Opel Zafira Kulubu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende Landi Renzo takılı ama simit tank 30 Litre.. Son ölçümde 1 depo ile 400km yol gittim. Yani 7,5lt/100km yakıt sarfiyatım var. Benim mi az yakıyor sizin mi çok yakıyor? :confused:

31 litre ile uzun yolda ortalama 100 civarı bazen 130 en fazla 380 km yaptım sen herhalde boş,90 ı geçmeden ve düz yolda kullandın ?

yok hocam arkadaşın babası vefat etmişti, izmir aliağadan aydın nazlliye gittik geldik. Araçta 6 kişi gittik 4 kişi döndük. Otobanda 130-140 civarı gittim dönüşte 90-100.. İlk başta bende çok şaşırdım hesaplayınca..

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 22:59 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 22:31 ----------

Arkadaşlar araçla ilgili bir kaç sorum olacak.

1-) Gaza basıp çektiğimde yaklaşık 1sn kadar o devirde bekliyor sonra düşüyor. Yani vites geçişlerinde sanki aragazı vermişim gibi motor devri düşmüyor. Bir süre kalıyor sonra düşüyor. Bu normal mi? Dizelde yoktu böyle bişi..

2-) 1. ve 2. viteste gazı köklediğimde ilk başta beni koltuğa yapıştırıyor ama 3000 devire gelince anlık bir devir kesme yapıyor (koltuğa yapıştırma sonlanıyor) sonra yine yapıştırıyor koltuğa.. Bu bir arıza mı? Sadece 1 ve 2. viteste oluyor. Rolantide devir kesme yapmıyor.

3-) Motora yüklenip 4000-4500 devire kadar çıktıktan sonra vites değiştirmek için debriyaja basıyorum direksiyon çok hafif bir sola vuruntu yapıyor. Her viteste yapıyor.. Sorun nereden kaynaklanabilir?

Maalesef.. bide ben çok dinlediğim için herşey batıyor.

Bugün arka stopların içini temizlemek için söktüm ama bir türlü içindeki ampül kitini sökemedim. Yarında yağmur yağacakmış geri taktım artık.

Sorunsuz basit bir sistemdir onlar,en az 2 kere sökmüştüm onları,takıldığınız yer neresiydi ?

Boşversene stop açıp temizleme falan ne gerek var bi kırılırsa dünya masraf zaten çok pis olmaz ...

sol stop içi tozdan görünmez hala gelmiş. muayenede kesin sorun yaratacak o yüzden temizlemem gerekli..

Takıldığım yer içinde ampüllerin takılı olduğu beyaz renkli bir plaka var. Onu çıkaramadım. Tırnaklarını kırarım diye korktum fazla zorlamadım.

duyların girdiği beyaz bölümü kastediyorsunuz sanırım,evet tırnakları biraz zorlama ile açlıyor,ama kopmadı kırılmadı bende :))
varsayalım ki açtınız,içini temizlemenin tek çaresini içini su ile yıkamaktan başka çaresi yok,en azından evdeki imkanlarla bunu yapabilirim :)

Geri