ÖN CAMIN ÇEVRESİNDEKİ PLASTİKTEKİ ZEDELENME ??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan atila4016
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: ÖN CAMIN ÇEVRESİNDEKİ PLASTİKTEKİ ZEDELENME ??

gördüğünüz gibi arkadaşlar camların köşelerinde marka ve logo var alt kısımdada  ....3  şeklinde tarih yazar  ön cam orjinalmi değilmi markasına ve tarihine bakarak anlayabilirisniz marka farklıysa yada marka aynı olsa bile tarih yeniyse cam değişmiş demektir 

AYRICA 2. EL ARAև ALMAYA GİTTİğİNİZDE YAPACAğINIZ İLK İş CAMLARI DOLAşMAK OLSUN EğER CAMDAKİ TARİH ...3    ...2  GİBİ OLAN KISIM EğER ARAև MODELİNDEN DAHA YENİ Bİ TARİHTE İSE O CAM MUHTEMELEN DEğİşMİş VE O KISIMDAN B֜Y֜K Bİ İHTİMAL ARAև HASAR ALMIş DEMEKTİR MESELA 2005 MODEL BİR ARAև 2008 YILINDA KAZA YAPMIşSA CAM DEğİşİMİNDE ESKİ TARİHLİ AYNI MARKA CAM BULAMADIKLARINDAN TAKTIKLARI CAM YENİ TARİHLİ OLMAK ZORUNDA O Y֜ZDEN O CANIN OLDUğU KISMA DAHA DİKKAT EDİN MUHTEMELEN O KISIM KAZALIDIR... BİLGİNİZE...SAYGILAR

OGOKTAS link' Alıntı:
Bende yalnizca kaput ustunde var, cam cercevesi hakkinda bir bilgim yok, sanirim ayri satiliyordur. Ben de 50 -60TL gibi bir rakam oldugunu duydugumda takmamaya basladim:) ama yinede yikamacilari uyariyorum. Tarik bey soylemisti TR de yalnizca Sonax uygun basincla araba yikiyor, digerleri yuksek basincli yikadigi icin bu parcalara zarar veriyor diye

en mantıklısı kolları sıvayıp yıkama işine girmek olacak sanırım , kendi malımıza kimse bizden fazla önem vermez , çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgi için:)

SULEYMANHOCA link' Alıntı:
gördüğünüz gibi arkadaşlar camların köşelerinde marka ve logo var alt kısımdada   ....3  şeklinde tarih yazar  ön cam orjinalmi değilmi markasına ve tarihine bakarak anlayabilirisniz marka farklıysa yada marka aynı olsa bile tarih yeniyse cam değişmiş demektir 

AYRICA 2. EL ARAև ALMAYA GİTTİğİNİZDE YAPACAğINIZ İLK İş CAMLARI DOLAşMAK OLSUN EğER CAMDAKİ TARİH ...3    ...2  GİBİ OLAN KISIM EğER ARAև MODELİNDEN DAHA YENİ Bİ TARİHTE İSE O CAM MUHTEMELEN DEğİşMİş VE O KISIMDAN B֜Y֜K Bİ İHTİMAL ARAև HASAR ALMIş DEMEKTİR MESELA 2005 MODEL BİR ARAև 2008 YILINDA KAZA YAPMIşSA CAM DEğİşİMİNDE ESKİ TARİHLİ AYNI MARKA CAM BULAMADIKLARINDAN TAKTIKLARI CAM YENİ TARİHLİ OLMAK ZORUNDA O Y֜ZDEN O CANIN OLDUğU KISMA DAHA DİKKAT EDİN MUHTEMELEN O KISIM KAZALIDIR... BİLGİNİZE...SAYGILAR

Bu bilgi gerçekten çok işimize yarayacak , hem benim için hem 2. el alacaklar için .  +teşekkür:)

atila4016 link' Alıntı:
Bu bilgi gerçekten çok işimize yarayacak , hem benim için hem 2. el alacaklar için .  +teşekkür:)

bişey değil... ayrıca ön ve arka plakalarada dikkat edin plakalarda yamulma düzeltme görürseniz ( kıvrım izleri kalmış boyası atmış olur genelde) o araçta genelde arkadan önden yani düzeltme yapılan yerden darbe almış oluyor çünkü kaza sonrası plaka çıkartmak uğraştırdığı için genelde düzeltilip takılıyor..yada app plaka takılıyor
  kmsi düşürülmüş araçları anlamak içinde şöför koltuğunun kapı kısmındaki süngerin köşelerine bakın sertlik durumu kötü yıpranmış çökmüşse o araç çok kullanılmış çok inilip binilmil demektir ve direksiyona dikkat edin aşınmışsa yanaşmayın ve eğilip pedallara bakın pedalların üzerindeki plastiklerde çok aşınma varsada anlayabilirisniz camlardaki tarihi ve ezik düzeltilmiş plaka olayını söylemiştim. zaten bunları gördüyseniz hemen uzaklaşın o araçtan ... :)

bişey değil... ayrıca ön ve arka plakalarada dikkat edin plakalarda yamulma düzeltme görürseniz ( kıvrım izleri kalmış boyası atmış olur genelde) o araçta genelde arkadan önden yani düzeltme yapılan yerden darbe almış oluyor çünkü kaza sonrası plaka çıkartmak uğraştırdığı için genelde düzeltilip takılıyor..yada app plaka takılıyor
  kmsi düşürülmüş araçları anlamak içinde şöför koltuğunun kapı kısmındaki süngerin köşelerine bakın sertlik durumu kötü yıpranmış çökmüşse o araç çok kullanılmış çok inilip binilmil demektir ve direksiyona dikkat edin aşınmışsa yanaşmayın ve eğilip pedallara bakın pedalların üzerindeki plastiklerde çok aşınma varsada anlayabilirisniz camlardaki tarihi ve ezik düzeltilmiş plaka olayını söylemiştim. zaten bunları gördüyseniz hemen uzaklaşın o araçtan ... :)

dediklerinizin hepsi çok mantıklı, ben de aracımı expertize soktum ama gereksiz telaş yapmayı seven bi yapım var :))

gördüğünüz gibi arkadaşlar camların köşelerinde marka ve logo var alt kısımdada   ....3  şeklinde tarih yazar  ön cam orjinalmi değilmi markasına ve tarihine bakarak anlayabilirisniz marka farklıysa yada marka aynı olsa bile tarih yeniyse cam değişmiş demektir 

Guzel paylasim tesekkurler.
Nokta olan kisimlarda normalde tarih yaziyor degilmi..

atila4016 link' Alıntı:
en mantıklısı kolları sıvayıp yıkama işine girmek olacak sanırım , kendi malımıza kimse bizden fazla önem vermez , çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgi için:)

Rica ederim, en güzeli kendimiz yıkamak ama malesef İstanbul'da aracımı kendim yıkayabileceğim bir imkanım yok sadece tatillerde memlekete baba ocağına gittiğimde bu şansım oluyor :)

B֜LENT link' Alıntı:
Guzel paylasim tesekkurler.
Nokta olan kisimlarda normalde tarih yaziyor degilmi..

....2  2012  ....3  2013    oluyo  eski araçlarda  ....8  2008  mesela

Şimdi Tarık bey'i arayıp fiyat bilgisi aldım :)

Yakın zamanda bu parçaları bir müşterisi için değiştirmiş, sağ ve soldakiler için yaklaşık 70'şer TL, ön cam altındaki için ise 100 küsür ama tam hatırlamıyorum dedi.

Ayrıca stokla ilgili bazen sorun olabiliyormuş değişim yapmak isteyen arkadaşlar bence servislerden önce parça stok durumunu öğrenilerse sonrasında sıkıntı yaşamazlar.

Geri