opel astra h yakıt sorunu 1.3 cdtı!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okan_730
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

okan_730

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar geçenlerde eskısehıre gıtmek ıcın bulundugum yerden 100tl'lik euro dızel mazot aldım ve araba içti resmen 6.5 lt altına hiç düşmedi ve hala devam etmekte bu sorun.aracın menzil diye gösterdiği sayaç 10km birden düşüyor bmw m5 e biniyorum sanki:mad:aracı ilk aldığımda cok güzeldi yakıtı yani 100 tllik mazotla 400 km yapamadım eskısehır bıze 110 km bu sorun nedir acaba?bu sorunla karşılaşan arkadaşların önerilerini bekliyorum..teşekkürler..

havalar soguk.... normaldir

100 tl mazot eskiden 30 litre gelirken şimdi 25 litre geliyor unutmamamak lazım ama 25 litreyede uzun yolda 300-350 km yol yapmanız lazım

100 tl mazot eskiden 30 litre gelirken şimdi 25 litre geliyor unutmamamak lazım ama 25 litreyede uzun yolda 300-350 km yol yapmanız lazım

orası öyle tabikide ama yinede bir anormallik var havalar soğuk normal demiş arkadaş bu kadar olmaması lazım bence..araç çalışırken titreme ve sesinde bi değişiklik var acaba bundanda etkilenirmi?

Haklısınız daha çok km. bile yapılır aslında..

Ben 1,5 ay önce depoyu doldurdum, ve ogünden beri azar azar dolduruyorum bitmeye yakın.. Dün itibariyle, 2000km. yapmışım ve 127lt. harcamışım..

Yani 100km'de 6.35lt harcamışım kii, aracı seri ve hızlı kullanırım..

hava soğuk olsa bile araba ısındıktan sonra yakıt yaz gibi yakması gerekiyor şehir içinde yakacağın mazotu uzun yolda yakmışsın
1. klima açıkmı
2. gaz pedalıyla çok oynadınmı
eğer bunları yapmadınsa aracını bir göster derim

hava soğuk olsa bile araba ısındıktan sonra yakıt yaz gibi yakması gerekiyor şehir içinde yakacağın mazotu uzun yolda yakmışsın
1. klima açıkmı
2. gaz pedalıyla çok oynadınmı
eğer bunları yapmadınsa aracını bir göster derim

klima değilde aracın camları buhar yapıyor diye rezidans devamlı açıktı 1 de,gaz pedalıyla fazla oynamadım yani yolda 100-110km hızla seyrettim genelde ve aşırı bir rampa olayı yok yolda açıkcası aracı haftaya servise götürcem eğer serviste bişey çıkmazsa satacağım..diğer aracım vardı golf 1.6 benzinli ve 150 tl lik benzinle 500 km yol yapmıştım(120km/h altına düşmediğim halde).dizel araba böyleyse satarım gider geri golf alırım.

Haklısınız daha çok km. bile yapılır aslında..

Ben 1,5 ay önce depoyu doldurdum, ve ogünden beri azar azar dolduruyorum bitmeye yakın.. Dün itibariyle, 2000km. yapmışım ve 127lt. harcamışım..

Yani 100km'de 6.35lt harcamışım kii, aracı seri ve hızlı kullanırım..

aracı agrasif kullanmadığım halde böyle yakıyor senin gibi seri ve hızlı kullansam demek:)öğrenciyiz sonuçta:kop:sonucu düşünemiyorum..

aracı agrasif kullanmadığım halde böyle yakıyor senin gibi seri ve hızlı kullansam demek:)öğrenciyiz sonuçta:kop:sonucu düşünemiyorum..

Yani şöyle anlatayım, 1,5 ay önce depoyu doldurduğumda Ankara-Çankırı gidip geldim.. 130km/h altına düşmedim neredeyse.. Sonra Ankara'ya geri geldim, bazı düzlüklerde (Eskişehir Yolu) hız sabitlemeyi 90km/h kitledim ve gittim.. Yeri geldi çok acil işim oldu, her vitesi neredeyse 4bin devirde değiştirdim..

Ama %60 hızlı %40 normal kullanımda 6,35lt. yaktım..

Bu arada, sakin kullanımda yani hız sabitleyici kullandığımda şehiriçi 5,8lt. bile yaktım..

benim söyledigim deger sehir iç ama 6,7 yakıyor

Geri