Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1 - 2 gündür uğrayamadım foruma. Zafira sonunda evine kavuştu. Çarşamba ( dün ) aldım aracı. Bor konusu benimde ilgimi çekiyor ama şu an biraz erken. Önce normal koşullardaki tüketimi bir belirleyeyim sonra duruma bakacağız. Gerçi aklımda yağa katılan bor takviyesi var ama tam karar veremedim. Aracı rahatlatıyor deniliyor. Siz nedersiniz bu konuda. Kullananlar yorum yazabilirse sevinirim.

1 - 2 gündür uğrayamadım foruma. Zafira sonunda evine kavuştu. Çarşamba ( dün ) aldım aracı. Bor konusu benimde ilgimi çekiyor ama şu an biraz erken. Önce normal koşullardaki tüketimi bir belirleyeyim sonra duruma bakacağız. Gerçi aklımda yağa katılan bor takviyesi var ama tam karar veremedim. Aracı rahatlatıyor deniliyor. Siz nedersiniz bu konuda. Kullananlar yorum yazabilirse sevinirim.

Hayırlı olsun, kazasız belalız kullanırsın İnşallah.:) Piyasada bor katkılı yağ iki türlü. Yalnız orijinal Amerikan (Bor power) malını alırsan sonuç elde edersin yoksa diğerleri fasa fiso. Gerçekten yakıt tasarrufu sağlıyor, yararı var.

zafira grubu merhabalar...
umarım hepiniz iyisinizdir...

ben bir ara şu yönetimdekilerin "............" (uygun bir kelime yok gibi) takıldım...yani pes dedirttiler...

rifaz'ım şu bor meselesinde bizde kötü tecrübe yaşayan motor uzmanı bir arkadaşımız var..kendisiyle bir görüşeyim, size aktarayım...

rifaz benim 1 no.lu oğlum ( batuhan) TED'de okuyor, o yüzden sık sık beytepe'ye geliyorum...yanına uğrasam çay içer miyiz ?

yakıt tüketimlerini yazıyorum, hazır olun...

TARİH KULLANIM TİPİ KM. GAZ BEDELİ ORT.TÜK.
17.05.08 şehir dışı (max. 140 km/s) 220 36,56 0,166
19.05.08 şehir içi (max. 100 km/s) 291 56,60 0,194
19.05.08 şehir dışı (max. 160 km/s) 228 38,94 0,170

bu değerler dönüşüm sonrası ilk değerler olup, şu an Ankara için şehir içi kullanım ortalaması 0.178 - 0,196 arasıdır. ekipler amirliğinin dikkatine...

Son düzenleme:
Bunlar ne güzel rakamlar. Benim araç şu anda ne yakıyor hiç söylemiyeyim. Gerçi ilk 1000 km biraz yakacak dediler ama birazdı........:confused: Gerçi şehir içi klimayıda açıyorum ama. Yarın uzun yola çıkıyorum. Baya yüklü olacak araç bakalım uzun yol değerleri ne olacak. Klima 1.6 motoru hırpalıyor birazzzzzzzz.:) :D :eek: :rolleyes: :D :)

Son düzenleme:
zafira grubu merhabalar...
umarım hepiniz iyisinizdir...

ben bir ara şu yönetimdekilerin "............" (uygun bir kelime yok gibi) takıldım...yani pes dedirttiler...

rifaz'ım şu bor meselesinde bizde kötü tecrübe yaşayan motor uzmanı bir arkadaşımız var..kendisiyle bir görüşeyim, size aktarayım...

rifaz benim 1 no.lu oğlum ( batuhan) TED'de okuyor, o yüzden sık sık beytepe'ye geliyorum...yanına uğrasam çay içer miyiz ?

yakıt tüketimlerini yazıyorum, hazır olun...

TARİH KULLANIM TİPİ KM. GAZ BEDELİ ORT.TÜK.
17.05.08 şehir dışı (max. 140 km/s) 220 36,56 0,166
19.05.08 şehir içi (max. 100 km/s) 291 56,60 0,194
19.05.08 şehir dışı (max. 160 km/s) 228 38,94 0,170

bu değerler dönüşüm sonrası ilk değerler olup, şu an Ankara için şehir içi kullanım ortalaması 0.178 - 0,196 arasıdır. ekipler amirliğinin dikkatine...
Tabiiki beklerim.;) daha Bilkent'teyim, 4 Temmuzdan sonra Beytepe'ye geçerim. Sayı değerlerini kilometreden sonraki bölümünü tam anlayamadım.

Son düzenleme:
Sayı değerlerini kilometreden sonraki bölümünü tam anlayamadım.

kesin anladın da..beni yor emi ?
madem öyle al sana...

TARİH
KULLANIM TİPİ
AZAMİ HIZ
KM/S
GİDİLEN YOL
KM.
GAZ BEDELİ
YTL
ORT.TÜK.
GAZ BEDELİ/GİDİLEN YOL
17.05.08
şehir dışı
140
220
36,56
0,166
19.05.08
şehir içi
100
291
56,60
0,194
19.05.08
şehir dışı
160
228
38,94
0,170

yine olmadı...
buraya tablo nasıl eklenir arkadaşlar...

Tamam tamam tabloyu anladım. Değerler oldukça az çıkmış. Gayet iyi. ben de mi gaz düşünsem.???;)
(Tablo eklemek istersen word veya excel de hazırlayıp buraya copy/paste yapılıyor anti parantez.)

Son düzenleme:
bak bak bak...
word veya excelmiş...biz nerde hazırladık dostum...
bugün nöbetteyim on-line pozisyonundayım...bilgilerinize...

Dostum, photo veya imaj yayınlama web hosting sitesinden kullanıcı adın olmadan hazırladığın büyük tabloları ekleyemiyorsun malesef.Bu forumun versiyonu bilgisayarından tablo eklemeye şöyle müsait tabloyu print screen ile paint' e atacaksın. uzantısını gif, jpeg olarak 16k dan daha küçük ayarlayıp resim veya görüntü imiş gibi ekleyeceksin veya sadece http ile başlayan bir webhosting adresinden veya kendi sitenden ekleyeceksin. ben senin tabloyu ekleyeyim mesela

Ekli dosyalar

• metinyildiztuketim.GIF
    metinyildiztuketim.GIF
    3 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
Geri