herkese merhaba,
bugün klimayı açtım, soğutma olmadı, normal sıcaklıkta üflemeye başladı. Sonrasında trafik lambasında kalkarken sert bir sürtme sesi geldi. Aracı durdurup tekrar kalktım, benzer bir ses geldi, bu arada klima hala açık ama soğutma yok. Tekrar durdurup kalktım bu sefer ses gelmedi. Sonra klimayı kapatayım dedim, araç rölantideyken kapatma düğmesine basınca uğultu başladı, araçtan çıktım, klima kasnağından geliyor ses. sonra kontağı kapatıp tekrar çalıştırdım. klima kapalı ses yok. klimayı açtım, ses yok, soğutma da yok. klimayı kapattım tekrar uğultu başladı.
neyse sonuç olarak, forumdan biraz araştırdım; klima debriyajı denen parçadan ses geliyor.
bir mesajda 2002den sonra çıkan astralarda kompresörün yekpare olduğu ve kasnağın ayrı değişmediği yazılmış, bu doğru mu?
klimayı son 2 ayda .çok kullandım, hiçbir sorun yoktu ve soğutması iyiydi. yani azalan gazdan dolayı değil sanırım.
şimdi tatile çıkacağım, klimayı mutlaka yaptırmam lazım 1 hafta içinde, ne önerirsiniz? Eskişehirdeyim, klimacıya mı, özel servise mi, yetkili servise mi gideyim?