opel astra h yakıt sorunu 1.3 cdtı!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okan_730
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benimde yakıtla bir sıkıntım yoktu ama daha üç dört günlük bişey anlam veremiyorum biraz önce şehir içinde bir işim vardı 150km menzilde yazıyordu geri geldiğimde 135 e düşmüş gidip geldiğim menzil yaklasık 4 km ve cok canımı sıktı acilen bi servise gitmem gerekli

benim söyledigim deger sehir iç ama 6,7 yakıyor

Valla motor konusuna pek detaylı bilmem ama hava filtresini bir kontrol ettirin.. Birkaç kişiden duydum, dizel araçlarda hava filtresinin önemi büyük..

benimde yakıtla bir sıkıntım yoktu ama daha üç dört günlük bişey anlam veremiyorum biraz önce şehir içinde bir işim vardı 150km menzilde yazıyordu geri geldiğimde 135 e düşmüş gidip geldiğim menzil yaklasık 4 km ve cok canımı sıktı acilen bi servise gitmem gerekli

O normal bence.. Şöyle örnek vereyim, dün akşam saatlerinde bir işim vardı, 20km. mesafe gideceğim yer.. Çok agresif kullanarak gittim geldim.. Toplamda 40km. civarında yol gittim.. Arabayı çalıştırdığımda menzil 154km. civarında gösteriyordu ancak eve geldiğimde 64km. gösteriyordu..

Bu sabah kalktım, aracı çalıştırdım ve menzil 75km. olarak gözüküyordu..

anladım kardeşim çok sağol verdiğin bilgiler için..

Şehirlerarası sabit hızlar dışında pek ekonomik değil.
Maalesef, acı ama gerçek:D

uzun yolda 6.5 lıtre o araca cok inşalla duzelır...

mazot pompan kaçırıyor olabilir mi? corsalarda olabiliyor bu problem, belki senin araçta da böyle bir sıkıntı vardır?

90-100 ile gidince 4,5lt civarında geziniyor anlık tüketim ama 120ye çıkınca 5,5-6lara dayanıyor.140la giderken 6,5-6,7 lt civarında geziniyor benim aracımda(bu durum filtre temizliği, yük ve hava şartlarına göre değişir)

eğer herşeyden eminseniz mazot filtresi ıvır zıvıra bakın bence(çok pahalı parçalar da değil hem).eğer kirlenmiş ise 100km'de 0,5 0,7 lt oynatıyor çok rahat..

arkadaşlar bi anormallik var çözemedim servis uzak olduğu için haftasonunu bekliyorum şimdilik binmiyorum araca hertarafını göstercem nasip olursa..

araçtan araca çok değişiyor, eski 2006 astra h de 5,2 idi şimdi 2008 astra h 6,4 şehir içi,aynı şoför aynı yol gelde sinirlenme.bakım şart galiba :)

Geri