Opel insignia 6. Vitese geçmiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ArdaS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ArdaS

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Opel İnsignia Desing 2017 1.6 ctdi

Otobanda gidiyordum. Motor bağırmaya başladı ve 6. Vitese geçmediğini fark ettim. Motor arıza lambası yandı. Hala otobandayım. 4. Vitese düşüyor o kısımda sorun yok. Aracın birkaç gün önce turbo borusu patlamıştı ve o parçanın değişimi yapılmıştı. Aynı zamanda sensörler de temizlenmişti. Bu işlemler yapılırken oluşmuş bir hata olabilir mi?

Vites halatına bak motorun oradan

Opel İnsignia Desing 2017 1.6 ctdi

Otobanda gidiyordum. Motor bağırmaya başladı ve 6. Vitese geçmediğini fark ettim. Motor arıza lambası yandı. Hala otobandayım. 4. Vitese düşüyor o kısımda sorun yok. Aracın birkaç gün önce turbo borusu patlamıştı ve o parçanın değişimi yapılmıştı. Aynı zamanda sensörler de temizlenmişti. Bu işlemler yapılırken oluşmuş bir hata olabilir mi?
Hocam

Hocam aynı sorun bendede var sen bir çözüm buldunmu acaba? Bulduysan banada söylersen çok sevinirim

Çekişde bir düşüklük olmu peki ? veya manuel yükseliyorumu vites ? Motor ikaz ışı yandı ise Map sensörü hatası olabilir.
Bağlatın bir yerede makinaya mutlaka arıza kaydı bırakmıştır. Temizlik yaparken sensör özensiz temizlemişse değiştirmeniz gerekebilir. Şanzıman ile ilgi değildir. Geçmiş olsun . Çözerseniz buraya yazın bilgilendirme olsun.

Merhaba, benim araçta da benzer bir durum olmuştu şanzıman yağı kaçırmış, kaçaklar giderilip yağı tamamlayınca düzeldi.

Çekişde bir düşüklük olmu peki ? veya manuel yükseliyorumu vites ? Motor ikaz ışı yandı ise Map sensörü hatası olabilir.
Bağlatın bir yerede makinaya mutlaka arıza kaydı bırakmıştır. Temizlik yaparken sensör özensiz temizlemişse değiştirmeniz gerekebilir. Şanzıman ile ilgi değildir. Geçmiş olsun . Çözerseniz buraya yazın bilgilendirme olsun.

Screenshot_20250224_142630_Gallery.webp

yarın bi opelciye gidicem orda baktırıcam ama tork konvertörü diye düşünüyorum bakalım orası ne dicek yine yazarım. Bugün motor arıza ışığı yanmadı ama aynı sorunlar vardı gaza basınca devir yükseliyo motor bağrıyo ama hızlanmıyo araç 5. Vitesten 6 ya geçmiyo sorunlar bunlar verdiği hata kodlarıda nokta atışı değil bu opellerden gerçekten anlıyan birinin bakması gerrkiyor

• Beğen
Tepkiler: serdaraslan
Geri