMMI DOĞRU?BUNU SORDUM.SENİN KAST ETTİĞİN "bir köprü bari parasız olsun" LAFINA GELİNCE ZATEN SENDEN SONRA YORUM YAZAN TÜM ÜYELER AYNI BENİM GİBİ DÜŞÜNMÜŞ.YANİ BURDA BÖYLE DÜŞÜNEN BİRTEK BEN YOKUM.OLAYA BİRDE ŞU YÖNDEN BAK 1 KÖPRÜ ÜCRETSİZ OLURSA HERKES O KÖPRÜYE GİDECEK BUNUN FARKINDAMISIN?ÜCRETLİ KÖPRÜ KULLANILMAYACAK.OYÜZDEN BU İMKANSIZ VE GEREKSİZ.KULLANDIĞIN ŞEYİN BEDELİNİ ÖDEMEK VATANDAŞLIK HAKKIN.SON CÜMLENDEN HİÇBİŞEY ANLAMADIM YÜZÜMDE NEDEN GÜLLER AÇMIŞ?

BENDEN YAPTIĞIN ALINTIYI SIRF CEVAP VERMEK İÇİN YAPTIĞIN BELLİ.BEN ORDA NE DEDİM?DEDİMKİ HUKUKÇUYSAN ŞU YASAYI BİZE ANLAT.BU ÜLKEDE SADECE HUKUKÇULAR TEPKİ KOYAR DEMEDİM.DESEMDE SAÇMA OLUR ZATEN.ANAYASADA YORUM OLMAZ!VERİLEN KARARLARDA YORUM OLABİLİR.BU KONUYU KAPADIK TABİKİ BEN HUKUKİ OLARAK ANAYASADAKİ BU MADDENİN ANLAMINI SORDUM.SENİN ANLADIĞINMI BENİM ANLADIĞIMMI DOĞRU?BUNU SORDUM.SENİN KAST ETTİĞİN "bir köprü bari parasız olsun" LAFINA GELİNCE ZATEN SENDEN SONRA YORUM YAZAN TÜM ÜYELER AYNI BENİM GİBİ DÜŞÜNMÜŞ.YANİ BURDA BÖYLE DÜŞÜNEN BİRTEK BEN YOKUM.OLAYA BİRDE ŞU YÖNDEN BAK 1 KÖPRÜ ÜCRETSİZ OLURSA HERKES O KÖPRÜYE GİDECEK BUNUN FARKINDAMISIN?ÜCRETLİ KÖPRÜ KULLANILMAYACAK.OYÜZDEN BU İMKANSIZ VE GEREKSİZ.KULLANDIĞIN ŞEYİN BEDELİNİ ÖDEMEK VATANDAŞLIK HAKKIN.SON CÜMLENDEN HİÇBİŞEY ANLAMADIM YÜZÜMDE NEDEN GÜLLER AÇMIŞ?
ARKADAŞIM BEN ANLATACAĞIMI ANLATMIŞIM SENDE ANLATMIŞSIN İKİMİZİN ARASINDA GEÇEN Bİ DİALOG DİĞER ÜYELER BENİ İPLEMEZ VE KONUYU KAPADIK Kİ FORUMUN BAŞLIĞI NASIL BELEŞÇİLİK YAPILIR VATANDAŞLIK HAKKINI YERİNE GETİR SEN TAMAM BEN MEMLUNUM DİYOSAN KÖPRÜ PARALARINDAN OK CANIM SORUN YOK OZAMAN

vala onu bunu bılmem gecen leventten yanlıslıkla 1 kopruye cıktım baktım ogs kgs derken tabi ikiside yoktu bastım gectim artık neyse cezamız yatırcaz :D

ARKADAŞIM BEN ANLATACAĞIMI ANLATMIŞIM SENDE ANLATMIŞSIN İKİMİZİN ARASINDA GEÇEN Bİ DİALOG DİĞER ÜYELER BENİ İPLEMEZ VE KONUYU KAPADIK Kİ FORUMUN BAŞLIĞI NASIL BELEŞÇİLİK YAPILIR VATANDAŞLIK HAKKINI YERİNE GETİR SEN TAMAM BEN MEMLUNUM DİYOSAN KÖPRÜ PARALARINDAN OK CANIM SORUN YOK OZAMAN

:good:

konuyu toplayalım

arkadaşlar bunu biz denemiştik ;

1. Araç reno master
2. Araç ford transit.

Reno masterın arkasından fordu da geçirelim ne olacak bakalım diye denemiştik kesinlikle madddi amaçlı yapmadık sadece nasıl sistemm diye merak ettik.

herneyse gece 2 araç aynı hızda 80 km hızda geçecektik, fakat iki aracında km leri aynı ama hızları farklı olduğu için biraz zorlkk yaşamamıza rağmen tampon tampona denebilecek kadar yakın bir şekilde ogs den geçtik....

ve sonuç ;
Fotogramızı çektiler:D

sanırım bu ogs alınırken aracın uzunluğuna göre hesap edilip ogs veriliyor.denemenizi tavsiye etmiyorum:D aracınızda ağır hasarlar verebilecek kazalara yol açabilir özelliklede tam gişeden geçerken.Aman Dikkat

tecrübeni paylaştığın için çok teşekkür ederim. Bunu öğrenmemiz belkide sistemin açığını bulup yetkililere bildirmemizi sağlayabilir, ben yapın ya da deneyelim demiyorum ama tecrübesi olan varsa bilelim. burada kanunları konuşmamız okmi bilmiyorum forum kuralı olarak falan ama dediğim gibi zaten bu yıl sonuna kadar köprü geçiş ücretleri devlete değil muhtemelen yabancı bir şirkete ödenecek. ben kişisel olarak para verme taraftarıyım (4 ytl yine de çok 2 ytl ideal olabilir bence) çünkü para bana yada bir kardeşime dönecek diye umut ederim. fakat diğer müthiş gelirler getiren kurumlarımız gibi yok pahasına yabancı bir şirkete satılacaksa bırak para vermeyi geçerken bile utanç duyarım.

Para vermek fena bir şey değil aslında çok. Kalabalığı azaltıyor. İleriki yıllarda Taksim gibi çok kalabalık mahallere parayla girilmesi de trafiğe getirilecek en iyi çözüm yollarından biri. Bu görüşüm biraz enayice görünebilir ama aslında işin derinine inildiğinde öyle değil. Hususi otolar kim ne derse desin bir lükstür, ihtiyaç değildir. Köprülerden ve kalabalık yerlerden ücret alınması insanları arabalardan toplu taşıma iter (Tabi burada belediyelere toplu taşımı iyileştirmek gibi bir görev düşüyor.) İnsanlar fazladan para vermemek için toplı taşıma yöneldiğinde ise trafikte büyük rahatlama olur ve böylece hem zamandan hem de milli servetten tasarruf edilir (Trafikte bekleyen araç konvoylarını havaya uçan milyon dolarlar olarak görebilirsiniz.) Bu sistem daha önce Londra gibi trafik yoğunluğunun İstanbul'dan daha yoğun olduğu şehirlerde denenmiş ve yüksek başarıya ulaşmıştır. Tabi ki belediyelerin toplu taşımı iyileştirme görevini yerine getirdikten sonra. Sadece toplu taşımı iyileştirip insanların buraya yönelmesini bekleyemezsiniz çünkü gelmezler.

Valla bunları okumaya gücüm yetmez şimdi,ama herkes haklıdır yorumlarında her halde,gözüme çarpan bir şey hakkında küçük bir yorum yapmak isterim.Anayasa'yı isteyen istediği kadar yorumlayabilir,istediği şekilde düşünebilir.Hukuk devleti'nin vazgeçilmezidir bu.Unutulmaması gereken en ince husus,hukuki olarak bu yorumların hiçbir yaptırımının olmamasıdır.Karar mercii olan Anayasa Mahkemeleri'nin hakimleri zaten gerekli yasa yorumlarını kararlarına yansıtarak hüküm vermektedir.Diğer yorumlar sadece şahsın kendisine aittir ve sadece kendisini ilgilendirir.Akademik olarak hukukçu değilim,lakin yoğun hukuk eğitimi almış da biriyim.Ama Anayasa'yı yorumlayacak kişilerin de,tartışacak kişilerinde,forumda bile yazıyor olsa,yine de yazısına,imlasına,yalınlığına dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum.Doğru ve düzgün yazılamayan yazıların hiçbirinin gerçekte ulaşılmak istenen amacına gidemeyeceğini,yanlış anlaşılacağını ve tartışmalara sebep olacağını söylemek isterim.Zaten forumun büyük problemlerinden biri de bu bence.Sözüm bu başlık altında yazanlara değil,sakın yanlış anlamayın beni de...Ama farkındasınızdır ki,çoğunluk daha yazmayı bilmiyor ve yazısına dikkat etmiyor..

Geri