Opel insignia 6. Vitese geçmiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ArdaS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ArdaS

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Opel İnsignia Desing 2017 1.6 ctdi

Otobanda gidiyordum. Motor bağırmaya başladı ve 6. Vitese geçmediğini fark ettim. Motor arıza lambası yandı. Hala otobandayım. 4. Vitese düşüyor o kısımda sorun yok. Aracın birkaç gün önce turbo borusu patlamıştı ve o parçanın değişimi yapılmıştı. Aynı zamanda sensörler de temizlenmişti. Bu işlemler yapılırken oluşmuş bir hata olabilir mi?

3 ayrı yerle konuştum biri 100 bin dedi diğer ikisi 60 bin. Araç tork konvertörü arıza kaydı veriyor tamir de edebiliriz değiştirede biliriz diyolar ama iki işlem arasında fiyat farkı olmuyo o kısmı anlamadım 60 bin ver biz sorunu çözücez gerisi seni ilgilendirmez diyolar sanırım:)

6T45 şanzımanlarda Nadiren Mil kesme sorunu Geri Vites Tası ve plastik Zincir muhafazası kırılması sorunları gibi Büyük Arızalar görülebilmektedir.

Haricinde Yağ Basıncıyla ilgili sorunlar ile Selenoid valf problemi gibi arızaları da yaygındır.

DSG şanzımanların kavrama değişiminin dahi 40.000 Lira tuttuğu düşünüldüğünde 6T30 6T40 ve 6T45 şanzımanların Parça fiyatları çok daha Makul kalmaktadır.

Sıfır Şanzıman fiyatı 100.000 Liraya yakındır. Tork Konvertörü ise 30.000 Lira civarındadır.

Aracınızda Komple Şanzıman değişimini gerektirecek büyük bir arıza olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: serdaraslan
6T45 şanzımanlarda Nadiren Mil kesme sorunu Geri Vites Tası ve plastik Zincir muhafazası kırılması sorunları gibi Büyük Arızalar görülebilmektedir.

Haricinde Yağ Basıncıyla ilgili sorunlar ile Selenoid valf problemi gibi arızaları da yaygındır.

DSG şanzımanların kavrama değişiminin dahi 40.000 Lira tuttuğu düşünüldüğünde 6T30 6T40 ve 6T45 şanzımanların Parça fiyatları çok daha Makul kalmaktadır.

Sıfır Şanzıman fiyatı 100.000 Liraya yakındır. Tork Konvertörü ise 30.000 Lira civarındadır.

Aracınızda Komple Şanzıman değişimini gerektirecek büyük bir arıza olduğunu düşünmüyorum.

Tşkler yarın atco ya bi gidicem bakalım orası ne dicek. Mil kesme sorunu nedir peki

Atcoyla şimdi konuştum hata kodları p0700 ve p741 komple şanzıman revizyon olucak diyo 90 bin dedi ama güvenebilirmiyiz bilmiyorum yardımcı olucak biri varmı bana

• Beğen
Tepkiler: turbo_j
Atcoyla şimdi konuştum hata kodları p0700 ve p741 komple şanzıman revizyon olucak diyo 90 bin dedi ama güvenebilirmiyiz bilmiyorum yardımcı olucak biri varmı bana

Rakam Yüksek geldi. 50.000 Liraya Eski şanzımanı verip Revizyonlu yeni şanzıman veriyorlardı. Bu konuyu bir araştırın.

Geri