Opel Zafira Kulubu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım Zafira araştırıyorum. 22.000 Liraya kadar ne alabilirsem. Net'te baktığım iki adet zafira biri comford, diğeri elegance yazmış model serisini. Comford olan 2000 model mavi renkli ve 147.000 kilometrede ( doğruysa tabi ) LPG takılmamış fiyat olarak 22.500 yazmış. Elegance olan ise Gri renkli 161.000 kilometrede LPG takılmış fiyat olarak 21.500 yazmış. Mutlaka kullanım ile alakalıdır ama bu arabalarda kilometre sorun olur mu.? Bu hassasiyetim biraz da zafira Türkiye'de çok yoktur o yüzden parça tedarik etmede sıkıntı olabilir bulunan da pahalıdır diye söylenmesi. Olmadı paramın yettiği kadar Meriva bakacağım. İlginize teşekkürler.

Doğru siz söyleyince hatırlarım. Fakat comfort değil essentia dir ismi. Türkiye deki essentia zafira b sayisi 1 elin parmağını geçmez sanırım. Net de bir ya da iki kere satılık ilanı gördüm oradan biliyorum. Muhtemelen yurtdisindan gelmedir.
:bir:

Hocam; dediğiniz gibi çok az sayıda var, sahibinden de 2 tane. enjoy ve cosmo ile farkı nedir? artısı eksisi nedir?

Ayrıca halen aradığım aracı bulamadım. Beklemeye devam...

Cosmo en full olanı njoy onun bir alt donanımıdır ...

Hocam; dediğiniz gibi çok az sayıda var, sahibinden de 2 tane. enjoy ve cosmo ile farkı nedir? artısı eksisi nedir?

Ayrıca halen aradığım aracı bulamadım. Beklemeye devam...

Eski dökümanları kurcaladım sizin için ve Zafira B (2006) Teknik donanım listesini buldum. Aracı ilk aldığımız günden kalma;)

Aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz

Arşivinizde bulunsun.

Selamlar..

Bağlantı: http://www.dosya.tc/server36/PGVr0o/zafiraB2006teknikdonan_mtablosu.pdf.html
Not: Bağlantıda indir'e değil download sekmesine basınız.

Son düzenleme:
Arkadaşlar size bir sorum olacak;
Araştırmalarımı sonuçlandırmak istiyorum artık.
Aklımda bir kaç araç var, km si biraz yüksek gibi. Sıkıntı olur mu?

2007 enjoy 140bin km de lpgli 1 değişeni var 32bin TL diyor.
Diğeri;
2007 enjoy 150 bin km de LPG yok 2 parça boyası var 31500 diyor.

300-500 daha düşer anca. Ne diyorsunuz, km sıkıntı olur mu? Bunlar hem 2007 hemde fiyatı iyi. Bunlar sıkıntı olur derseniz 2006 enjoy var 2 parça değişeni var 1 parça boyası var 120 binde LPG var 31bin TL diyor. Son araç ise; 2006 enjoy 100bin km de. LPG yok araç 4 lastik istiyor 1 parça değişeni ve 1-2/parça boyası var. Hasar kaydında tek kazası var o da 6bin kusur 30500 diyor.

Bu 4ü arasında kararsız kaldım. Ben LPG ki kullanacağım. Yani lpg siz olanlara LPG masrafı olacak. Benim sınırım 30bindi ama maalesef o rakama yok. Yani maddi sıkıntı var. Hangisi daha makbul olur, nedeniyle birlikte yardımcı olur musunuz?

2006 lpg li olanı yani 3. arabayı zorla 30 bine kapat derim ... ;)

Aracın servis kitapçığında:
" Sübap boşluklarını kontrol edin, ayarlayın, Her 4 yılda veya 60.000 km'de bir"
diye yazıyor."

1-Kitapçıkta yazıyor ama çok gerekli mi?
2-Aramızda bunu kontrol ettirip ayarlatan oldu mu?
3-Bunu nerede kime kaça yaptırabiliriz ve ne kadar zamanda yapılır?
4-Yaptırmaz isek ne gibi sorunlar ile karşılaşabiliriz?
Kazasız günler.

Ben hiç yaptırmadım ...

Aracın servis kitapçığında:
" Sübap boşluklarını kontrol edin, ayarlayın, Her 4 yılda veya 60.000 km'de bir"
diye yazıyor."

1-Kitapçıkta yazıyor ama çok gerekli mi?
2-Aramızda bunu kontrol ettirip ayarlatan oldu mu?
3-Bunu nerede kime kaça yaptırabiliriz ve ne kadar zamanda yapılır?
4-Yaptırmaz isek ne gibi sorunlar ile karşılaşabiliriz?
Kazasız günler.

Ben yarın 10bin bakıma götüreceğim aracı, unutmazsam sorayım.

Geri