opel astra h yakıt sorunu 1.3 cdtı!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okan_730
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Neyse arkadaslar,

Fatih Bey iddiasinda yalniz kalmasi ile de en guzel cevabi almistir.

Siz de uzatmayiniz Fatih Bey, rica edecegiz. Ayrica "sizde kendinizi kandırın gidin bayır aşağı 0 göstertin çekin..Bakar bakar aracım yakmıyo dersiniz" seklinde saygisiz ve tahrik edici davranislar icine girmemeye davet ediyorum sizi.

Tesekkurler,

2008 bana gelmez olayı değil..Sitede kaç kişi var üye olarak?Peki bunlardan kaçı aracım 4 litrenin altında yakıyor diyor?
5 10 kişimi?Evet bi opel sahibi değilim şahsıma ait bir araç yok ben bu 5.5 litreyi bugüne kadar okuduğum konulara dayanarak söylüyorum..Yani bende sizlerden size cevap veriyorum..

Ben iddiamda yalnız kalmış olabilirim çünkü burası opel forumu ford forumu değil..Ama sizdende 3 5 kişiden fazlası çıkmadı opelde az yakıyo diyebilen

Ford'un az yakmasi meselesinde hic bir iddiam yok. Ve mevzu 4 lt/100km alti da degil, 5.5 lt/100km alti iddiasi.

Sizin teziniz 5.5 altina inmedigi ve bu dogru degil.

Bilimsel, yani objektif bir sonuc vereyim bir de:

Resmi web siteleri olan opel.com.tr ve ford.com.tr adreslerine girip bakiniz ve Opel Astra Classic III 1.3 CDTI ile Ford Focus 1.6L Duratorq TDCi 90PS icin sehir disi ortalama yakit tuketimi degerlerini gorunuz.
Opel Astra Classic III 1.3 CDTI : 4.1 L/100km
Ford Focus 1.6L Duratorq TDCi 90PS : 3.8 L/100km

Focus'da 1.6, yani daha buyuk hacimli motor oldugundan, daha az zorlaniyor ve Astra'dan normal olarak biraz daha az yakiyor.

Ama 5.5 L/100km gibi rakamlar ile bizleri cevap icin daha fazla mesgul etmeyin lutfen.

Opelin şehir dışı tüketimi nasıl ölçülmüş bilmiyorum ama Ford.com.tr alıntısı şudur.

Testlerde kullanılan araçlar standart donanımlıdır. Opsiyonel donanım ve aksesuarlar, jantlar ve lastikler yakıt tüketimini farklı etkileyebilir.
Şehir içi: Laboratuvar ortamında soğuktan çalıştırılmış motor ile 4km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 50km/s ve ortalama 19km/s hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerlerdir.
Şehir Dışı: Şehir içi ölçümünden hemen sonra gerçekleştirilen, 7km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 120km/s hıza ulaşacak şekilde, yarı zamanli sabit hız ve yarı zamanlı değşsken hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerleridir.

yahu bu tüketim değerlerini yakalmak gerçekten zor hele ki şehir içi ve soğuk hava şartlarında benim corsa bile hesaplamalarıma göre 6 lt civarı yakıyorr

Ben bu konuya artık yorum yapamam. Okadar imkansız karmaşık yapılmaz denilen aracıma onca şey yaptım. Bu arkadaşın ne sormaya çalıştığını anlamadım. Neyi ispat etmeye çalıştığını hiç anlamadım.

1.3 cdti astra düşünüldüğü kadar ekonomik değil..Şimdi anladınızmı Recep bey?
Size kısa ve öz cümleler kurmalı zira uzun cümleler size yük oluyor sonuna geldiğinizde başını unutmuşunuz izlenimi yaratıyorsunuz..

Çok güzel yazı yazan Fatih bey bana laf sokuşturmadan önce benim yazdıklarımı çok iyi oku.

Fatih bey

Şöyle bir gerçekten var. 1.3CDTI ile 1.7CDTI arasında motor hacmi beygir gücü tork fazla olmasına rağmen uzun yolda 1.7 ciddi anlamda az yakabiliyor.

Bunu konuda size hak veriyorum.

Emir kipinde konuşma konuşmalarına dikkat et..Tartışsakta bi mesafe bi seviye var arada..

Geri