Opel Zafira Kulubu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracıma hız sabitleyici taktırdım.

Hız sabitleyici kol : 105 TL
Debriyaj müşürü (clutch switch) : 15 TL
Montaj : 50 TL

Toplam: 170 TL

Bilgilerinize..

Kazasız belasız sürüşler

Sanayide mi yetkli serviste mi takıldı kit?

Selamlar Zafiracılar

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 13:52 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 13:39 ----------

8 sene corsa kullandıktan sonra geniş aile olunca Zafiraya geçmek nasip oldu.2007 1.6 twinport enjoy 84 bin km olarak almak nasip oldu.
Gelecek ay servise bakıma sokacam.Ama kafama takılan bir kaç şey sormak istedim.
Benden önceki kullanıcı orta yaşlarda bir beymiş.Ben ikinci sahibiyim.
Aracın tamponlarında lokal çizikleri var.Ben arabaya kolçak takdırmak istiyorum.Ama bunun fiyatı ve servisten orjinalını bulabiliyormuyum bilgim yok.Çıkma bulabilirmiyim?
Ayrıca hız sabitleyici takmak istedim.ARabanın motor modelinden dolayı hız sabitleyici takılamıyormuş.Gerçekten bu böylemi?
Birde corsaya alıştığımdan zafirayı kullanırken hızımı aldığımda 4-5 viteslerde gazdan ayağımı çekince wuwww wuww diye tarif edeceğim bir ses geliyor.Vites boşdayken veya boş vitesde motora gaz verince ses gelmiyor.Nedenini çözemedim.Acaba viteslemi yoksa egsoz katalizatörlemi alakalı bilemiyorum.
Fikirleriniz için yardımlarınızı rica edicektim.
Özellikle son anlattığımla ilgili zafiracılardan yorum bekliyorum.Mutlaka başınıza gelmiştir diye düşünüyorum.

Kolçak işini ben burdaki yetkili servise sordum,elemanın biri 150 tl ye takılabileceğini söylemişti, 2-3 ay sonra tekrar gitmem gerektiğinde yine bu sefer başka birine sorduğumda bunlara takmanın maliyeti 800 tl çünkü sırt bölgesiyle komple değişeceğini söyleyidi,parça satış kısmına gittim oradaki yetkili bunlara fabrikada takılabildiğini söyledi,bende tekrar sormaktan ve yaptırmaktan vazgeçtim daha bunlar neyin ne olduğunu bilmiyorlar.Biraz siz soruşturunda bana ön ayak olun :)

hız sabitleyici olarak benim bildiğim Z ile başlayanlara olup X ile başlayanlarda ise yinede takılabildiği anca ekstra işlemlerden ötürü maliyetin yükseldiği hakkında bilgim var.

ses konusunda öyle bir deneyimim olmadı hiç,ama yazları klima açık iken vites geçişlerinde ona benzer bir ses alıyorum.bu benim aracımda klima kullanımından ötürü normal bir ses diye düşünüyorum :) vitesin boşta olup olmamasına o anda sesin nasıl geldiğini tam hatırlamak zor ama vites geçişlerinde olduğu kesin :D

Teşekkürler Süleyman,
Yarın servis için randevu alacam.Aracın bakımlarını yaptıracam.Kolçak ve hiz sabitleyici ile ilgili bilgileri paylaşacam.Ama bende serviste takılan kolçakla ilgili 600-700 gibi bir fiyat duymuştum.
Eğer bu kadar pahalıysa ilerde uygun bir kolçak taktırırım.Hiz sabitleyici oluyorsaki benim motora baktığımda Z ile başlıyor.Taktırırım.
Umarım 4-5 vitesde duyduğum ses bana sorun çıkarmaz bundan korkuyorum.

Geri