Opel Astra J 2013 LPG

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akheron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
söylediklerim yanlış anlaşılmasın... ben sadece kullanan ve sorun yaşayanlardan veya yaşamayanlardan görüş almak istiyorum. forum amaçlarından biri bilgi alışverişi değil mi? inşallah sorun yaşamadan kullanırsınız ve bize referans olursunuz. bizde 1.4 t astra alıp lpg taktırırız ;)

Landirenzo benim güvenimi kazandı. Sonuçta rahat rahat araba kullanamıyoruz. Lpg şart oldu. Kaputun altında lpg yerlerini fabrikadan hazır halde bırakmışlar. Bu yüzden korkum yok açıkçası.

Landirenzo benim güvenimi kazandı. Sonuçta rahat rahat araba kullanamıyoruz. Lpg şart oldu. Kaputun altında lpg yerlerini fabrikadan hazır halde bırakmışlar. Bu yüzden korkum yok açıkçası.

kitin montajı ne kadar tuttu peki? km'de ne kadar tüketimi var ş. içinde ? bende dizel düşünüyordum ama bu aralar çoğaldı 1.4t lerde lpg montajı. biraz daha bekleyip 1.4 t alıp lpg taktırcam bende herhalde.

Su an astra Aracımla Balıkesir'den Isparta'ya yeni gelmiş bulunmaktayım araç tam 33-35 krş yakıyor demeli bu araca LPG taksak 20 -25krsa düşecek degerler

Epc4 de , astra j nin subap kodları ile astra h in eski kasasının subaplarinin kodları birleştirildi , artık astra j nin subap kodlarinda da z16xep ve z16xer gibi Çelik subap geliyor .

Ama bu dediğim sadece 1.6 atmosferik motor icin , a16xer motora subap almaya giderseniz size z16xep in Subabindan verecekler artık .

Yani konu sahibi arkadasın subaplar hakkında yazdıkları doğrudur , inanmayan yetkili servisten parca No sorabilir :)

3.2013 EPCde lpgye uyumsuz giriş valfi astra h ile aynı olsada asıl ısınan valf olan egzoz valfi aynı değil sadece a serisi motorlarda kullanılan valf bir tek zafira c de lpgde kullanılmış belki hatalı yazılmıştır neden tek modelte olur demişler anlayamadım motor aynı sonuçta

ayrı olarakta hala giriş ve çıkış valfleri için lpgye uyumlu valfler farklı görünüyor

ben olsam valfleri baştan değiştirir rahat ederdim o valflerde orj. gm tise uyulduğu sürece fabrika montajından ne farkı var ki asıl zamanla valflerde sürünme baişlayıp uzarsa o zaman motora kalıcı zarar bırakabilir. Sıfır araçta 16 subap, conta, somun seti kaç para tutabilir

attachment.php

Ekli dosyalar

• A14NET lpg.webp
    A14NET lpg.webp
    54.4 KB · Görüntüleme: 186
3.2013 EPCde lpgye uyumsuz giriş valfi astra h ile aynı olsada asıl ısınan valf olan egzoz valfi aynı değil sadece a serisi motorlarda kullanılan valf bir tek zafira c de lpgde kullanılmış belki hatalı yazılmıştır neden tek modelte olur demişler anlayamadım motor aynı sonuçta

ayrı olarakta hala giriş ve çıkış valfleri için lpgye uyumlu valfler farklı görünüyor

ben olsam valfleri baştan değiştirir rahat ederdim o valflerde orj. gm tise uyulduğu sürece fabrika montajından ne farkı var ki asıl zamanla valflerde sürünme baişlayıp uzarsa o zaman motora kalıcı zarar bırakabilir. Sıfır araçta 16 subap, conta, somun seti kaç para tutabilir

attachment.php

Birde ben A16xer ve z16xer/xep arasında karşılaştırma yaptım , a14 ile ilgili bilgileri ilk kez siz paylaşıyorsunuz ve gördüğüm üzere , ilgili kodlar ayni , bizde bunu dedik , artık epc de parça noları birleşti , LPG li LPG siz diye bir ayırım yok ki , paylaştığınız resimde kabak gibi gözüküyor (tabiri mazur görün ) , zafira da kullanılan egzost valfi ile , astra j 1.4 de kullanılan egzost valflerinin numaraları aynı , buda demek oluyor ki , arkadasımız ve servisler doğruyu söylüyor .

Bunun aynısını a16xer ve z16xer /xep motorlar icinde çapraz sorgulayarak görebilirsiniz . Astra j A14net ile zafira C a14net dual fuel valflerinin aynı parça nosuna sahip oldukları gorulebiliyor , buda demek ki a14net ler üzerlerinde LPG li yada LPG siz ayrımı olmaksızın aynı valf ile geliyor . 3.2013 eski EPC , yenisi 8.2013 bunu servislerden sorgulayın daha net ve kesin bilgi alırsınız . Benim mesajımda zaten a14 motor ile ilgili bilgi verilmedi , sorunuza eski bir epc takipçisi olarak yorum yaparsam ilk aşamada sadece zafira icin birleşen kodlar , bir sonraki versiyonda komple birlestirilmistir , en iyi yöntem kodlar ile gidip servisten sormaktir , gedizler otomativ size en net cevabı verecektir . Ben yanlis yazılmış gibi bir ihtimal olacağını sanmıyorum .

Saygılar

Son düzenleme:
Öncelikle merhabalar. Benim sizlere soracağım soru, sizin konunuzun biraz dışında olmakla beraber,ucundan alakalı bazı olaylarıda barındırmakta... Geçen hafta cuma günü, Ankara Opisten 1.4 enjoy active bir Corsa aldım. Araca servisinde direk tüp bağlamalarını istedim. 1800 lira fiyat verdiler. (Sanırım sayfalar boyu konuştuğunuz bu özel kit olayı değil bu araca takacakları) Satış danışmanı, aracın mekanik garantiden çıkacağını söyledi. (Bunu Ankara Opal da böyle söylemişti) Konu açıldığından bu yana, birçok kullanıcı aracının garantiden çıkmadığını, Opel club kartlarına LPG bilgisini işlettikleri gibi şeyler yazmışlar. Açıkçası kafam karıştı. Anlayamadım, şimdi aldığım bu araç servisin söylediği gibi direk mekanik garantiden çıktı mı, yoksa 2 sene garantim olacak mı?Aracı yaklaşık 12 saat sonra alacağım. Konuyu biraz dağıttığım için üzgünüm, ama cevap verirseniz sevinirim.

ben astraya taktırdım servis garantisi devam etmekte ve ekstra landırenzonun 2 yıl veya 100 bin km garantiside var ama sadece yetkili servisler landi renzoyu kabul etmektedirler Ankara opaldan forum sitelerinde lpg li sıfır arac alanları okumuştum bilginize.Hatta bu aracımı almadan sahibinden comda füme renkli bir astrayla pazarlık etmiştim araç tupluydu ve tupu ankara opal kendi garantisi altında taktığını söylemişti ancak listede bazı özel durumlu araclar var örneğin astraların a14 net olmayan bazı aracları özellikle chevrolet cruze ve insignianın bazı turbolu araçlarına tup takılmasında garanti vermiyorlar motor kodu a14 net olan turbolu araclar için özel kit takılıp garantiye işleniyor ve bu motor kodu ile başlayan aracların supaplarının çelik subap olduğunu söylüyor.benim tupu taktırdığım yer kesinlikle gönül rahatlığıyla araca bınmemi ve en ufak bir sorun yasamayacağımı söyledi bakalım bizde hayırlısı dedik taktırdık ama ekonomi oldukça muazzam benzine gore tam yarı yakıyo desem yeridir performans kaybı yok tupe geçiş hissedilmiyor memnunum açıkcası bayramda uzun yola çıkmayı planlıyorum 1000km cıvarı yol yapıcam o zaman daha sağlıklı bilgiler veririm. tupu taktırırken 1 hafta önceden randevu aldım adamlar hergun mokka ve astralara lpg takıyor ve 1 yıl once takıpta filtre bakımına gelen arac sahıpleri ise çok memnun olduklarını söylüyorlar 1 yıldır sorun yasamamışsa lpg demekki düzgün çalışıyor..varsayalım supablar bozulsa bile 1000 tl ye değiştirp yola devam ederiz diye düşünüyorum

Öncelikle merhabalar. Benim sizlere soracağım soru, sizin konunuzun biraz dışında olmakla beraber,ucundan alakalı bazı olaylarıda barındırmakta... Geçen hafta cuma günü, Ankara Opisten 1.4 enjoy active bir Corsa aldım. Araca servisinde direk tüp bağlamalarını istedim. 1800 lira fiyat verdiler. (Sanırım sayfalar boyu konuştuğunuz bu özel kit olayı değil bu araca takacakları) Satış danışmanı, aracın mekanik garantiden çıkacağını söyledi. (Bunu Ankara Opal da böyle söylemişti) Konu açıldığından bu yana, birçok kullanıcı aracının garantiden çıkmadığını, Opel club kartlarına LPG bilgisini işlettikleri gibi şeyler yazmışlar. Açıkçası kafam karıştı. Anlayamadım, şimdi aldığım bu araç servisin söylediği gibi direk mekanik garantiden çıktı mı, yoksa 2 sene garantim olacak mı?Aracı yaklaşık 12 saat sonra alacağım. Konuyu biraz dağıttığım için üzgünüm, ama cevap verirseniz sevinirim.

yalnız kardeşim sen astrayı satıp corsamı alıcaksın

yalnız kardeşim sen astrayı satıp corsamı alıcaksın

Öncelikle açıklamaların için teşekkür ederim. Valla bu magnezyum subap olayı falan olayı karıştırıyor herhalde. Yok kardeşim astram duruyor. Kıyamıyorum astrayı satmaya. İkinci araba olarak aldım bu arabayı.

Geri