Oksijen Sensoru Temizlenir mi ?

mehmetavci

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Sayın Ustalar;
Hava debimetresini ve komple baskı balatayı değiştirdim,enjektörleri ve boğazı temizlettim,bujileri ve kabloları değiştirdim. Fakat yinede çok yakıyor arabam. İstanbul da 100 km / 9 Litre yakıyor.(Bazen klimalı bazen klimasız kullanıyorum,ani hızlanma yapmıyorum aracın klavuzunda okuduğum bütün tasarruf tedbirlerini hemen hemen yerine getiriyorum.)
Şimdi iki şey geliyor aklıma. Oksijen sensoru ve Egr valfini temizletmek. Egr valfinin temizlenebildiğini bu siteden öğrendim fakat oksijen sensoru temizlenir mi , nasıl temizlenir bilgi verirseniz memnun olurum.(Aslında değiştirecektim ama testlerde arıza göstermiyor)

evet temizlendiğini duymustum düzen tutmazsa değiştirirsin zaten

Merhaba

Motorun 1.2 16V olduguna göre Motor Kodu X12XE ve bu Motorun Buji Kablosu yoktur.Bir yanlislik olamasin.

Kesin bilmiyorum. Usta bujileri komple değiştirdik dedi.. Ama dediğin gibi x12xe motorda buji kablosu yok. Herhalde ben yanlış anladım.Fakat oksijen sensorunun temizlenmesi konusunda bilgisi olan arkadaş yok mu ? Nasıl yapılır bu iş.Sensor dışarda kolayca sökülür sanırım. Neresi temizlenir bu aletin ??

oksijen sensorü ucuz bişeydi sanırım değiştir gitsin
Değiştirmesine değiştiririm 120 ytl. Ama arıza göstermiyor.Boşuna para vermeyelim.Temizliği performansı etkiliyorsa ve kolaysa neden kendimiz yapmayalım diye düşündüm. Ama sanırım bu konuda bilgisi olan pek fazla kişi yok.

benim araçdada aynı sorun vardı arıza ışıgı yandı sensörden miş. degiştirdim yakıtda fark etti. şöyle açıklıyım sensöz arızası varken depoyla 400km (1.6 motordan fazla yakıyo) gidiyrdum şimdi 650 şehriçi. ve çekişde düşmüştü... ben geçen sene degiştirdim yetkili sevis 350 aldı bendenn çok fena kazıklandım :cry: sensörün eskisi bende sanki kurumlanmış gibi onlar temizlenirse işe yaramıydı bilmiyorum.

arkadaşlar ben sensörü söktüm.zaten 2 adet kelepçe ila hava hortumlarına bağlı.içine SONAKS marka pas ve yağ temizleyici sıktım.güzelce temizledim.kurum ve yağ karışımı aktı.sonra kurutup taktım bir şey olmadı.bilginize

Son düzenleme:
arkadaşlar ben sensörü söktüm.zaten 2 adet kelepçe ila hava hortumlarına bağlı.içine SONAKS marka pas ve yağ temizleyici sıktım.güzelce temizledim.kurum ve yağ karışımı aktı.sonra kurutup taktım bir şey olmadı.bilginize
Kardeş sensoru temizleyince yakıtta fark etti mi ? Veya çekişinde bir düzelme oldumu ?

çekiş biraz daha arttı ve yakıtta düşme fark edilir derecede azaldı diyebilirim.en az % 5-10 arası oynuyor.

Geri