Opel Astra J 2013 LPG

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akheron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
inşallah sorun yaşamazsınız. normal şartlarda garanti kapsamına aldıramadığımız için söylemiştim. ama araçlarda çelik sbap değil haa magnezyum alaşımlı subap kullanıldığını biliyorum...

hayırlısı artık ama hayırlısı, ama magnezyum dahi olsa subaplara zarar vereceğini sanmıyorum çünkü öyle olsa opel kendisi fabrika çıkışlı LPG li araç üretmez diye düşünüyorum sonuçta oradan çıkan araçlarda da Landirenzo kit takılı bendekinin aynısı yani..

Opel in kendi ürettiği LPG li araçların motorları benzinlilerden farklı. Aynı motor değil. En büyük fark da çelik subap kullanmaları.

Epc4 de , astra j nin subap kodları ile astra h in eski kasasının subaplarinin kodları birleştirildi , artık astra j nin subap kodlarinda da z16xep ve z16xer gibi Çelik subap geliyor .

Ama bu dediğim sadece 1.6 atmosferik motor icin , a16xer motora subap almaya giderseniz size z16xep in Subabindan verecekler artık .

Yani konu sahibi arkadasın subaplar hakkında yazdıkları doğrudur , inanmayan yetkili servisten parca No sorabilir :)

Opel in kendi ürettiği LPG li araçların motorları benzinlilerden farklı. Aynı motor değil. En büyük fark da çelik subap kullanmaları.

bu kanıya nereden vardığını bize açıklar mısın? ilk defa senden duyuyorum GM bile aynı motor diyor eğer bir dayanağın varsa paylaş bizimle

Epc4 de , astra j nin subap kodları ile astra h in eski kasasının subaplarinin kodları birleştirildi , artık astra j nin subap kodlarinda da z16xep ve z16xer gibi Çelik subap geliyor .

Ama bu dediğim sadece 1.6 atmosferik motor icin , a16xer motora subap almaya giderseniz size z16xep in Subabindan verecekler artık .

Yani konu sahibi arkadasın subaplar hakkında yazdıkları doğrudur , inanmayan yetkili servisten parca No sorabilir :)

Eyvallah :bir: ;)

İyice sapla samanı karıştırdınız, konuyu açan şahıs A14NET kodlu motordan bahsetmiş. yani 1,4 140 hp turbo motordan.
Şimdi dönüm dolaşıp z16xep ve z16xer kodlarının çelik sübaplı olmasından bahsetmişsiniz.
Yaw zaten Z ile başlayan bu motorlar ninemin zamanından kalma, eski atmosferik, birtanesi egr valfli diğeri değil. Bunu tartışmanın ne manası var?
A14NET kodlu motorun çelik sübaplı olup olmadığı ile kaynak gösterecek varsa buyursun göstersin!!!

İyice sapla samanı karıştırdınız, konuyu açan şahıs A14NET kodlu motordan bahsetmiş. yani 1,4 140 hp turbo motordan.
Şimdi dönüm dolaşıp z16xep ve z16xer kodlarının çelik sübaplı olmasından bahsetmişsiniz.
Yaw zaten Z ile başlayan bu motorlar ninemin zamanından kalma, eski atmosferik, birtanesi egr valfli diğeri değil. Bunu tartışmanın ne manası var?
A14NET kodlu motorun çelik sübaplı olup olmadığı ile kaynak gösterecek varsa buyursun göstersin!!!

ciddi anlamda okuduklarınzı anlamamışsınız, sapla samanı siz karıştırdınız kanımca :rolleyes: ne EGR si, ne EGR olmaması, kim nerede bu motorlar ile ilgili böyle bir karşılaştırma yaptı. Anladığım konuya tam vakıf değilsiniz o yüzden ben sizin için biraz daha anlaşılır kılayım...

benim zaten a14net motor için birşey dediğim yok ve hiç bir noktada o motordan bahsetmedim... amacım sadece Astra J lerin bildiğim bir motorlu modelinde artık magnezyum alaşım subap kullanılmadığını kanıtlamaktı ve dedim ki, önceden magnezyum alaşımlı subaba sahip olan A16XER motorlar artık Z16xep ve Z16XER lerin subapları ile gelmektedir ve bununda kanıtı 2013 de database i yenilenen EPC4 servis parça katalog programıdır dedim. Artık Astra J nin 1.6 atmosferik A16XER motorları çelik subap ile gelmektedir, kanıtıda EPC4 dür, inanmayan gider servise Z16XEP in subap parça numarasına bakar, sonrada A16XER in subap parça nosuna bakar, bakalım OPEL bunlar için ne demiş :cool:

Son düzenleme:
bu kanıya nereden vardığını bize açıklar mısın? ilk defa senden duyuyorum GM bile aynı motor diyor eğer bir dayanağın varsa paylaş bizimle

Üst kapakları farklıdır, ayrıca yakıt kütükleri, motor ECU su, yakıt depoları, egzost sistemleri farklıdır ve EPC de geçer, bir ara screenshot alır atarım size, LPG li modellerin üst silindir kapakları çok farklıdır.

Mesela Z16XEP motorun, CNG li olan modelinin motor kodu Z16YNG dir. Yeni nesillerde motor kodalrıda aynı bunlar gibi farklı.

Arkadaşlar aracım henüz 1700 km de ancak malum aracın çok yakmasından müzdaribim bu nedenle lpg taktırmak istedim ve opel servisinde bana landirenzonun evo plus A14NET kitini takmam gerektiğni aksi halde aracımın garantiden çıkacağını söylediler. ancak opel takılan her LPG başına landrenzodan para aldığı için bizi bu kite mecbur kılmışlar, tabi landrenzo da uyanıklık edip opele ödediği bu parayı biz müşterilerden çıkarmak istiyor. bu nedenle de lpg dönüşümü için 3000 TL civarında fiyat istiyorlar, ben Isparta da 2500 TL ye bir yerle anlaştım ve yarın kısmet olursa dönüşüm yapılacak inşallah bir sorunla karşılaşmam :( hayırlısı bakalım...
Yukarda renklendirdiğim kısmı ben uydurmadım. Z16xep motora bunu taktırmayı düşünüypsanız zaten artık sizinle yazışıp tartışmaya gerek yok :D

Yukarda renklendirdiğim kısmı ben uydurmadım. Z16xep motora bunu taktırmayı düşünüypsanız zaten artık sizinle yazışıp tartışmaya gerek yok :D

Hocam tartışmak mı, neyi tartışıyoruz sizin olaya bakışınız başlangıçtan yanlış, zaten tartışmayı düşünüyorsanız yol orada buyrun gidin :cool: ancak benim yazılarınızdan tek anladığım SİZ okuduklarınızı anlamıyorsunuz bu kesin :D kim yukarıda A14NET in her hangi bir LPG parçasını Z16XEP taktırmaktan bahsetti, bunu hangi dilin mensubu olarak okuyup anladınız ciddi endişe içindeyim. Buradan çıkan şey sizinle tartışmak için konuştuğunuz dili bize beyan etmeniz gerekmekte ...

Ayrıca yazdıklarım ortada Astra J de bildiğim bir motor kodunun çelik subap ile geldiğinin ispatı orada,

o halde bende sizden A14NET 06.2013 model gamında magnezyum alaşımlı subaplar ile geliyor, buyrun buda kanıtı diyerek bi dosya yada resim, yada temeli belli bir kaynak göstermenizi istiyorum, arkadaşın donesini çürütün, arkadaş servisleri kaynak gösterek demiş ki artık çelik subaplı, sizde bakın haziran ayında gelen sıpsıfır Astra J de magnezyum alaşımlı subap var buda kanıtı derseniz, konuyu açan arkadaşı çürütmüş olursunuz, buda bir olanak. başkasından neden bekliyorsunuz... olaya bu kadar hakimseniz buyrun ispatlayın :D:rakir:

Bu arada sizin için renklendirdim, dün gece ilk mesajımda ne demişim ben iyice okuyunda anlayın...son olarak sizin araç 1.3 CDti neden sizi bu kadar gerdi bu olay :D

Edit: Tüm takılmalarımın ve gülücüklerimin sebebi sizin kinayeli yazılarınız ve mesajlarınızdaki uslubunuzdur, mesela konu sahibi arkadaşdan ŞAHIS olarak bahsetmeniz, yazdıklarımızı anlamayıp birde üstüne üstlük sizbir şey bilmiyorsunuz sizinle KONUŞMAM (bunu sert yazmışsınız TARTIŞMAM :D) bile demenizdir.

saygılarımla

Son düzenleme:
Geri