Opel 1.3CDTI astra j YAKIT TÜKETİMİ ARTIŞ!!!!!!

İzzettimur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Opel 1.3 CDTI Dizel aracımın yakıt tüketimi çok fazla artmaya başladı ortalama 7,5 8litre arası gösteriyor bakımları 4000 km önce yapıldı bu gibi sorunla karşılaşan var mıdır? Her hangi bir arıza göstergesi arıza vermedi yardımcı olur musunuz 2012 model 108.111km

Kısa mesafe yol gidiyorsanız,havalar biraz soğudu dolayısıyla motorda geç ısınıyor..Dizel motorlar bukonuda biraz acımasız...

Opel 1.3 CDTI Dizel aracımın yakıt tüketimi çok fazla artmaya başladı ortalama 7,5 8litre arası gösteriyor bakımları 4000 km önce yapıldı bu gibi sorunla karşılaşan var mıdır? Her hangi bir arıza göstergesi arıza vermedi yardımcı olur musunuz 2012 model 108.111km
Aynı sorun şu sıralar bende de var. 37'den 43'e derken şuan 50 kuruş civarına yükseldi km'deki sarfiyat. Bende bakımdan sonra oldu kanısındayım ama bu hafta hava filtresini değiştirip mazot aldığım bayiyi değiştirerek bir deneme yapicam inşallah. Sonucu ilerleyen günlerde yazarım.

• Beğen
Tepkiler: İzzettimur
Hava filtresini değiştirdim, orjinal GM filtre aldım ve taktım. Bu sefer mazotu da Opetten değil Shellden aldım. Bakalım ne zaman ve nasıl fark edecek...

• Beğen
Tepkiler: İzzettimur
Hava filtresini değiştirdim, orjinal GM filtre aldım ve taktım. Bu sefer mazotu da Opetten değil Shellden aldım. Bakalım ne zaman ve nasıl fark edecek...
Aynı bende filtre gm aldım yakıtı opet veya P.Ofisinden alıyodum shellden aldım bu sefer

• Beğen
Tepkiler: mskirca
Benim aracımın ortalama yakıt tüketimi 6.7-6.5 gösteriyor acaba bunu 5.5-5.3 lere düşürmek için ne yapmamız lazım. Yani yazılım yapıp aracın gücünü arttırmak bir çözüm olabilir mi ?

Arkadaşlar sorun otomobillerin 0.40 krş 0.45 krş yakması değil
asıl sorun mazotun 7 tl olmasıdır
mazot 4 tl olsa senin araban 0.25 kuruş yakar
asıl sorun........

• Beğen
Tepkiler: Hasip ve omeroz
Kurus hesabi degilde yakit ortalamasina bakmak gerek yakit fiyatlari surekli degisiyor cunku. Ornek kirkkalede lpg 2.89 iken elazigda 3.65. onun yerinde mesela uzun yolda 5.6 litre yakiyor derseniz araciniz,azmi yakiyor cokmu soyleyebiliriz

Geri