Ben aslında ikinci el yada sıfırı arasındaki ekonomik veri olarak bakmadım olaya sadece psikolojimi ve nasıl bir ekonomi izlediğimi yazdım. Birisinin tertemiz bindiği bir araba alınır yine tertemiz kullanılır masraf olmaz ama ülkemizin gerek yol şartları, gerek bilinçse kullanımı göz önüne alındığı zaman elin şeyiyle gerdeğe girilmez psikolojisi ister istemez doğuyor. Klasik mantık 5 sene binerim satarım . Düşünce böyle olunca nasıl kullandığının bir önemi yok sonuçta 5 senelik bir araba ama gerisi mechul. Benim sattığım arabanın depo kapağını kapatan otomatik bozuktu , beyin bozuktu ( iki kere tamit ettirdim ) , abs beynini yaptırdım ( ilerde nolur mechul ) , araba komple boyalı ( iki parça boyalı diye almıştık güya ) ve daha bir sürü bilinmeyen. Ben plazaya verdim çokta ucuza verdim psikolojik olarak birine satmayı aklımdan geçirmedim ama illaki birine gidecek. Hadi onu geçtim rektifiye olmuş bir aracı bile dışardan bakıp anlamak çok zor. Bunun altında yatan insanımızı kesinlikle kötülemek değil ama insanları kandırmayı görev edinmeleri bazı satıcıların. Bu forumdada bir çok kişinin sonuçta sorunlarını okuyoruz yaptıkları masraflar ortada , sanayiye git gel yaşadığın sinir bozukluğu ortada , ustaların ordanda olabilir burdanda olabilir yaklaşımlarının insana 3 bilinmeyenli denklemleri tekrar öğretmesi hatta ihtisas yaptırması ...... derken krişi kırıp plazanın yolunu tutup olayı noktalandırıyorsun . Örnek ben. Dediğim gibi olayın ekonomisinde değilim bunun adı belki şans belki yanlış alışveriş. Arkadaşım 3 araç değiştirdi yaptığı masraf samimi söylüyorum 1 araba parası. Neyse çok uzattım kusura bakmayın . Teşekkürlerimle ,