Opel Zafira Kulubu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Slm arkadaslar bende sizler gibi bir zafira hayrani ve sahibi olarak araniza gelmekten mutluluk duydum
Arabamdan biraz bahsetmek istedim
2000 motor
100 pk (hp)
16v
grii
2005 elegance
dizel

Allah im cumlemize kazasiz belasiz surmek nasip eder insallah

slm arkadaşlar samimi ve seviyeli bilgilendirmeleriniz için bende teşekkür ederim.
Bu ara bende max. 30-32 bin tlye kadar zafira bakıyorum. Bilgi ve deneyimi olan arkadaşlardan ricam.
A kasa ile B kasa arasındaki farklar nelerdir. A kasalarda elegance B kasalarda enjoy ve cosmo donanımlı sanırım.
30-32 ye kadar hangi yıl model ve özellikteki zafira tavsiyeniz olur. uzak durmam gereken ve genelde sorun çıkaranlar hangileridir. Benim gibi zafira alacakların dikkat etmesi gereken noktalar neler olabilir. saygılar

Zafira sahibi olalı 2 yılı geçti ve 22bin km devirdim.bu süreç lpg'li kullanım içinde.Aracın bakımları düzgün yapıldığı sürece diğer mekanik türlü bir problemini yaşamadım ve duymadımda.Aracı aldığım 58binde idi ve 60bin km ağır bakımı yapılmış şekilde satın aldım ve 79500'e geldi sadece perdiyodik bakım harici bir sıkıntı yaratmadı :good:
A'ile B kasa arasındaki fark biri astra G nin diğer Astra H nin iç kopyaları diyebiliriz bunlara binmişliğiniz varsa :) elbette içindeki şekil farklılıkları kendine özgü tasarımlarda ;)
örneğin astra G den sonra zafiraya binince içeri daha az motor ve yol sesinin aldığını hissettim.misal böyle bir fark söyleyebilirim direk hatırladığım.
Bütçe dahilinizde zafira B cosmo donanımlıları(benzinli modelleri) bulabilirsiniz,ama km toleransı size kalmış,düşük km lerde bu fiyata daha çok enjoy karşınıza çıkar,ama alabiliyorsanız cosmo bakmakta yarar var :cool:
2.el piyasasıda izlenimlerime göre bu MPV segmentteki diğer modellere göre hareketlidir.

slm arkadaşlar samimi ve seviyeli bilgilendirmeleriniz için bende teşekkür ederim.
Bu ara bende max. 30-32 bin tlye kadar zafira bakıyorum. Bilgi ve deneyimi olan arkadaşlardan ricam.
A kasa ile B kasa arasındaki farklar nelerdir. A kasalarda elegance B kasalarda enjoy ve cosmo donanımlı sanırım.
30-32 ye kadar hangi yıl model ve özellikteki zafira tavsiyeniz olur. uzak durmam gereken ve genelde sorun çıkaranlar hangileridir. Benim gibi zafira alacakların dikkat etmesi gereken noktalar neler olabilir. saygılar

A ve B kasa arasında yaklaşık 7 yıl fark var. Konfor, yol tutuşu, sağlamlık vb. gibi şeyler açısından uçurum olmasada baya fark var. O fiyat aralığında Km si biraz yüksek Zafira B cosmo ya da temiz az kullanılmış bir Enjoy bulabilirsiniz. Düşük Km li Cosmo olursa ne ala. (1.6 105hp benzinli)
NOT:makyajlı kasalar 115 hp dir)

2006 model Opel Zafira B Cosmo 1.6 16V 115 hp Zavoli lpg kit aracım var kesinlikle tavsiye ederim ...

Murat Bey,2006 ve 115 hp nasıl oluyor anlamadım,benim bildiğim 2008 makyajlı kasalarda oldu bu yeni 115 hp lik motor,çip falan mı var,aydınlatırsanız sevinirim :bir:

Geri