Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Opel Amerikan mı Alman mı soruma Opel Almanyanın yanıtı
zaten opel amerika kıtasında çok satılmıyor vauxhall ı opelden büyük görmeniz şaşırtıcı opel vauxhall dan önce gelir bunu söylim de sizin dediğiniz gibi bir durum söz konusu değil... ya zaten ikiside aynı marka sayılır farketmiyor...
bir de opel gm altına girince vauxhall olmuş olamaz, ingiltereye ilk gittiğmde sormuştum, opel bizim yerli markamız olan vauxhallu satınaldı, arabalara amblemini koyuyor artık sadece dediler oralılar bana...
Bence opel adı marka olarak ALMAN ama şu anda şirket evliliklerinden dolayı GM bünyesinde faaliyetlerini sürdürüyor dolayısıyla patron Gm ama onunda son yıllardaki durumu hiç içaçıcı değil.Özal döneminde İzmirdeki üretime, Avrupa yakası değil ABD yakınlığı izin vermişti tabi sonuç hüsran olmuştu o da ayrıca tartışılması gereir.
Opel diye bi marka yok artık. GM aldı ve vauxhall olarak piyasaya sunuyor. Avrupa ve asya ya gönderirken oturmuş bir marka olduğu için marka adını opel olarak brakıyor.
Sahibi GM ama ben aracın Fabrikasına bakarım. Yani araç nerede doğuyosa oralıdır aynı sizin gibi. Babanız Amerikalı GM de Olsa almanyada dünyaya geldiyseniz Arabanız Alman dır.
Şase numarasından aracın hangi ülke hangi fabrikada üretildiğini bulabilirsiniz.
GM opeli satın almadı Opel GM ailesine 1929 yılında katıldı.
Vuaxhall , Opel'in İngilteredeki markasıdır. Opel ile birlikte GMhttp://www.opelim.net/wiki/GM bünyesindedir.1980 yılına kadar Opel ile donanım ve motor güçleri arasında fark varken 1980 yılından sonra amblem ve direksiyonunun sağdan olması haricinde fark kalmamıştır.Opel in İngiltere'de farklı marka kullanma sebebi, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman ordusuna üretim yapması yüzünden oluşan olumsuz imajından kurtulmaktır.
Şundan diyorum OPEL artık kurucusu olan Adam OPEL in değil.
GM General Motors'un ve
Ve ingiltere de amerikada Adam OPEL vauxuhal logosu ile satmıyor. GM bu ismi kullanıyor. Avrupa ve türkiye de OPEL markası oturduğu için Marka ve amblemleri değiştrmiyor.
nereye dayanarak bunları söylüyorsunuz anlamadım OPEL belirli bir satış stratejisi geliştirip kısaca zamanında ingilizler almanları sevmezlermiş ayrıca opel alman ordusuna üretim yaptığından o kötü imajdan kurtulmak için ingilterede marka adına maske takarak vauxhall adıyla satmıştır büyük britanyada satılan opeller yani vauxhallar 1980e kadar motor , model ve donanım olarak farklıdır ancak daha sonrası tamamen aynıdır. Yani sizin dediğiniz gibi bi durum söz konusu değil OPEL GM e katılmadan Vauxhall adı altında Büyük Britandayada satışa sundu.
Yüksel Opel GM bünyesinde diye sende diyosun.
Olabilir çok senin kadar detaylı araştrma yapmadım.
Sen daha tecrübelisin bu konuda. Parçaların çogunu GM üretiyo.
Ama aracın BMW mercedes gibi safkan alman olmadığı kesin.