hocam, ben de 98 astra f var. 102/103 gördüğüm çok oluyor. şehir içinde kullanıyosam, bol ve dik rampalı köy ya da uzun yolda kullanıyosam bile görüyorum bu dereceleri. ama onun dışında normal uzun yollarda 90/95 arası sabit ya 95/100 arası. kırmızıya dayanmadığı sürece sıkıntı olmaz diyorlardı ben de inanmıyordum ama şu ana kadar gerçekten bi sıkıntı olmadı bu derecelerde. fan açtığı için çok da merak etmiyorum zaten fan açmasa ibreyi tutamayız
hararetin yükseldiği zaman, fan çalışıyorsa stop etme bence fan devresini tamamlasın dursun, sonra stop et, ben öyle yapıyorum. bize eskiden beri tofaş renault ustaları şunu derdi hararet yapmışsa araba ya da yükselmişse sıcaklık hemen stop etmeyin, bekleyin, çalışssın derlerdi. ne kadar doğru bilemiyorum.
sağolun ilginiz için.
bana da öyle gibi geliyor sanki stop edersek hepten kavrulur gibi geliyor inşallah doğru bilgidir.
yalnız Marmaris yokuşunu çıkarken sağa çekmiştim rölantide bile fan yetmemişti sıcaklık artmaya devam etmişti Vectra GT'de öyle olunca gölgeye çektim stop ettim kaputu da açtım bekledim.