opelde klima???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CeyCeyX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Uzman bir arkadaş bu konu hakkında detaylı bilgi verirse çok faydalı olacağına inanıyorum...
Olayın mantığı nedir?
Neden klima arabayı bu kadar hantallaştırıyor...
Klima düğmesi = İkinci bir fren alternatifimidir???

bu dertten kurtulmanın bir yolu varmıdır? alternatörü değiştirip (kapasitesi yüksek olanla) rahatladığını iddia edenler var. doğrumudur acep...

bazı arkadaşlar motor gücünü arttırıp çözüm bulmuşlar ama oda çok masraflı olabiliyor...

bende arabayı ilk aldıgım zaman klimadan sıkayetciydim arac zor kalkıyordu yogun trafikte klima acıkken dur kalklardan stop bile ediyordu power box yaptırdım simdi hicbir sorun kalmadı ilk vitesteki olan hantallık kalktı 1.8 bezinli gibi oldu diyebilirim

power box nedir yaw anlatırmısın???

daha yeni tatilden geldik bizdede aynı sorun var giderken toroslarda ben kullandım klima açıktı araçta 4 kişi + bagaj bazı yokuşlarda klimeyı kapatmak zorunda kaldık çıkana kadar kötü bi durum.

sordum buldum galibayeni araclarda klima elekrikle calisiomus. yani evlerdeki gibiama opelde motordan aliomus gucu..bu yuzden olabilir

eee ne yapcaz şimdik..

sordum buldum galibayeni araclarda klima elekrikle calisiomus. yani evlerdeki gibiama opelde motordan aliomus gucu..bu yuzden olabilir
arkadaşimda 2005 model albea var 1,2,16v kilima acıyoz hıc etkilemiyor elektirikle çalişiyomus cok guzel olay bence
opel de yok elektirik çalişan kilima
sanki kilimayi acınca arkadan bırı benı cekıyor yere yapısıyor araba iyileştirme yapmalari lazim polo vardi o da o şekıl kilima açinca yere yapışıyodu

arkadaşimda 2005 model albea var 1,2,16v kilima acıyoz hıc etkilemiyor elektirikle çalişiyomus cok guzel olay bence
opel de yok elektirik çalişan kilima
sanki kilimayi acınca arkadan bırı benı cekıyor yere yapısıyor araba iyileştirme yapmalari lazim polo vardi o da o şekıl kilima açinca yere yapışıyodu

:eek:albea da klimanın elektrikle çalıştığını hiç sanmıyorum. imkansız gibi birşey. mercedes gibi markaların bile her modelinde yok elektrikli klima. arkadaşlar yazdım bu konuya daha önce. ya okumamışsınız. yada yorumu sallamamışsınız. klima denen alet elektrikli olanlar hariç motordan tahrik alır. o yüzden devir saati biraz daha yükselir. kendisi benzin yakmaz yani. piyasaki araçlarında marka model farketmeden %95 in üzerinde sistem böyle. markaya göre de klimaya iyi kötü denilemiyor. a firması x modeline başka klima, y modeline başka klima uygulayabiliyor. benim kullandığım ve bindiğim araçlar içinde gördüğüm en iyi klima kullandığım arabanın kliması (2006 corsac). fakat bilmiyordum bu özelliği. tesadüf oldu. örnek vereyim. 2000 yılında bizde bir kangoo bir de megan vardı. kangoo da klimayı açınca otomatikman 1 vites aşağı iniyordu araba. yakıt tüketimi ise berbat ötesi. megan ise çok iyi soğutmuyordu. fakat güçten düşüş kangoo gibi değildi. o da bayağı bir ekstra benzin harcatıyordu. ben şu anki arabam da tüketim farklılığını bile anlayamıyorum. hiç abartmıyorum, anlayamıyorum. benim araba da opel. demekki modelden modele değişiyor.

ya ben faketmiyorum yada gerçekten yok bizim araba 1,6 ve klima açıkken bir sorun olmuyor ama bu gün tekrar bakarım...ama çoğu kişide bu şikayeti duyuyorum...

Benim de astra 1.6
Klima çokta farketmiyor. Araç hareket etmeden kapatma istegi hissetmedim hiç.

Son düzenleme:
Geri