Öncelikle aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın inşallah. Tigra sürmek ve trafikte neredeyse hiç görünmeyen bir aracın içinde olmak bir süre sonra hoşunuza gidecektir, hatta Tigra gördüğünüzde korna selektör selam vereceksiniz
Aracınızı su kaybediyorsa sakın sürmeyin. Forumdaki İstanbullu arkadaşlardan bir kaç düzgün Opel ustası önerisi aldıktan sonra bir şekilde aracı ustaya ulaştırın ve ilk olarak triger, devirdaim, fren diskleri ve kampanalar, V kayışı, motor yağı, hidrolikler gibi temel noktalarda kontrol veya değişim yaptırın. Tigra'ların eski sahipleri araçlarına pek iyi bakmadıkları için ilk olarak 2-3 bin lira masrafınız olacaktır, tecrübeyle sabit.
Ancak bir defa adam edildi mi pek sorun çıkarması muhtemel değil, sağlam araçlardır. Sürerken çok agresif kullanmazsanız 40-45 kuruş civarı benzin yakar, agresifleşince 60-70 kuruşu gördüğüm olmuştur.
İlk başlarda sorunlardan dolayı canınızı sıkabilir diye düşünüyorum ancak düzenli bakılır ve haşat edilmezse daha uzun yıllar götürür.
Dikkatimi çeken konu ön kaputta bir gariplik olması, ayrıca arka sileceğin saçma bir şekilde büyük takılması oldu. Bu büyüklükte silecekler silecek motorunu bozduğu için orijinal küçük silecekle değiştirmenizi öneriyorum.
Bu arada merak ettiğim için soruyorum, araç kaç model kaç kilometre ve kaça aldınız?