Merhaba Zafiracılar, uzun zamandır forumu takip ediyorum ama yazmak bugüne kısmetmiş
. Zafira ile yolumun kesişmesi yaklaşık 14 yıl öncesine dayanıyor. 2010 yılının sonunda geniş araç ihtiyacı olunca 1.5 CRDİ Hyundai Getz'imizi 2002 model 1.6 Elegance+DVD paket Zafira ile takas etmiştik. O zamanlar arabalara merakım olmadığı için bu durum pek umurumda olmamıştı hatta Getz'in satıldığına üzülmüştüm, Getz'e alışmıştım baya. Tabii Zafira'nın tavan yüksekliği ve genişliği hoşuma gitmişti, bir de tavandaki DVD oynatıcısı
. Kendi kulaklıkları vardı DVD çaların, DVD'yi yerleştirip kulaklıkları takıp az film izlememiştim ilk başlarda. 2013 Eylül'de babam bana bir otomobil dergisinde(emin değilim ama otoshow dergisi olabilir.). Opel Zafira Tourer, Ford Grand C Max ve VW Touran'ın karşılaştırmasını göstermişti. Zafira'yı görünce bumerang şeklindeki ön farlara, yükselen omuz çizgisine, arka farlarla birleşen krom çerçeveye tutulmuştum. Hatta içimden bizdeki Zafira ise bu bambaşka bir şey demiştim. Zafira A ve B'nin tasarımları da hoşuma gider ama C'nin tasarımını çok daha sportif ve farklı buldum her zaman, tabii kişisel zevk meselesi. Testi incelemeye devam ettiğimde ise Zafira'da 1.6 CDTI, Touran ve Grand C Max'te ise 2.0 litrelik sırasıyla TDI ve TDCI motorlar kullanıldığını gördüm. Buna rağmen 1.6 CDTI Zafira 136 HP gücüyle, 140 HP'lik Touran ve Grand C Max'ten altta kalmamıştı. Karşılaştırmanın sonunda ise VW Touran'ın 1. Zafira'nın 2. Grand C Max'ın ise 3. seçildiğini gördüm. Bu konuda özellikle Zafira'da rakiplerine göre düşük hacimli motorla teste tabi tuttukları için haksızlık edildiğini düşünmüştüm. Zaten araştırınca 2.0 CDTI'nin 165 HP olduğunu gördüm
. Kullandığımız için Zafira'yı zaten seviyordum ve bu değerleri görünce Zafira'yı daha da sevmiştim. Her internete girdiğimde Zafira resimlerine bakar, haberlerini okurdum. Bir de sürekli Opel com tr'de konfigratör'e girip hayalimdeki Zafira'yı tasarlardım, safir siyah 1.6 CDTI Enjoy Active Prestij + cam tavan + flex console
.Otomobil sevgimin en temelinde Zafira'nın olduğunu söylersem abartmış olmam doğrusu. Bu foruma da o zamanlar internette''opel zafira'' araması yapmaya çalışırken altta önerilenler kısmında ''opel zafiracılar'' ibaresi çıkınca merak edip tıklamam sonucu tesadüfen rastlamıştım. Şubat 2015'te ise model yeniledik ve 2010 model 1.6 Enjoy Zafira aldık. Zafira A'yı da yakın bir akrabamıza satmıştık. Zafira A'yı 4 yıl, Zafira B'yi de 8 yıl kullandık. Geçen yıl(2023) Mart'ta hem model yenileme hem de rampalarda biraz daha rahat ivmelenmek için dizel Zafira C arayışına girip Zafira B'yi satmıştık. Fakat piyasada o zamanlar fazla Zafira C yoktu. Baktığımız bir araçta ekspertizde beklemeğimiz hasar çıkınca vazgeçtik. Başka araçta da pazarlık bozulup yüksek fiyat istenince vazgeçtik. Piyasanın hareketli olmasından dolayı da fazla beklemeyip temiz bir Toyota Verso 1.6 D-4D denk gelince kaçırmadık, 1.5 yıldır kullanıyoruz. Maalesef 2019 sonrasında birçok MPV'nin üretimi durduruldu. Zaten bu segmentin kıymeti Türkiye'de bilinmiyordu şimdi SUV sevdasına heba oldu. BMW 2 serisi Active Tourer, VW Touran ve Mercedes B serisi(bu sallantıda hatta) hariç neredeyse MPV kalmadı gibi. Umarım 3-5 cm yukarıda araba sürme sevdasından sonra tekrar bu güzel MPV'leri yollarda yenilenmiş halleriyle görebiliriz. Biraz konudan çıkmış gibi oldum. Bahsettiğim gibi Zafira'yı uzun zamandır izliyorum. Facebook vs gibi sosyal medyada da gruplarda gereksiz fazla miktarda yedek parça, koltuk kılıfı vb gibi gönderilerle dolunca kendimi buraya attım. Zafira hakkında merak ettikleri olan varsa bildiğim kadarıyla yanıtlayabilirim. Hatta forumda da zamanında kıymetli paylaşımlar yapılmış, geçmiş sayfalara da göz atabilirsiniz. Kalın sağlıcakla
.