Opel Zafira Kulubu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar
dün 2001 model, 1,8 otomatik zafira alarak aranıza katıldım. ilk siftah yolda kaldım ne yazıkki, araç 102.000 km de. koltuklar falan tertemiz. ne yazıkki havaalanı girişinde yoğun trafikte polis noktasında stop etti çalıştıramadım. polis arkadaşlar ile aracı kenara çektik. hanımla kızı karşılayıp taksiyle eve gönderdim, aracın yanına gidince çalıştı ama esp ışığı yanıyordu. opel yol yardımla görüştük kaç kere, en son teknisyen bizde bu araca bağlanacak cihaz yok dedi, servislerdede yokmuş. araç modeli eskiyince volvomu oldu anlamadım, hala opel bu araç nasıl cihazları olmaz. tekrar stop edip çalıştırınca hiçbir arıza ışığı yanmadı, yavaş yavaş eve geldim. bugün bi 10 km kullanmışımdır, dün yolda kalan araç bu değil sanki.

bu sorunun çözümü ile ilgili önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. birde geri görüş kameralı android teyp varmı direksiyon kumandalarına uygun sizin kullandığınız böyle bir cihaza ihtiyaç var.

Görüşmek üzere,
Selamlar.
İyi akşamlar, foruma hoşgeldiniz. Zafira'nız hayırlı olsun, dikkat edin bağımlılık yapabilir :D. İlginç bir arıza yaşamışsınız. Cihazdan kastınız arıza tespit cihazı ise OBD portu bütün araçlarda standart(aynı) diye biliyorum. Hatta internette 10-20 dolar arası fiyatta satılıyor olması lazım( konuya çok hakim değilim ama duyduğum kadarıyla) kendiniz alıp OBD portuna takarak da arıza kodlarına vs bakabilirsiniz.
Servisteki teknisyen daha yeni yeni Opel konusunda tecrübe kazanmaya başladıysa bu tarz bir tutum takınmıştır gibi hissettim. Hoş bir durum olmamış maalesef. Dilerim aracınızda önemli bir arıza yoktur ve en kısa zamanda kafanız rahat olarak kullanmaya devam edersiniz. Araç az kullanıldığı için de böyle bir durum yapmış olabilir.
Teyp konusunda Zafira B konusunda önceki sayfalarda detaylı yazdım fakat sizin aracınız Zafira A. Zafira B'nin teyp kısmını daha büyük yaptıkları için ekranlı teyp konusunda daha rahat hareket edilebiliyor, aracın orijinalliği bozulmadan uyumlu teyp takılabiliyor. Neyse fazla uzatmadan Zafira A için yapılacaklara değineyim :).

1- Opel gruplarında orijinal teybe uyumlu USB ve bluetooth modülü bulunan bir cihazı teybin kasetçalar kısmına monte ediyorlar. Ufak ve pratik bir çözüm. Geri görüş kamerası için de dikiz aynasından ekranı olan versiyonlardan alarak hem bluetooth hem de geri görüş kamerası ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
2- Ekranı dışarı doğru çıkıntılı(tablet ekranı gibi önde duruyor) bir 7 inçlik bir cihaz alabilirsiniz. Montaj kısmı orijinal teybin yerine yapılıyor. Aracın orijinalliği bozulmadan.
3- Son olarak, açıkçası bu yolu konsolun orijinalliği bozulduğu için tavsiye etmiyorum ama yine de seçenek olarak yazayım. 7 inçlik bir double( ekranlı) teyp alıp teybin bulunduğu kısmı teybin büyüklüğüne uygun kestikten sonra teyp çerçevesi ile takılıyor. Fakat en son çözüm olarak uygulardım şahsen :).
Bulabilirsem daha anlaşılır olması için fotoğraflarını da yüklemeye çalışacağım bunların.

1731784293251.webp 2. madde için bu tarz bir şey bakabilirsiniz. Kasa kısmının büyüklüğü orijinal teyple aynı olduğu için aracın orijinalliği bozulmadan takabilirsiniz.

1. Maddede dediğim cihaz videoda var. Cihazın kendisini çok araştıramadım.

Geri