Ynt: Opel astra 1.6 dizel HB 136 beygir yorum ve rodaj süresi
Ben şahsen yokuş kalkış sistemini çok severek kullanıyorum. Özellikle dik yokuşlarda aracın kaymayacağını bilmek, kavrama konusunda debriyaj balatalarının zarar görmeyeceğinden emin olmak güzel bir şey. Evet ama devre dışı bırakılabilmeliydi ESP gibi bunda son derece haklısınız okkkseko35 link' Alıntı:Hayırlısı olsun. Ben aynı donanım ve paket aracın sedan modelini 2 aydır kullanıyorum.2500 km lere geldim. Rodaj için pek uğraşmadım ama çok üst devirlere de çıkmadım. Devirli kullanmaya özen gösteriyorum. Neticede yeni bir araç. 2000 devirlerde vites değiştiriyorum. Bu araçta düşük devirlerde bile çok keyif verici bir sürüş hissedebiliyorsunuz. Ben bunları önceki dizel aracımla kıyaslayarak söylüyorum. Ayrıca 95 km lerde 6. vitesi buluyor ve vites aralıkları da çok kısa. Yakıt konusunda bence cimri. Bugün 250 km yol yaptım. Ortalamada 4.9 gösterdi. Yol tutuşu, viraj kabiliyeti, sessizliği ve kullanım rahatlığı belli başlı üstün özellikleri bence. Olumsuz olarak müzik sistemi belki biraz daha iyi olabilirdi. Bir de kişisel olarak yaşadığım bir olumsuzluğu paylaşayım. Yokuş kalkış destek sistemi devredeyken yani yokuşta durduğumda kalkış esnasında motoru çok sık stop ettirdim. Zamanla buna alıştım ama keşke bu özellik olmasaydı veya devre dışı bırakılabilseydi. Öünkü geri kaymayı engelleyen sistem aracın anlık olarak ileri gitmesini de engelliyor ve kavrama zorlaşıyor. Tekrar hayırlı olsun. Ben çok arabamdan çok memnunum. Umarım siz de memnun kalırsınız...