opel vectra nın konforu?

bence de vectra virajlarda güven vermiyor 50 km üstünde çıktığımda zor zapdediyorum yoldan çıkmasın diye tırsıyorum resmen .

şirket arabası olarak kullandığım 2003 model passat a göre vectra c oldukça konforlu ve sessiz. Ford mondeo ile karşılaştırdığımda yol tutuş olarak ikiside çok üstün araçlar değil...

bende 2004 kasa vectra c comfort vardı 1 sene önce sattım arabada esp yoktu 150 km ile keskin virajlara giriyordum banamısın demezdi hatta solu kapatırdım:) çünkü diğer araçlar modeline göre en fazla 90-120 arasında ancak girerlerdi viraja passat konusuna gelince 2006 model 1.6 passatı vardı amcamın şu anda sattı çünkü benzini resmen içerdi çok kullandım arabayı fark yok konfor bakımından yolda gidişi falan aynı vectrayla

Konfor diye girip güvenlikle devam etmiş konu!
Vectra ' nın konforu da güvenliği de üst düzeyde.
2006 Vectra Elegance'ı baz alarak konuşuyorum:

Güvenlik: Bildiğiniz üzere ön frenler soğutmalı disk, arka frenler disk. Ayrıca ABS + EBD mevcut frenlerde. Bastınız mı duruyor makine o cüsseye rağmen! Perde hava yastıklarına kadar airbag var! Viraj konusuna gelince ESP olması sebebiyle hiç bir sorun yaşanmıyor. Yol tutuş muazzam. 110 ile viraja girdim ve savrulma hissetmedim. Daha yüksek hızla zorlamanın bi anlamı yok, 110 bile yanlış!
Ayrıca çok ciddi gözden kaçan güvenlik sistemleri var arabada. Örneğin camlar sıkışmaya karşı sensörlü! (SUV'larda yok bu detay -Sorento-Captiva-Santa Fe-) Ya da sol yan ayna ve dikiz aynasının ışığı kırarak arkadaki aracın rahat tesbitini ve göze keskin bir ışık gelmesini önlemesi. Bunun gibi bir çok detay düşünülmüş.

Konfor: Açıkçası ön-arka park sensörleri olan, tünele girdiğinde ışıkları kendi yakan ve farları xenon olan, yağmuru kendi silen, hız sabitleyiciyi takarak ayaklarımı boşta bırakmamı sağlayan, hızlanınca sesi açıp yavaşlayınca kısan (6'lı CD çaları unutmamak lazım), elektronik iklim kontrollü klimasıyla sağdaki ve soldaki adama ayrı ayrı hava üfleyen, arka yan camlarında pratik perdeleri yine arka camda elektrikli rulo perdesi olan, hatta geri vitese taktıgında senin için sağ aynayı yolun eğimine göre eğerek kaldırımı daha rahat görmeni sağlayan, koltuğa oturduğunda sadece 1 tuşa basarak koltuk ve ayna ayarlarını kendine göre değiştirebildiğin (3 ayrı hafızalı koltuk), hatta tüm koltuk ayarlarının bile elektrikli olduğu bir arabanın konforu ne kadar tartışılır veya diğerleriyle kıyaslanma ihtiyacı hissettirir?

astra iel vectra yı karşılaştımıyorum elbette ama konuyu açan arkadaş astra yol tutuşundan bahsetmiş cüssesine göre iyi yol tutmuyor demiş konu o yüzden böyle bir karşılaştırmaya döndü
ayrıca bu yazdıklarının tamamına yakını astra da mevcut

Ben arabamı alacagım sıralarda (2004) çok araştırma yapmıştım ve en uygunlarından biri kesinlikle vectra.Genelde de söylenen ''konfor ve güvenliğin en iyi harmanandıgı araba vectra''...Eğer aynı sınıfta çok yumuşak bir araba arıyorsan Renault laguna başta gelir,onu da az bir farkla honda accord takip eder.Ancak Özellikle laguna'nın yol tutuşu konusundaki zaaflarını birçok kişi bilir.Ford mondeo ise sert bir araba olduğundan yol tutuş konusunda üstündür ama konforu da düşüktür.Dolayısı ile vectra bu konuda en iyi ayarlara sahip olan arabalardandır diyebilirim.Mercedes c serisini denemedim ama bmw 3 serisi'de serte yakın bir araba...

Sonuç olarak Vectra c1 ve c2 ler kendi sınıfındaki arabaların cogundan konfor ve guvenlik konusunda ustundur.

Ben arabamı alacagım sıralarda (2004) çok araştırma yapmıştım ve en uygunlarından biri kesinlikle vectra.Genelde de söylenen ''konfor ve güvenliğin en iyi harmanandıgı araba vectra''...Eğer aynı sınıfta çok yumuşak bir araba arıyorsan Renault laguna başta gelir,onu da az bir farkla honda accord takip eder.Ancak Özellikle laguna'nın yol tutuşu konusundaki zaaflarını birçok kişi bilir.Ford mondeo ise sert bir araba olduğundan yol tutuş konusunda üstündür ama konforu da düşüktür.Dolayısı ile vectra bu konuda en iyi ayarlara sahip olan arabalardandır diyebilirim.Mercedes c serisini denemedim ama bmw 3 serisi'de serte yakın bir araba...

Sonuç olarak Vectra c1 ve c2 ler kendi sınıfındaki arabaların cogundan konfor ve guvenlik konusunda ustundur.
konuya nokta bence :)

Geri