Enjektörlerimi ve LPG filtremi orjinali ile kendim değiştirdim. Şu anda yakıt tüketimim LPG yi ilk taktırdığım günkü gibi ideal ve çekiş normale döndü. Yazılımsal olarak hiçbir değişiklik yapılmadı. Detaylar aşağıda;
Değişim işlemine başlamadan önce güvenilir bir sisteme sahip olduğunuzdan emin olunuz. Aracımı 0 km den bu yana(130bin km) ben kullanıyorum bu nedenle a dan z ye bilgim mevcut. LPG kaçak vs gibi şüpheleriniz var ise, gaz kesicinizde arıza var ise veya bu tarz teknik işlerden anlamıyorsanız elinizi hiç bulaştırmayın !!!
Gelelim değişime,
Arızalanan enjektörlerimin ismi "landirenzo siyah tip" enjektör olarak geçiyor.
Araştırmalarım sonucu bu enjektörlerin yerine yeni üretim olan mavi enjektörler takılıyormuş ve birebir uyumluymuş.(Şu sıra piyasada kalmamış, karaborsaya düşmüş neredeyse, 1 ay sonraya randevu veriyorlar idi.)
4 adet mavi enjektörü internet üzerinden havale ile 580 TL ye satın aldım. Yanında 1 adet LPG filtresini hediye gönderdiler.(Yetkili firma ve opel servisi değişim için 750tl fiyat vermişti.)
Enjektörleri değiştirirken detaylı fotoğraf çekemedim. Parçaların sökülme sıralamasını 1 resimde anlatmaya çalıştım. Tersini yaptığınız zaman haliyle enjektörleri montajlamış olursunuz.
1- Klipsleri tornavida ile itekleyerek yuvalarından çıkarıyoruz. Yay gibi olduğu için fırlayıp motorun içine düşebilir!
2- Konnektörleri kendimize doğru çekerek yuvalarından çıkarıyoruz.
3- Metal plakayı sökmek için civataları gevşetip plakayı alıyoruz.
4- Enjektörleri düz tornavida yardımıyla altından kanırtarak çıkartıyoruz.
Bu işlemlerin tersini yaparak enjektörleri montajlayabilirsiniz.
İşlem sonrasını bir LPG ciye gidip gaz kaçağı kontrolü yapılması faydalı olacaktır.
Yazdıklarım bilgi amaçlıdır. Değişimi ister kendiniz yapın ister ustaya yaptırın, size kalmış.
Gelelim şu anki LPG Tüketimine,
Yeni enjektörlerimle 2 kere depoyu fulleyip bitirdim,
41litre LPG ile 450 km yol yaptım.(Ankara Şehir içi)
Bu da km de 19 kuruş yapıyor (2.07 TL/litre OPET).
Saygılar.