ben de facebook a üyeyim, (kendi ismim ve bilgilerle değil tabi) ve Türkiye'de 3 alt gruba da üyeyim. ama facebook mantığında canınız ne çekerse oraya üye oluyorsunuz aktivasyon önemli değil. Adam zafiraya sırf sempati duyduğu için üye olmuş. (birkaç yabancı üye var) yani platonik bir sevgi bile varsa o gruba üye ol" linkini tıklayıp üye görünüyorsun ve üye sayısı kabarık görünüyor. Adam belki 1 kelime yorum bile oturup bile yazmayacaksınız.Canınız isteyince de çıktım diyeceksiniz.
Duygusal ve yüzeysel tercihlerin çoğu zaman etkili olduğu facebook alt konu gruplarında zafira veya daha farklı bir konunun sonuca gideceğini,
kendi orijinal site ve yerindeki kadar etkin olacağını düşünmüyorum.
Çünkü facebook konular aracılığı ile insanların arkadaş edinmelerini hedefleyen bir sitedir, amaç konu değildir. Konu araçtır.
Diğer dikkat çekmek istediğm bir nokta da tüm dünyayı ülke ülke isim isim ve mail-gerçek kişi bağlantıları ile çözen ikili ve çoklu ilişkileri, düşünceleri kayıt altına alan, müthiş bir istihbarat ağıdır.
DÜNYANIN NABZI ELDE TUTULUYOR. Facebookta her ülkede günlük en önemli konuşulan konu başlığı vardır.Burdan herkesin düşüncesini takip et ne güzel. Varın gerisini siz tahmin edin artık. Herkese sevgiler.