Opel Corsa Hızlanmama sorunu

redstreak

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Öncelikle iyi akşamlar herkese. Yakın zamanda bende bir corsa alarak aranıza katıldım. Aldığım araç 2005 model 95000 km de 1.3 cdti essentia modeli. Ama bugün bir sorun oluştu galiba. Arabalardan fazla anlamadığım için ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Araca tam gaz verince ses çıkıyor devir yükseliyor ama sanki araba ivmelenmiyor. Bir kaç kere denedim yanımda arkadaşım da vardı ikimizde aynı sorunu gözlemledik. Sorun ne olabilir acaba?

Öncelikle iyi akşamlar herkese. Yakın zamanda bende bir corsa alarak aranıza katıldım. Aldığım araç 2005 model 95000 km de 1.3 cdti essentia modeli. Ama bugün bir sorun oluştu galiba. Arabalardan fazla anlamadığım için ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Araca tam gaz verince ses çıkıyor devir yükseliyor ama sanki araba ivmelenmiyor. Bir kaç kere denedim yanımda arkadaşım da vardı ikimizde aynı sorunu gözlemledik. Sorun ne olabilir acaba?

Baskı balata yani debriyaj bitmiş. Bu halde zorlamadan ve başka yere sürmeden aracı direkt olarak servise götürün.

Cevabınız için teşekkürler. Peki kaça çıkar bu işlem tahminen?

Tahminim 400-600 aralığına halledilir :) Tabii baskı balata olmayabilir de ancak en genel sorun budur sizinki gibi durumlarda. En emin olduğum kısım bir an önce servis yoludur.

daha once baskı balata degısmıs mı aracta ? corsalarda volan sorunu vardır buyuk ıhtımal volan degısımıde yapılması gerekır baskı balata volan ve bılya degıscek
http://www.parcatreni.com/opelcorsa-c-debriyaj-seti-baski-ve-balata-73471.html baskı balata
burdada volan var http://www.otoparcasepeti.com/?kategori-900-Vites-Saziman.html=&cid=900&brw=
toplam ıscılık felan 1000 tl yı bulur heralde.

Emin değilim ama değişmemiş galiba. Fiyatta baya iyiymiş yani. :eek:

usta aracı calıstırdıgında bı tıkırtı sesı var mı ? debrıyaja bas ses kesılıp bırakınca gerı gelıyomu eger oyle bısey yoksa tutcagı 400 500 lıra corsalarda volan olayı var yaylı volan bozuluyor.. dersen kı sabıt e cevırcem o aman 500 tl ve volan dahıl cozersın heralde..

usta aracı calıstırdıgında bı tıkırtı sesı var mı ? debrıyaja bas ses kesılıp bırakınca gerı gelıyomu eger oyle bısey yoksa tutcagı 400 500 lıra corsalarda volan olayı var yaylı volan bozuluyor.. dersen kı sabıt e cevırcem o aman 500 tl ve volan dahıl cozersın heralde..

Sabit volan ile yaylı volan arasındaki fark nedir peki?

usta tork oldugu ıcın zarar vermemesı ıcın volan oynar olur ıcı yaylıdır ılk tork kuvvetını yay ıle azaltır ama zamanla o yay kırılıyo ıcınde bosluk yapıyo sesıde o yapıyo... sabıt volanda volan sabıt yanı yaysız baskıda yay var ondakınde sorun olmuyo o sekılde...

Geri