Ynt: Opel bizi enayi yerinemi koyuyor acaba?
Sayın dreamofice günaydın,
Sakince ve sükunetle değerlendirelim gelin bu olayları.
1. Hikmet hususu. Bu forumda kimsenin maddi bir çıkarı bulunmadığı için doğal olarak kimsenin herhangi bir hususta hikmet sahibi olması mümkün değil. Forumun üst yönetimi sadece cebinden para harcamakta ya da zamanını, emeğini bu forumun yürütülmesine vermekte. Aldığımız reklamlar yalnızca forumun hosting ücretlerine gidiyor, reklam verenlerin ekstra yapacakları tek şey sticker, şapka vb. Eh onlarında yönetime bir kar bırakmadığı açık.
Daha da önemlisi reklam veren o bayiler forum kullanıcılarına indirim sağlıyor. Yani hikmeti forum üyeleri görüyor.
2. Opel kullanıcılarının hakkının korunması. Buradaki herkes siz, biz hepimiz Opel sahibiyiz. Yani korunan haklar hepimizin. Zaten forumdaki herkes bende, sizde, bu hakları bilmek daha iyi öğrenmek, aracımızı tanımak ve daha iyi hizmet alabilmek için burada. Ancak biz haklarımızı korurken başkalarınında haklarını gözetmek gerekir. Nihayetinde ağırlığı olan bir forumda yazmanın karşılığı o yazılanların yarın yazarlarına sıkıntı çıkarabilmesidir. Forumda bayi sahibi kimse olmadığından bayilerin yanında olmak foruma katkı sağlamaz. Lakin hatası ve suçluluğu kanıtlanan hiçbir bayi hakkında da olumlu birşey yazılıp çizilmez burada. Ki MAR oto hakkında burada birçok olumsuz yorum olmasına karşı InsigniaTeam'i takip ederseniz orada da birçok olumlu yorumlarla karşılaşabilirsiniz, yani hiçbir insan/bayi/ülke tamamen iyi veya kötü olamaz. Yanlışlarını güzel bir dille ortaya dökeriz, memnun olduğumuz diğer bayileri överiz böylece hatalı oldukları hususla ilgili herkes kendini düzeltme ihtiyacı duyar. Fakat yine rica ediyorum sizden, yanlışları ortaya dökerken kullanacağımız üslup ve nezaket bizim artımız olur.
3. Forumdan mesajınızın silinmesi, üyeliğinizin kaldırılması. Neden böyle birşey yapılsın? Daha da önemlisi siz neden böyle birşey isteyesiniz ki? Burası güzel bir forum. Burada olmamızın en güzel yan etkiside dostlar kazanmak. Ben bu forumda birçok arkadaş, hatta aile dostu kazandım, hiç gitmediğim şehirlerde yalnızca alo dediğimde bana açılacak kapılarla tanıştım. Birçok kaliteli ve bilgili üyemiz var, araçlarla ilgili ortak bilgi düzeyimiz Opel mühendisleriyle aşık atabilecek duruma geldi neredeyse. Burada kazanılacak çok şey var, birincisi bilgi, ikincisi arkadaşlar. O yüzden silin mesajımı, atın beni gibi olumsuz şeyler düşünmeyin. Hepimiz buraya bir katkıda bulunma gayretindeyiz, sizin de katacaklarınız olduğuna eminim.
Özetlersek kimsenin kimseden çıkarı yok, iyi bayiye iyi kötüsüne kötü diyelim ama mahkeme sürecine taşınmış konuları daha sonra sıkıntı yaratmaması için mahkeme sonucunda tekrar gündeme getirelim.