Opel Zafira Kulubu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Normalde fabrika çıkışı 90.000 km de ondan sonrakiler 60.000 de bir değişir. Bir de yılda burada önemlidir. Km'sini doldurmamış ise 4 yılda bir de değiştirilmesi önerilir.
ben 60bin km de aldım sahibi değişimini yapmış.

Bende 84000de aldım aracı.servise bakıma soktum.Servisten cıkarken trigeri ne zaman değişmiş dediler bende bilemediğimden heralde 60000 de değiştirdi dedim.sonra aracın servisinden eski bilgilerini istedim.değişmemiş.Şimdi önümüzdeki aylarda değiştirecem.Ne olur ne olmaz diye tedirgin oldum.Birde sizlerinde kapılarınızda gıcırtı oluyormu.Bende oluyor servise söyledim yağlamışlar ama yinede var.Bunu nasıl engelleyebilirim

Merhaba arkadaşlar, 2007 Model Zafira Enjoy (Kurşun gri) ile aranıza katıldım. Eski bir opel kullanıcısıyım 2007 Corsa Dizel sattım ve Zafira aldım. Aracımda Landirenzo marka LPG var. Camlarda Zeibart cam filmi ve rüzgarlıklar var. Km olarak 128.000 de aldım ve alır almaz Triger kayış, V kayış ve rulman, Periyodik bakım ve Tüpün 3 enjektörünü değiştirdim. Şimdilik sorun yok gibi ama bir kaç ay sonrada baskı balata değişecek. Hadi hayırlısı.. Kafamda çok soru var ama önce eski yazılanları okumam lazım aynı şeyleri sorup durmayayım.

Hemen bir kaç sorumu sıralayayım :)

1- Aracın vites kolu çok sert ekspertiz yaptırdığım yer vites kolunda ayar yapılacak dedi opel servisi yağladı tuzladı yapacak birşey yok baskı balata için geldiğinde şanzumanı indirir bakarız dedi.. Bir başkasıda araç çok ağır bu sertlik normal dedi :)) Bu pek inandırıcı olmadı biliyorum. Sizin araçlarınız nasıl yada bu sorunu yaşayan oldu mu?

2- Aracımda arka bagaj pas pası yok (büyük olan) aradım taradım bulamadım satanda yok nereden bulabilirim?

3- Motor kaput keçesi yok sanırım bazılarında oluyor bazılarında olmuyormuş. Onuda çok aradım bulamadım. :)

4- Far ve stoplarda hafif buğulaşma olmaya başlamış. Bazı kısımlardan içine su almış bunları temizlettirsem iyi olur mu izmirde önerebileceğiniz bir yer var mı?

Öncelikle hayırlı olsun aracınız,mahsuru yoksa fiyatınıda öğrenebilirmiyiz :cool:

1- Bu araç ağır ve vitesi sertse kamyon sürenlerin vitesi nasıl merak ederim o zaman :sopa: yani sallamış,gayet yumuşak ve normal,bence teknik bir problem olsa gerek.

2- Onu çıkmacı tabir edilen yerler dışında bulman TR de çook zor olacaktır çünkü kaybedilip bozulan eskiyen bişey deil :D

3- Keçe şahsıma göre sadece oradaki görselliği dolduran bir obje,ses etkisi yok denecek kadar az olduğunun araştırmasını yaptım,sadece kaputa veren ısıyı kesmekte ki benzinli ile dizel arasındaki araçlara kıyaslanırsa dizellerin motorları ısıyı daha fazla verdiği için onlarda tavsiye edilip benzinlilerde pek aranmıyor diye bilyorum.

4- stoplarda buğu oluyo da farlarda olmaması gerekir(stoplarda da olmaması lazımda çok önemli deil :) )

Önce hayırlı olsun.Bende aracımı alırken vites çok ağırdı.Bu ne yahu dedim aldığım yere servise baktıralım dediler.Vitesin geçmesinde halat sistemi tabir edilen parçalar varmış benim aldığım araçta bunlar yıprandığından zamanla vitesi ağır hale getirmiş.Servis 400 lira gibi bir ücrete yeniledi.Aracı aldığım yer bu faturayı ödedi şimdi gayet iyi bir sıkıntı yaşamıyorum.Bende 1.2 corsamı satıp aldım zafira.corsaya göre vites daha kemikli birazcıkta ağır geçiyor diyebilirim ama kesinkez tamir olmadan önceki gibi değil.bende triger kayışını değiştirecem önümüzdeki haftalarda.400 yapılır dedi servis.siz kaça yaptırdınız.trigeri değiştirirken başka bir yerde değişiyormu

Çok teşekkür ederim iyi dilek ve cevaplarnız için.
Aracı 30bine aldım :)
trigeri 300 + 75 tuttu. Orjinal GM marka yanlız ben bir kaç işlem daha yaptırdım belkide ondan işçiliği az yazmıştır.

Vites olayı 400 kötü oldu yaaa.. Debriyaj baskı balata için gittiğimde şanzumanıda indirip bakacaklar dediğiniz gibi bir sorun varsa sanırım ozaman belli olur.

Keçeyi ses için değil yağmurlu havada içinden buhar çıkmasın diye alacağım

Çok teşekkür ederim iyi dilek ve cevaplarnız için.
Aracı 30bine aldım :)
trigeri 300 + 75 tuttu. Orjinal GM marka yanlız ben bir kaç işlem daha yaptırdım belkide ondan işçiliği az yazmıştır.

Vites olayı 400 kötü oldu yaaa.. Debriyaj baskı balata için gittiğimde şanzumanıda indirip bakacaklar dediğiniz gibi bir sorun varsa sanırım ozaman belli olur.

Keçeyi ses için değil yağmurlu havada içinden buhar çıkmasın diye alacağım

Motorun konumu kokpite yakın olduğundan emin ol kaput üzerinde fazla bir buharlaşma bölgesi olmuyor :D

Sizlerinde zafirada kapılardan gıyklama geliyormu.Servise gittiğimde söyledim.Baktım menteşeleri yağlamışlar ama yinede gıyklama sesi var.Ses menteşelerden değilde kapını içine giren bir mafsal var ondan geliyor .buna ne yapılırda sesi duymam.

Sizlerinde zafirada kapılardan gıyklama geliyormu.Servise gittiğimde söyledim.Baktım menteşeleri yağlamışlar ama yinede gıyklama sesi var.Ses menteşelerden değilde kapını içine giren bir mafsal var ondan geliyor .buna ne yapılırda sesi duymam.

Aynı ses benim 2 kapıdanda geliyo. Hatta servise yağlamamışsın diye fırça atmıştım :mad: Meğer kapı menteşelerinden geliyormuş değişmesi gerekir dedi :)

Tüm araçlarımda kullandığım bir oto kokusu vardı dün onlardan 3 tane sipariş verdim yanında da slikon spreyi sipariş ettim. Acaba bu slikon spreyi kemerler haricinde plastik aksama sıksam ne olur? :confused:

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 10:08 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 09:52 ----------

Bir sorum daha olacak.. Aracımın parklarına beyaz led taktım ama kısalar sarı olunca çirkin duruyor. Muayeneden sorunsuz geçen ve karşı tarafı yormayan beyaz kısa ampül var mı? Bu konuda tamamen bilgisizimde?

Geri