Oksijen Sensörü İptali Yada Başka Bir Yol

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
www.engelsizdostlar.com
Arkadaşlar benim aracım 8V motor bu eksoz üzerinde olan oksijen sensörü denen zımbırtı LPG araç için sürekli farklı bilgiler yollaması yüzünden araba mala dönüyor. Bunu iptali yada bilgileri doğru yollamak için bir düzenek var mı?

Nadir uğraşmak istemiyorsan sensörü sök at :).

Nadir uğraşmak istemiyorsan sensörü sök at :).

Abi sökmesine sökeceğim de araba da bir manyaklık olursa o zaman fena :D

Nadir lpg branjım değil lakin yanıyorsa vardır bir sorunu, arıza kodu önemli yakıt zengin fakir karışımı bunu tetikleyen başka problemler mesela ateşleme veya motor sıcaklığı gibi türlü sebepler...iptal konusunda bilgim yok ama sorun tüv olmasın sonra

Bunu neden sormamda ki sebep aslında LPG den kaynaklı bir sorun LPG den önce böyle bir durum yoktu. Şimdi benim aracımda iki şekilde yanıyor birincisi yanıp sönüyor o zaman araçta sıkıntı yok. Gayet seri bir şekilde gidiyor ama birde araç giderken birden hantallaşıyor kasılıyor ve birden yanıyor ve bir daha sönmüyor. İşte o zaman araç resmen aptallaşıyor.

Birde ben aracın katalizatörünü söktürdüm. Bu ışık yanma olayını sıfırlattım ama yine kaldı yerden devam ediyor.

sensor arızalı olmasın?

Sensörün arızalı olduğu pek sanmıyorum çünkü benzinde pek sorun yok. Araç sadece LPG yapıyor aslında yanıp söndüğünde pek sorun olmuyor ama dediğim gibi hareket halinde birden yanınca araba mal oluyor.

arıza lambasıysa bahsettiğiniz bende de yanıp sönüyor

Sizde de araç seyir halinde iken birden araba aptallaşıp direk yandığı oldu mu?

Geri