opel astra h yakıt sorunu 1.3 cdtı!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okan_730
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşım ya sadece muhalefet olmak için yazıyosun yada resme bakmıyosun.. 0 göstermiyo 1 yada 2 gibi uçuk bi değerde göstermiyo.. 3.4 yakıyo bu araç.. siz konuya çok vakıfsınız ya hala yokuş aşağı tartışması yapıyosunuz..kaldıki bu sadece bi resim videosunuda gösteririm fırsatım olursa..2008 1.6 dizel hemde sw focus 140 km hızda bile 4.6 yakıyo en fazla kaldı ki bnm yolladığım resim HB bi Focus..

Ne bayır aşağı nede başka bişey..

arkadaşım ya sadece muhalefet olmak için yazıyosun yada resme bakmıyosun.. 0 göstermiyo 1 yada 2 gibi uçuk bi değerde göstermiyo.. 3.4 yakıyo bu araç.. siz konuya çok vakıfsınız ya hala yokuş aşağı tartışması yapıyosunuz..kaldıki bu sadece bi resim videosunuda gösteririm fırsatım olursa..2008 1.6 dizel hemde sw focus 140 km hızda bile 4.6 yakıyo en fazla kaldı ki bnm yolladığım resim HB bi Focus..

Ne bayır aşağı nede başka bişey..

Farketmez ki.. Yol hafif eğimli olsun, hissedilmeyecek kadar bile.. Ozamanda arabanın anlık tüketimi hız sabitleme açık olduğunda bile düşük gösterebilir..

Dün okumuştum yazdıklarınızı, dün gece aracı kullanırken aynen 98km/h sabitledim aracı hız sabitleme ile.. Araç 3,2lt/100km. gösteriyordu..

Fotoğraf çekmeyi bile düşündüm ama hiç birşey ifade etmeyeceği için gerek duymadım..

Sonuç olarak, ben Eskişehir Yolu'nu kullanıyorum, sabit kameranın olduğu yer hariç aracı 100km.'ye sabitliyorum.. Ankara'yı bilenler gözünde canlandırır Eskişehir Yolu'nu.. Dümdüz bir yoldur, 1-2 yer hariç (Bilkent'ten ODTÜ'ye giderken) yolda gözle görülür eğim bile yoktur.. Araç o düzlükte anlık olarak bazen 4,5lt, bazen 2,7lt yakıyor...

Bu kadar tartışmaya gerek yok arkadaşlar

Resimdeki araç yakıtını doldurmuş ve 39km yol yapmış. Emin olun 39km yolun ortalamasını almıştır. Eğer yolda düz havada güzel ise 3.4Lt normal.

isterseniz ben 3.5lt Astra H 1.3CDTI 100km yolun vidyosunu bile eklerim.

Önemli olan 39km yolun 100km yolun ortaması değil. 1depo ile yaptığınız km.

Recep bey sonuç olarak kabul edilmek istenmeyen bi yakıt tüketimi var ortada bu araç sakin kullanımda düz yolda bunu yakıyo demekki 39 km yol olsada adam bu şekilde devam ederse 4litreyi göreceğini sanmıyorum yada 4ün üstünü..Bunu uzatmanın manası yokki..ama şuda var birçok 1.3 Opel 5 litrenin altını ne düzde ne sakinde göremiyo hal böyle olunca kabullenemiyolar yok bayır aşağı yok öyle yok böyle muhabbetleri dönüyo..

Bu resmi tartışma konusu olsun diye koymadım daha doğrusu bu şekilde tartışma olsun diye koymadım..1.6 ford 1.3 opelden daha az yakıyosa yada aynı yakıyosa opelde bi sorun var demektir

1.3 1.6dan az yakıcak diye bir kaide yok motor aracı daha rahat taşıdığı için tabiki az yakıcak.. 2.0 vectraya binerken 1.6larla aynı yakıyordu bizimkisi..

Son düzenleme:
ya bos verin alin gitsin benzinli rahat edin....

Recep bey sonuç olarak kabul edilmek istenmeyen bi yakıt tüketimi var ortada bu araç sakin kullanımda düz yolda bunu yakıyo demekki 39 km yol olsada adam bu şekilde devam ederse 4litreyi göreceğini sanmıyorum yada 4ün üstünü..Bunu uzatmanın manası yokki..ama şuda var birçok 1.3 Opel 5 litrenin altını ne düzde ne sakinde göremiyo hal böyle olunca kabullenemiyolar yok bayır aşağı yok öyle yok böyle muhabbetleri dönüyo..

Bu resmi tartışma konusu olsun diye koymadım daha doğrusu bu şekilde tartışma olsun diye koymadım..1.6 ford 1.3 opelden daha az yakıyosa yada aynı yakıyosa opelde bi sorun var demektir

:):)

Focusu bilmemde.

Ben şu ana kadar çıktığım uzun seyahatlerde daha 4.7 litrenin üstüne çıkamadım.Ya 4.5 - 4.0 arası değerler oluyor genelde

Geçen istanbula gittiğimde sadece 4.7 yakabildim oda 120 kmh altına pek düşmedim.

En ekonomik gördüğüm;

Yaz mevsimi Eskişehir - Antalya toplam km 510 km sonucu Ort. Tüketim 3.9 l / 100 km

herkes senin gibi yaksa kimse şikayet etmezdi Erim :D ama olmuyo işte birazda şans meselesi..Mesela imzamdaki ML270 şehir içi şehirdışı karışık 17 kuruş yakıyo 2.7 motorla :D

Fatih bey

Şöyle bir gerçekten var. 1.3CDTI ile 1.7CDTI arasında motor hacmi beygir gücü tork fazla olmasına rağmen uzun yolda 1.7 ciddi anlamda az yakabiliyor.

Bunu konuda size hak veriyorum.

:):)

Focusu bilmemde.

Ben şu ana kadar çıktığım uzun seyahatlerde daha 4.7 litrenin üstüne çıkamadım.Ya 4.5 - 4.0 arası değerler oluyor genelde

Geçen istanbula gittiğimde sadece 4.7 yakabildim oda 120 kmh altına pek düşmedim.

En ekonomik gördüğüm;

Yaz mevsimi Eskişehir - Antalya toplam km 510 km sonucu Ort. Tüketim 3.9 l / 100 km

Tamamiyle katiliyorum.

5 Lt/100km asagisini gorememe konusunda Fatih Bey yanilmakta. Ama dert degil, ikna edilmek zorunda degil. Oyle bilebilir Fatih Bey.

Geri