Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bor sıstemı kullananlar montajın manıfolt gırısını fotolayabılırmı? ıstanbulda kımseyı bulamadım kendım takabılırmıyım bır goreyım dıyorum

Ya Menecer kardes, kendin yapmaya calisma derim, ustalik ciraklik serde varsa bilmem ama bunun disinda kendin ugrasma ilave bir plastik kutu monte ediliyor, musluk takiliyor.Butun bunlarda bir problem dogmasin bak daha yeni motoru komple yaptirdin serviste hallettir. Zaten yetkili servisten aliyorsun montaj parasi da icinde yaninda duruyorsun yetkili satici yaptiriyor kendi ustasina.

az bucuk okumuslugum ve calısmıslıgım var bu ıste cıtroen skoda audı uzerıne bırde ıett garajında
baglantı verdıgı yerıgorsem her yerı sokmeme gerek kalmaz dıye dedım

km cok enteresan suphe duymamak elde degıl
bende bugun bor baglattım sonunda
cerkezkoyde varmıs
gıderken 11 lıtre yaktım 102 km
donuste borla bırlıkte 12 lıtre yaktı
uselık bu sefer ruzgar benden yanaydı
bı kac gun daha denıycem bır terslık var ama anlamadım
once kulbutorden gelken hortuma verdıler olmadı
sonra westenhaus ghortuma verdıler
emdı ama cekıs gucu gormedım yakıtta daha fazla yaktı akssıne
sızdekılerde nerden bagladılar ızmırde?

Son düzenleme:
km cok enteresan suphe duymamak elde degıl
bende bugun bor baglattım sonunda
cerkezkoyde varmıs
gıderken 11 lıtre yaktım 102 km
donuste borla bırlıkte 12 lıtre yaktı
uselık bu sefer ruzgar benden yanaydı
bı kac gun daha denıycem bır terslık var ama anlamadım
once kulbutorden gelken hortuma verdıler olmadı
sonra westenhaus ghortuma verdıler
emdı ama cekıs gucu gormedım yakıtta daha fazla yaktı akssıne
sızdekılerde nerden bagladılar ızmırde?

Yazından da anlaşıldığı gibi pek ehli birileri yapmamış bu işi. menecer kardeş dikkat et ikinci bir yatak sarma, el kol çıkarma durumu olmasın gel sen şu işi ehli birine yaptır, gözünü seveyim. Bor derken hor etme arabayı :)

Şu adresi bi ara yetkili bir servis bul

MERCAN OTOMOTİV

5900 Sokak No: 13/A Abdülhamithan Camii Arka Sokağı Karabağlar İZMİR - TÜRKİYE Tel: +90(232) 237 35 55

Son düzenleme:
ızmırı aradım en yakın yer olarak cerkezkoy gosterıldı ama ehıl olmadıkları kesın
kendım daha ıtınalı baglardım
westenhaus hortumunu kırmazdım en azından
ve tahmın ettıgım gıbı cok basıt bır duzenek cıktı
bır resım gorebılseydım dırek kendım yaprdım
ızmırdekılerın baglantıyı yaptıgı yeerı ogrenemzsem manıfoltu delıcem artık
cunku bunlar deneme yanılma yoluyla bagladılar
ve sonuc ıyıolmadı
sızlerınkı nereye baglı ve verım aldınzı belırtırsenız bende ona gore yenıden baglantıyı yaprım manıfoltu delmeden

bu bor sistemini başka forumlardada araştırtım sayfalarca yorum yapılmış....
acayip çelişkili cevaplar var...
kimi iyi diyor ,kimi kötü,bazılarıda bilimsel yönden imkansız diyo...

Bence mümkün. suyu hep söndürücü madde olarakk ele alma zihniyet ve eğilimimiz bizi böyle düşünmeye itiyor. Bora su katılıyor ya..Nasıl olur da daha enerji verir diyoruz? Ama 10 yıl sonra su ile çalışan, hidrojen ile çalışan araçlar piyasaya iyice oturduğu zaman zaten biz bu araçları çöpe atacağız. daha şimdiden birçok tanınmış oto markası kendi elektriğini kendi üreterek çalışan hibrit (karışım) modellerini yaptı.2008-2010 bu modellerin piyasaya salınma yılı olacak. Hyundai, toyota hazırda bekliyor. Ama teknolojileri şu na çok pahalı. Piyasa koşularında herkesin alabileceği seviyeye gelmeleri 10 yılı bulur.
TUBİTAK ta bu konuda bir çalışma yapıyor. Şuan dünyada sıvılaştırılmış doğalgaz ve hidrojen üzerine tüm gayretler yönlendirilmiş durumda. Irak ın tahmin edilen doğalgaz yataklarının 20 yıl sonra petrolden daha ön plana çıkacağı gerçeği şu an orada yaşananların sebebine bir işik tutar herhalde.

inşallah ülkemizde bor madenleri sayesinde bu işden karlı çıkar...

-abi mesleğin ne merak ettimde yurt dışındayım falan diyorsun...
-ben üniversiteye hazırlanıyorum Allah kısmet ederse bu sene bi müh. fakültesine gircem...

Son düzenleme:
inşallah ülkemizde bor madenleri sayesinde bu işden karlı çıkar...

-abi mesleğin ne merak ettimde yurt dışındayım falan diyorsun...
-ben üniversiteye hazırlanıyorum Allah kısmet ederse bu sene bi müh. fakültesine gircem...

Önemli değil işte yurtdışındayız ora ya da bura fark etmez. Ama vatanımız gibisi yok kıymetini de bir bilsek. Yurtdışında bayağı bulundum. Bir başkadır benim memleketim.

Yollarına, dağlarına havasına suyuna.... Şimdi yaramızı deşme Kenan kardeş bu konuyu kapatalım. 3-4 ay sonra döndüğünde görüşebilir ve sorularını uzun uzun konuşuruz. Sevgiler.;)

Geri