Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Silecek silginiz için üzüldüm. Ama ne yazık ki hayatı bu tip gereksiz şahıslarla paylaşımak zorunda kalıyoruz.. Kendilerine bir faydaları yok üstüne birde millte zarar veriyorlar. Şu anki aracımı ilk alındığımdan 3 ay sonra çizmişlerdi ( aslında motor kaputunun üzerine iki harf ve bir kalp kazımışlardı tüm kaput ebadında ) Duran araç kime ne zarar veriyorsa........:mad:
Bu arada kredi işide çözüldü. Allahın izniyle 15 gün içinde Zafira ma kavuşuyorum. Gerçi kendisini dün görme şansına kavuştum. Aracım gelmişti. :pon: Resim çekecektim ama inanın o anki duygu yoğunluğunda unutmuşum. Ancak eve geldiğimde tekrar aklıma geldi..:kop: Benimde çok merak ettiğim yol bilgisayarı ekranı renkli ekran.
Hadi hayırlısı bakalım.

Son düzenleme:
Aslında kataloğunda renkli yazıyordu. ( Zafira Cosmo ) Ancak hangi bayiye sorsam kesin cevap veremiyorlardı. Astra daki gibi olmasından çekiniyorlardı herhalde. ( Astra da test araçlarında renkli ekran vardı ama sonra gelen ve satılanlarda yok tu. ) Benim aklımda hep bir soru işareti olarak kalmıştı. Artık oda çözüldü.:good:

silecek için geçmiş olsun adam kendi zafirasına takmıştır mutlaka yeni zafira alan arkadaşada hayırlı olsun allah kaza bela vermez inşaallah

zafiralara yeni yazılım yükleme işlemi yapılıyormu yapılıyorsa maliyeti nekadar

Teşekkürler. İnşallah. Yeni yazılım konusunda bir fikrim yok ama tekrar gittiğimde sorarım. Bu arada arkadaşlar ses ve görüntü sistemlerinde de bol bol tartışılan ve yapılmaya çalışılan gösterge panellerindeki ekranları değiştimek ( ve / veya konsoldaki üniteleri değiştirmek ) konusunda servisler niye böyle işlemlere girmiyor diye sordum. Hani yapsanız bayağı bir müşteriniz olacak. Bu tip işlem yapmayı ( yaptırmayı ) isteyen kişi sayısı hiçde az değil, diye biraz konuştuk. Ancak bu tip işlemlerin yapılması sonrası garanti konusunda yada yapılan işlemler sonrası sıkıntıların çok olacağını düşündüklerini. O yüzden bu tip işlemlere pek girmeyi düşünmediklerini söylediler. Ekipman teminin çok zor olmadığı ancak oluşabilecek sıkıntıların bu işin tadını kaçırırağını düşünüyorlar. Gizliden de olsa teknik bilginin henüz bu noktada olmadığıda konuşma tonlarından hissediliyordu.

arkadaslar sormak istedigim bir konu var 2000 zafiralarda fabrikasyon hatalari varmi bildiginiz ben arabayi 2. el adim ama arabayi surdugumde icinden cok ses geliyo,sol arka kapidaki box calismiyo,ve otomatik camida he bise daha direksiyondaki korma dugmeleri paramparca bi sekilde burda galerilerde gordugum bir cok zafiradada var bu direksiyonun uzerinde kocaman 2 delik acayip uyuz duruyo direksiyon uzerindeki catlaklarda dahil

arkadaslar sormak istedigim bir konu var 2000 zafiralarda fabrikasyon hatalari varmi bildiginiz ben arabayi 2. el adim ama arabayi surdugumde icinden cok ses geliyo,sol arka kapidaki box calismiyo,ve otomatik camida he bise daha direksiyondaki korma dugmeleri paramparca bi sekilde burda galerilerde gordugum bir cok zafiradada var bu direksiyonun uzerinde kocaman 2 delik acayip uyuz duruyo direksiyon uzerindeki çatlaklarda dahil

Direksiyonda Sağlı sollu korna çalma yerlerinin üzerindeki lastiklerin delinmesi, kaplamanın çatlaması opellerin tipik bir sorunu.. Corsada da var, başka modelde de... Box (müzik, kolon???)çalışmıyor derken kast ettiğiniz ne? Bunun dışında genelde her yeni aracın 1.üretim yılında fazla olmak üzere 2. yıl modeli de dahil ufak tefek hatalar tespit edilir ve sonraki yıllarda halledilir. zafira 1999 da Almanya'da kullanıma girdi ve 2000 yılında dünyaya satıldı. Yukarıda söylediğim kural çerçevesinde bakarsak, 1999 da en fazla, 2000 ise tespit edilen kalan hatalar 2001 ve 2002 de düzeltilmiş diyebiliriz. Sonra 2003 te kasa içten makyajlandı. EuroNcup testlerinde zayıf görülen özellikle yan darbalere karşı 2003 ten başlamak üzere 2006 ya kadarki modeller geliştirildi, ön ızgara, CD çalar, 2. sıra koltuğun ortasına bardaklık v.s..eklendi. Şu anda 2006 ve 2007 modellere 1.6 motor ve 105 HP nin yetersiz kalması eksikliği 2008 modeller 115 HP üretilerek gideriliyor mesela. Anlayacağınız bu bir süreç her yeni kasa ve modelde devam edecek.

2000 lerin çok sorunu yok aslında, tek görmemiz gereken eksiklikleri ise PİYASANIN ARTIK EN ESKİ ZAFİRALARI OLMALARI dolayısıyla en yıpranmış, ve bakım/ onarım ihtiyaçları artmış modeller olması. Paraya kıyıp yürüyeninden motoruna kadar çok iyi bir bakımdan geçirirseniz, zafiranın da en sağlam yıl modellerinden biri olur. Çünkü Dünya zafirayı 2000 modellerle tanıdı. Aynen 1994 Toyota Corollanın dünyaya Toyota Corolla efsanesini tanıtan ve şuan da en sağlam ve sorunsuz modeli olması gibi. Bizim 1994 Corola XLİ miz vardı ordan da iyi biliyorum.
Bu sebeple 2000 1.8 Zafiranın 115 HP olması dışında bir üretim sorunu yok içiniz rahat olsun.Çok kullanılmış bir araçsa da iyi bir bakım yaptırın derim.

zafira grubu,
günaydın...umarım iyi bir hafta sonunu arkanızda bırakmışsınızdır..gerçi OKS sınavı, yaşı kemale ulaşmış benim gibi yaşlıları biraz yormuştur ya neyse...
bu arada rifaz'ın, zafira konusunda engin bilgisini de memnuniyetle görmüş oldum. sırası gelmişken sorayım. benim zafira 2005 1.6 elegance. zafira a ve b model kapsamında hangi sınıfa giriyor ?
ayrıca senol1979 için geri sayım başlamış...hayırlısı olsun...
sileceği " hatıra " olarak alınan buralp41 arkadaşımıza geçmiş olsun...
görüşmek üzere...

sağol buddy

Geri