Opel Zafira Kulubu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evet abi gördüm. Fiyatlar uygun gibiydi ama genelde buraya gönderim yapmıyorlar. Buda acayip sıkıntı oluyor.

selamlar herkese,

aklıma gelmişken sorayım.
Malum yaz kış sürekli lastik değiştiriyoruz jantlar zarar görüyor.

1.si bu bijonların üzerindeki plastik koruyucuyu sökmenin kolay bi yolu yokmudur,her seferinde tornavidayla uğraşıyorlar kanırta kanırta,çizildi bijon boşlukları.

2.si de getir götür işi canımı sıkmaya başladı sac jant bakıyorum ucuz yollu bulabilirsem.Çıkmacılarda varmıdır acaba nede olsa astra h larla aynı (bu yeni çıkan sac jantlar).

kenan birinci sorunun cevabi.aslinda cok basit 1 cm eninde ve yaklasik 15 cm uzunlugunda her hangi ince bir sacla bu is olur hani küp seker tutacagi var ya öyle düsün uclarinida 2-3 milim kivir o kadat sonra seker tutuyor gibi tut tut cek:D

cant isine gelince evet ayni canti yaz kis kullanmak pek mantikli degil bence yazlik ayri kislik ayri olsun hemde zirt birt sök canti cikar lastigi yapmamis olursun evet astra cantlari oluyor hatta (et) leri birbirine yakinsa vectra canti bile uyar..

bakayım karga burnu gelmişti benimde aklıma ancak o da giremeyebilir araya.
Dediğin gibi birşey yapayım ben,imalat müh. olacağız sonuçta :)

evet abi astralar uyuyor ama essentia var genelde TR de ve hepsi 15 inch.Son çıkan astra h lar 16 inch onu da bulmak zor biraz(sac jant).

vectra astra alaşımlı jant çok ama onlarda 700 den başlıyor.

opel zafira 2006 model aracımın sag kapı hoporlorunun bulundugu yerden, bu taşlı yolarda gıderken arac sarsıldıgı zaman cızırtılar gelıyor kapı ıcını de sokemedım vıdaları soktum ama gızlı vıdalr varmı tırnaklar varmı nasıl cıkarılır eger resımlı bır sekılde anltım yapılabılırse cook memnun olur resımlı olmazsa sadece memnun olurum :D :D gercekten canımı sıktı bu ses neyse sımdıden yardımlarınız ıcın tesekkurler

opel zafira 2006 model aracımın sag kapı hoporlorunun bulundugu yerden, bu taşlı yolarda gıderken arac sarsıldıgı zaman cızırtılar gelıyor kapı ıcını de sokemedım vıdaları soktum ama gızlı vıdalr varmı tırnaklar varmı nasıl cıkarılır eger resımlı bır sekılde anltım yapılabılırse cook memnun olur resımlı olmazsa sadece memnun olurum :D :D gercekten canımı sıktı bu ses neyse sımdıden yardımlarınız ıcın tesekkurler

Ön kapimi arka kapimi bende bir zamanlar arka hoporlörleri degistirmistim arkalar i sömüstüm icerden kapi acma tutacagininaltinda kücül bir kapak var tornavidayi tak cikart bir vidada orda var.ayriyeten icerden yine cekip kapiyi kapattigimiz tutacagi üste dügru sürüp cikariyorsun onun altidada iki vida var.ben arabayi sattim hatirladiklarim bunlar yoksa cikip bakip resimleyip anlatirdim..:)
dikkat etmen gereken husus bütün vidalardan sonra alt taraftan yine bir tornavida yardimiyla bir iki tanesini gerisini elinle ayir gecmeli klik sistem zimbirtilari alttan yukari hepsini cikardikkat et en son pazidotu disari almak icin asagidan yukariya dogru cikart cünkü cam cercevesine giriyor o kisim asgidan yukari dogri cikariyor tüm is bittikten sonrada ilk olarak yukardan asagiya dogru takiyor sonra tüm klik zavazingolari oturtturuyordun anlattiklarim biraz karmasik gelebilir takildigin yer olursa yardimci olmaya calisirim..

Son düzenleme:
tamam sabah bı bakım ınsallah o zavazingolar kırılmaz :D yardımın ıcın sağol bu arada imzadaki araba zafiranın yanındai hanı model oluyo baya şık bi görünümü var

yaa bu silecek suyu donmuş,halbuki yeni bakımdan çıktı araç motor suyuna koydurdum silecek suyunu unuttum.

İlk denememde donduğunu anladım zaten,zorlamadım.ses var su yok

ertesi gün de yine aynı ses var su yok.

üçüncü gün ses de su da yok :)

muhtmelen motoru bozuldu nerede acaba bu silecek suyu motoru??

ha birde muz silecekleri yenileyeceğim bunlar kaç inch lik emrah abi sen bilirsin?

z16xep_1.jpg

Son düzenleme:
Geri