28.02.2013 Direksiyon İngiltereden elime ulaştı lakin airbag bulamadığım için bir süre airbag için ebay kovalamacasına başladım...
Uzun bir arayışa rağmen airbag bulamamıştım. Bu nedenle arkadaşıma direksiyonun resimlerini ve logo ölçülerini verip cnc'de göbek yaptırdım. (yapım aşaması işlerin yoğunluğundan dolayı yaklaşık 1 sene sürmüştür
)
Örnek resimler...
Aynı direksiyon Lotus Elise'de de kullanılıyor. Zaten Opel ve Lotus geçmişten beri paslaşıyorlar...
Nihayetinde CNC'den taze çıkmış göbek resimlerini göndermişti... Göbeği iki parça olarak tasarladık çerçeve ve orta kısım.
Yalnız logo elinde olmadığı için sadece yerini hafif belirlemişti. Bende soluğu tornacımda aldım...
Logo olarak elimde Opel'in şimşeği vardı fakat bana Vauxhall'ın Griffini lazımdı yani değişeceğinden dolayı loguyu kolay takıp çıkartmak için orta kısıma delik açtırdım.
Daha sonra eloksal mı kaplatsam yoksa deri mi yapsam derken daha önce de kullanıp çok sevdiğim plasti dip ile kapladım. Sonuç 10 numara oldu
Hatırlayanlar olacaktır. Direksiyon mekanizmasını yükseklik ayarlı olanla değiştirmiştim. Şimdi direksiyonda airbagli model olduğu için airbag soketinden dolayı arka bakalitin uzun olması gerekiyordu. Bakaliti temin ettim lakin direksiyon yükseklik ayar kolu için yuva yoktu. Basit bir dremel işleminden sonra o da oldu