Opel Zafira Kulubu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
su motoru yanılmıyosam sılcegın altında plastık aksam va onu elınle cıkar camın bıtımınden hemen ordan ısını halledebılırsın ole hatırlıyorum

yaa bu silecek suyu donmuş,halbuki yeni bakımdan çıktı araç motor suyuna koydurdum silecek suyunu unuttum.

İlk denememde donduğunu anladım zaten,zorlamadım.ses var su yok

ertesi gün de yine aynı ses var su yok.

üçüncü gün ses de su da yok :)

muhtmelen motoru bozuldu nerede acaba bu silecek suyu motoru??

ha birde muz silecekleri yenileyeceğim bunlar kaç inch lik emrah abi sen bilirsin?

z16xep_1.jpg

gecen yil benimkide donmustu Kenan hic kafani yorma .büyük ihtimalle silecek motorunun sigortasi atmistir yenilesen bile geri atabilir buzun cözülmesi lazim.. .havalar isininca yapacagin ilk sey depodaki suyu tamamen bosalt arka ve önden daha sonra antifirizli suyla doldur.onuda biraz sik ki borular antifirizli su dolsun..bu arada benim basima geldiginde havalar -15-18 arasiydi buzun cözülmesi icin serviste 20 derecede bir gün ve bir gece kaldi:D
sileceklerin inch mevzusunu bilmiyorum:D ama 1x70 cm.1x55 cm ebatlarinda.

Son düzenleme:
gecen yil benimkide donmustu Kenan hic kafani yorma .büyük ihtimalle silecek motorunun sigortasi atmistir yenilesen bile geri atabilir buzun cözülmesi lazim.. .havalar isininca yapacagin ilk sey depodaki suyu tamamen bosalt arka ve önden daha sonra antifirizli suyla doldur.onuda biraz sik ki borular antifirizli su dolsun..bu arada benim basima geldiginde havalar -15-18 arasiydi buzun cözülmesi icin serviste 20 derecede bir gün ve bir gece kaldi:D
sileceklerin inch mevzusunu bilmiyorum:D ama 1x70 cm.1x55 cm ebatlarinda.
sigortadan değilmiş abi,dün öğlen aracı güneşe bıraktım normalde kapalı otoparkta duruyor.Ön taraf yine çalışmadı,arkayı denedim çalıştı.Hemen içindeki suyu boşalttım.Antifiriz ekledim.1 2 saat sonra önlerde çalıştı.

bu arada sigorta kutusuna da bakmış oldum,sigorta atmış olsaydı nasıl anlayacaktık ?

aslinda bende yazarken düsünmüstüm yahu benim sigorta atmismiydi acaba dedim, buz eriyince düzelmisti galiba dedim, ama yazmis oldum sonrada eriyince hersey düzelir diyecektim ama her ihtimale karsi sigortada atmis olabilir ihtimalini degerlendirdim:)
neyseki hallolmus antifirizli suyu eksik etme yeter.

olur tabi neden olmasin ama dikkatli calismak lazim opelin elektrik isleri biraz sikintili.

Aarkadaşlar merhaba benim zafira cdx in sol arka kapı merkezi kilit çalışmıyor arıza hakkında bilgisi olan varmı ayrıca kontak anhtarı takılı ve basarak senkronizede yapamıyorum yardımlarınız içn şimdiden teşekkür ederim.

mrb herkese
ismim abidin,istanbulda yasiyorum,2002 zafira 2.0 dti ile aranizdayim,sizinki gibi yeni olmasada aracimdan memnunum simdilik...

Geri